Δημοψήφισμα την Κυριακή 5 Ιουλίου

Δημοσίευση: 27 Ιουν 2015 1:24

Τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος για την Κυριακή 5 Ιουλίου ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας σε δημόσιο μήνυμά του προς τους πολίτες με ερώτημα την αποδοχή ή την απόρριψη της πρότασης των Θεσμών.


Σε δημόσια δήλωση του τόνισε ότι η πρόταση των Θεσμών τέθηκε με εκβιαστικό και τελεσιγραφικό τρόπο και πως αυτή τη στιγμή την κυβέρνηση τη βαραίνει η ιστορική ευθύνη για την κατοχύρωση της δημοκρατίας και της εθνικής μας κυριαρχίας.

Η εισήγηση Τσίπρα για δημοψήφισμα τέθηκε στο υπουργικό Συμβούλιο που συγκλήθηκε τις πρώτες πρωινές ώρες του Σαββάτου και όπως είπε ο κ. Τσίπρας έγινε ομόφωνα αποδεκτή.

Ο πρωθυπουργός είπε ότι ήδη ενημέρωσε την καγκελάριο Μέρκελ, τον πρόεδρο Ολάντ και το Μάριο Ντράγκι, ενώ πρόσθεσε ότι θα ζητηθεί ολιγοήμερη παράταση του προγράμματος προκειμένου να αποφασίσει ο λαός.

"Η Ελλάδα είναι και θα παραμείνει αναπόσπαστο κομμάτι της Ευρώπης. Όμως Ευρώπη χωρίς δημοκρατία είναι Ευρώπη χωρίς πυξίδα", πρόσθεσε.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass