ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ: ΑΠΟΠΕΙΡΑ ΥΦΑΡΠΑΓΗΣ ΤΗΣ ΛΑΪΚΗΣ ΨΗΦΟΥ

Δεν παραιτείται ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας

* Συνάντηση Σαμαρά σήμερα με τον Πρ. Παυλόπουλο

Δημοσίευση: 28 Ιουν 2015 8:53

 

 

ΑΘΗΝΑ

Ως «ανοησίες» χαρακτηρίζουν ασφαλείς πηγές τα σενάρια που κυκλοφορούν τις τελευταίες ώρες περί παραίτησης του Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Προκόπη Παυλόπουλου.

Μάλιστα, οι ίδιες πηγές υποστηρίζουν ότι «είναι ντροπή να γράφονται και να αναπαράγονται τέτοιες φήμες».

Νωρίτερα, "όποιος έχει γένια έχει και τα χτένια" δήλωσε ο Ευάγγελος Βενιζέλος σε συνομιλία του με δημοσιογράφους για τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλο.

Συγκεκριμένα, όταν ο κ. Βενιζέλος ρωτήθηκε για τα περιθώρια που είχε να παρέμβει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος, απάντησε: "Είναι φίλος μου και τον αγαπώ αλλά όποιος έχει τα γένια έχει και τα χτένια".

Νωρίτερα, υπογράμμισε ότι και ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας -ως συνταγματολόγος και ο ίδιος- οφείλει να ελέγξει τη συνταγματικότητα του ερωτήματος.

Στην ομιλία του, παρουσιάζοντας την ένσταση αντισυνταγματικότητας, χαρακτήρισε θεσμική εκτροπή την πρόταση του υπουργικού συμβουλίου για την διεξαγωγή δημοψηφίσματος και κατηγόρησε την κυβέρνηση για προσπάθεια υφαρπαγής της λαϊκής βούλησης.

"Είναι ευθέως καταστρατήγηση του Συντάγματος", τόνισε, υποστηρίζοντας ότι "η πρόταση με την μετονομασία ως εθνικού ζητήματος, αφορά απολύτως δημοσιονομικά ζητήματα".

Για τον κατάλογο των μέτρων που είναι κατεξοχήν φορολογικά, το έντιμο και το θαρραλέο από πλευράς κυβέρνησης θα ήταν να θέσει σε δημοψήφισμα τη δική της πρόταση. Τον κατάλογο των 8 δισ. ευρώ που είπαμε ότι είναι τρενάκι τρόμου σε σχέση με το email Xαρδούβελη", υποστήριξε.

Πρόσθεσε ότι "το έντιμο θα ήταν η κυβέρνηση Τσίπρα να θέσει σε ψηφοφορία τη δική της πρόταση και όχι εκείνη των δανειστών", θέτοντας παράλληλα το ερώτημα της δημοκρατικής διαδικασίας: "Πότε θα γίνει ο διάλογος, η ωρίμανση και η οργάνωση των εκλογών"

Αναφερόμενος στο στενό χρονικό περιθώριο των πέντε ημερών, έκανε λόγο για "απόπειρα υφαρπαγής της λαϊκής ψήφου, άρα έναρξη πραξικοπήματος".

Χαρακτήρισε πλαστό το ερώτημα που θέτει η κυβέρνηση σε δημοψήφισμα διερωτώμενος: "Τι θα ψηφίσει ο λαός, ένα non paper που μπορεί να έχει αλλάξει στο μεταξύ από την αέναη διαπραγμάτευση;".

* Το κατώφλι του Προεδρικού Μεγάρου θα περάσει σήμερα ο πρόεδρος της ΝΔ, Αντώνης Σαμαράς, ο οποίος θα συναντηθεί με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλο.

Η συνάντηση που θα διεξαχθεί μετά από αίτημα του προέδρου της ΝΔ έχει οριστεί για τις 13:00.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass