ΤΑΞΙΩΤΙΚΕΣ ΟΔΗΓΙΕΣ –ΣΥΣΤΑΣΕΙΣ ΕΚΔΙΔΟΥΝ ΠΟΛΛΕΣ ΕΥΡΩΠΑΙΚΕΣ ΧΩΡΕΣ:

Να έχετε μαζί σας μετρητά στην Ελλάδα

Δημοσίευση: 29 Ιουν 2015 8:32

 

 

ΑΘΗΝΑ

Σε έκδοση ταξιδιωτικών συστάσεων για την Ελλάδα προχωρεί μια σειρά από χώρες προς τους πολίτες τους.

Κοινή παραίνεση προς όλους όσοι επιθυμούν να ταξιδέψουν στην χώρα είναι: "να έχετε μετρητά".

Βρετανία

Η ταξιδιωτική σύσταση του βρετανικού υπουργείου Εξωτερικών αναφέρει:  "Το νόμισμα στην Ελλάδα είναι το ευρώ. Όταν ταξιδεύετε εκτός του Ηνωμένου Βασιλείου, θα πρέπει να πάρετε περισσότερα από ένα μέσα πληρωμής μαζί σας (μετρητά, χρεωστική κάρτα, πιστωτική κάρτα).

Οι επισκέπτες στην Ελλάδα θα πρέπει να γνωρίζουν την πιθανότητα ότι οι τραπεζικές υπηρεσίες - συμπεριλαμβανομένης της επεξεργασίας πιστωτικών καρτών και την εξυπηρέτηση των ΑΤΜ - σε όλη την Ελλάδα θα μπορούσαν ενδεχομένως να περιοριστούν με μικρή πρότερη ειδοποίηση.

Βεβαιωθείτε ότι έχετε αρκετά ευρώ σε μετρητά για την κάλυψη έκτακτων αναγκών και απρόβλεπτων περιστάσεων ή απρόσμενων καθυστερήσεων".

Γερμανία

Παρόμοια ταξιδιωτική σύσταση έχει εκδώσει και το γερμανικό υπουργείο Εξωτερικών. Σε αυτή, επισημαίνεται προς τους Γερμανούς πολίτες που θα ταξιδέψουν στη χώρα μας να έχουν στη διάθεσή τους μετρητά, εξαιτίας της ρευστής κατάστασης που επικρατεί τις τελευταίες ημέρες στο ελληνικό τραπεζικό σύστημα.

Το γερμανικό ΥΠΕΞ τονίζει ότι στη χώρα μπορεί να παρουσιασθούν πολλές καθυστερήσεις, ακόμα και στενότητα, στην τροφοδότηση των ΑΤΜ και συμβουλεύει τους Γερμανούς τουρίστες να έχουν αρκετό ρευστό και να ενημερώνονται για τις εξελίξεις από τα μέσα μαζικής ενημέρωσης και την ιστοσελίδα του.

Ολλανδία

Και η Ολλανδία στον "χορό" των ταξιδιωτικών συστάσεων.

Σε αυτήν συμβουλεύει τους Ολλανδούς τουρίστες να πληρώνουν με πιστωτικές κάρτες, αλλά και να κουβαλούν επαρκή μετρητά για να καλύψουν τα έξοδα διαμονής τους και απρόβλεπτες δαπάνες.

Βέλγιο

Το υπουργείο Εξωτερικών του Βελγίου προτείνει στους τουρίστες να έχουν στην κατοχή τους επαρκές ρευστό.

Φινλανδία

Και το φινλανδικό υπουργείο Εξωτερικών καλεί τους ταξιδιώτες να έχουν προμηθευτεί αρκετά μετρητά πριν αναχωρήσουν για την Ελλάδα.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα φινλανδικού Τύπου, οι φινλανδικές τράπεζες, οι ταξιδιωτικοί πράκτορες και άλλες αρχές συστήνουν στους τουρίστες να είναι προετοιμασμένοι να πληρώσουν αγαθά και υπηρεσίες εξ’ ολοκλήρου στα μετρητά.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass