ΣΑΜΑΡΑΣ: ΜΕ ΤΟ «ΝΑΙ» ΘΑ ΠΑΡΑΜΕΙΝΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΚΑΡΔΙΑ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ

«Κούρεμα» καταθέσεων αν επικρατήσει το «ΟΧΙ»

Δημοσίευση: 01 Ιουλ 2015 8:42

 

ΑΘΗΝΑ

Το διακύβευμα του δημοψηφίσματος είναι "ναι" ή "όχι" στο ευρώ, ανέφερε ο πρόεδρος της ΝΔ, σε τηλεοπτική δήλωσή του, τονίζοντας ότι αν επικρατήσει το "όχι" υπάρχει κίνδυνος ακόμη και για "κούρεμα" καταθέσεων, ενώ πρόσθεσε πως τα δάνεια - ιδιωτικά και δημόσια - δεν θα "κουρευτούν" αλλά θα πληρωθούν σε δραχμές.

Επεσήμανε το γεγονός πως ξένοι ηγέτες όπως οι Ολάντ, Ρέντσι και Σουλτς ξεκαθάρισαν πως το "όχι" στο δημοψήφισμα θα ισοδυναμούσε με "όχι" στο ευρώ και στην Ευρώπη και παρουσίασε με μελανά χρώματα την κατάσταση που θα επικρατούσε στη χώρα σε περίπτωση εξόδου από την Ευρωζώνη.

Ο κ. Σαμαράς τόνισε πως το "όχι" θα έχει ανυπολόγιστες συνέπειες για πολλά χρόνια, σε διάφορους τομείς, καθώς - όπως είπε - δεν θα καταβάλλονται πλέον ούτε μισθοί, ούτε συντάξεις, θα χαθούν τα χρήματα από το ΕΣΠΑ, τα φοιτητικά προγράμματα όπως το Erasmus, οι αγροτικές επιδοτήσεις, τα προγράμματα του ΟΑΕΔ κ.α.

Έδωσε έμφαση και στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι συνταξιούχοι οι οποίοι όπως είπε "θα πάρουν αυτή την βδομάδα μόνον 120 ευρώ από τη σύνταξή τους, αφού σταθούν ώρες στις ουρές" ενώ "σε πολλούς μπαίνει στο λογαριασμό μόνο μέρος της σύνταξής τους". Μάλιστα εξέφρασε την εκτίμηση πως "το όριο αναλήψεων για όλους τους υπόλοιπους κινδυνεύει να πέσει κάτω και από 60 ευρώ την ημέρα".

Καλώντας τους πολίτες να πουν "ναι" στην πρόταση των Θεσμών, υπογράμμισε πως "ο καλύτερος τρόπος να μην μας εκβιάζει κανείς, είναι να στεκόμαστε στα πόδια μας", δηλαδή να έχουμε ισοσκελισμένους προϋπολογισμούς. "Θα βγει η χώρα από τον εφιάλτη και τα πράγματα θα εξομαλυνθούν σταδιακά" σημείωσε επίσης, περιγράφοντας μία οδό ανάπτυξης, "στην καρδιά της Ευρώπης".

Απάντηση ΣΥΡΙΖΑ

"Για μια ακόμα μέρα ο κ. Σαμαράς χρησιμοποιεί τα ψέματα και την τρομοκρατία για να θολώσει το πραγματικό νόημα του δημοψηφίσματος που πρότεινε η ελληνική κυβέρνηση και αφορά στο τελεσίγραφο των δανειστών. Την κινδυνολογία περί δήθεν εξόδου από το ευρώ την έχει ξανακούσει ο ελληνικός λαός και της έδωσε την απάντηση που της αξίζει" αναφέρει ανακοίνωση - απάντηση του ΣΥΡΙΖΑ.

"Ο κ. Σαμαράς θα πρέπει να τοποθετηθεί πάνω σε ένα συγκεκριμένο πρόγραμμα λιτότητας όπως αυτό που προτάθηκε από τους δανειστές. Δεν μπορεί άλλο να υπεκφεύγει επειδή φοβάται να τοποθετηθεί πάνω στα πραγματικά διακυβεύματα" προστίθεται στην ίδια ανακοίνωση.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass