ΠΑΡΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΡΡΑΚΤΩΔΗ ΒΡΟΧΗ ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ

Ογκώδης διαδήλωση υπέρ του "Ναι"

Δημοσίευση: 01 Ιουλ 2015 8:30

 

ΑΘΗΝΑ

Παρά την καταρρακτώδη βροχή που έπεφτε επί ώρες, η πλατεία Συντάγματος γέμισε ασφυκτικά από πλήθος κόσμου που διαδήλωσε υπέρ του "Ναι" στο δημοψήφισμα της Κυριακής.

Η πλατεία Συντάγματος μπροστά από το Μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη, καθώς επίσης περιμετρικά και εντός της πλατείας, γέμισε με πολίτες, που ανεμίζοντας ελληνικές και ευρωπαϊκές σημαίες και φέροντας πλακάτ με συνθήματα υπέρ της παραμονής στην ευρωζώνη, διατράνωσαν την πεποίθηση του ότι η Ελλάδα πρέπει να μείνει στην ευρωζώνη.

Μετά τις 21.00 η βροχή δυνάμωσε, παρά ταύτα χιλιάδες κόσμου παρέμεναν στην πλατεία, ωστόσο μετά τις 22.00 με τη βροχή να πέφτει αδιάκοπα οι διαδηλωτές άρχισαν να αποχωρούν.

Στο πόντιουμ που στήθηκε ανέβηκε μεταξύ άλλων ο δήμαρχος Αθηναίων, Γιώργος Καμίνης, ο οποίος έστειλε μήνυμα υπέρ του "Ναι", ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γ. Μπουτάρης και ο συνταγματολόγος Νίκος Αλιβιζάτος.

Ο κ. Καμίνης ζήτησε από τους πολίτες να πουν όχι στο "όχι", σημειώνοντας: Πιστεύω ότι το "ναι" θα σαρώσει.

Ο κ. Μπουτάρης τόνισε ότι "το δημοψήφισμα είναι αποπροσανατολιστικό και θα οδηγήσει στην καταστροφή αν επικρατήσει το όχι".

Στη συγκέντρωση, πέραν των απλών πολιτών, συμμετείχαν φορείς και συλλογικότητες από ολόκληρη τη χώρα.

Η συγκέντρωση οργανώθηκε μέσω των social media, όπως και οι προηγούμενες υπό το σύνθημα "Μένουμε Ευρώπη".

ΕΝΤΑΣΗ ΜΕ ΑΝΤΙΕΞΟΥΣΙΑΣΤΕΣ

Μια ώρα πριν από τη μεγάλη συγκέντρωση στο Σύνταγμα, ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις αναπτύχθηκαν στο κέντρο της Αθήνας, καθώς ομάδες αντιεξουσιαστών διαδήλωναν υπέρ του «όχι» στα Προπύλαια κι αναμενόταν να κατευθύνουν στη συνέχεια έξω από τη Βουλή των Ελλήνων.

Πριν ξεκινήσει η συγκέντρωση, επικράτησε ένταση στο Σύνταγμα όταν περίπου 200 αντιεξουσιαστές επιχείρησαν να σπάσουν τον αστυνομικό κλοιό, κοντά στη Βουλή.

Η ΕΛ.ΑΣ προχώρησε σε 20 προσαγωγές.

Φορείς και συλλογικότητες από ολόκληρη τη χώρα συμμετέχουν ενεργά συγκροτώντας την Επιτροπή του ΝΑΙ, «ΝΑΙ στην Ελλάδα, ΝΑΙ στο Ευρώ».

Σε κλίμα έντασης, το Διοικητικό Συμβούλιο της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας, αποφάσισε κατά πλειοψηφία στην ταραχώδη συνεδρίαση της την στήριξη του ΝΑΙ, στο Δημοψήφισμα της ερχόμενης Κυριακής.

Ο δήμαρχος Αμαρουσίου και πρόεδρος της ΚΕΔΕ Κ. Πατούλης μετέβη στο Μαξίμου για να ενημερώσει τον πρωθυπουργό για την απόφαση.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass