Τζανακόπουλος:

Θα έχουμε πλειοψηφία και χωρίς τους ΑΝΕΛ

Να κατέβουν από το τρένο όσοι διαφωνούν με Καμμένο, δηλώνει ο Π. Σγουρίδης

Δημοσίευση: 23 Οκτ 2018 15:56

ΑΘΗΝΑ
Τη βεβαιότητά του ότι η κυβέρνηση θα διατηρήσει την κοινοβουλευτική πλειοψηφία για να ολοκληρώσει την τετραετία, ακόμη και στην περίπτωση που ο Πάνος Καμμένος και οι Ανεξάρτητοι Έλληνες αποχωρήσουν από την κυβέρνηση, εξέφρασε ο Δημήτρης Τζανακόπουλος, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό Real Fm.

Τόνισε ότι ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ έχει προειδοποιήσει ότι θα αποχωρήσει από την κυβέρνηση εφόσον έρθει η Συμφωνία των Πρεσπών στη Βουλή, ωστόσο υπογράμμισε ότι η κυβέρνηση θα έχει κοινοβουλευτική πλειοψηφία και χωρίς τους ΑΝΕΛ.
«Δεν σημαίνει ότι ο Πάνος Καμμένος θα προσχωρήσει στην προσπάθεια της ΝΔ να πέσει η κυβέρνηση», πρόσθεσε.
Αναφερόμενος στον Νίκο Κοτζιά, είπε ότι έχουν ειπωθεί πολλές ανακρίβειες για την παραίτησή του και επισήμανε ότι αυτό που προέχει είναι η ενότητα της κυβέρνησης. Ανέφερε ότι ο Αλέξης Τσίπρας θα συνεχίσει να έχει στενή συνεργασία με τον Νίκο Κοτζιά. «Οι πολιτικές πρωτοβουλίες Ν. Κοτζιά όπως η Συμφωνία των Πρεσπών προχωρούν», τόνισε. Για τις συντάξεις είπε ότι έγινε ένα καθοριστικό βήμα, καθώς η Κομισιόν δεν απέστειλε επιστολή στην Αθήνα, ζητώντας διευκρινίσεις επί του σχεδίου προϋπολογισμού. «Δεν έχω αμφιβολία ότι θα έχουμε και τυπική έγκριση από την Κομισιόν», συμπλήρωσε.Α

ΠΑΝΤΗΣΗ ΚΟΥΙΚ
Εν τω μεταξύ με ατάκα του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα απάντησε ο Τέρενς Κουίκ στις επιθέσεις που δέχεται τα τελευταία 24ωρα απο τον πρόεδρο των ΑΝΕΛ Πάνο Καμμένο. Με τις γνωστές δηλώσεις του Πάνου Καμμένου περί Μακεδονοκλαστών... και πολιτικών που αν και δεν εξελέγησαν τους έκανε υπουργούς και τώρα κάνουν κριτική, ο Τέρενς Κουίκ απάντησε ότι καλό θα είναι να δουλεύουμε περισσότερο και να μιλάμε λιγότερο. Και κυρίως να μιλάμε όταν πρέπει να μιλήσουμε και όχι όταν δεν πρέπει. Μια δήλωση του Αλέξη Τσίπρα δηλαδή, σε απάντηση στον Πάνο Καμμένο...
Εγραψε στο twitter ο Τέρενς Κουίκ που οι πληροφορίες θέλουν τον Πάνο Καμμένο να πιέζει για την απομάκρυνσή του από την κυβέρνηση: Αξίωμα σε όλες τις δουλειές και πόσο μάλλον στη πολιτικη: @atsipras «Καλό είναι όλοι όσοι έχουμε θέσεις ευθύνης σε αυτόν τον τόπο να μάθουμε να δουλεύουμε περισσότερο, να είμαστε πιο αποτελεσματικοί και να μιλάμε λιγότερο και κυρίως να μιλάμε όταν πρέπει να μιλήσουμε και όχι όταν δεν πρέπει».

ΔΙΑΨΕΥΔΕΙ ΚΑΙ ΤΟ ΜΑΞΙΜΟΥ
Επιπλέον, κυβερνητικοί κύκλοι αργά το μεσημέρι σημείωναν ότι δεν υπάρχει θέμα Κουίκ για την κυβέρνηση.
Συγκεκριμένα, κύκλοι του Μεγάρου Μαξίμου δηλώνουν ότι δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα οι πληροφορίες που ήθελαν τον Πάνο Καμμένο να έχει ζητήσει την απομάκρυνση του Τέρενς Κουίκ από την Κυβέρνηση. Το Μέγαρο Μαξίμου κάνει λόγο για fake news σχολιάζοντας τις σχετικές πληροφορίες οι οποίες εντάθηκαν μετά τη δημόσια επίθεση του Πάνου Καμμένου προς τον υφυπουργό εξωτερικών.         

Ο ΠΑΝ. ΣΓΟΥΡΙΔΗΣ
Να αποχωρήσουν από τους ΑΝΕΛ κάλεσε τους διαφωνούντες Τέρενς Κουίκ και Ελενα Κουντουρά, ο αντιπρόεδρος των ΑΝΕΛ Παναγιώτης Σγουρίδης, παίρνοντας θέση στο πλευρό του κ. Καμμένου, μετά τις προχθεσινές δηλώσεις του προέδρου των ΑΝΕΛ στο Εθνικό Συμβούλιο του κόμματος.
Εκεί όπου μίλησε για αχάριστους που έγιναν υπουργοί αν και δεν είχαν καν εκλεγεί βουλευτές και για Μακεδονοκλάστες...
«Ο πρόεδρος στην ομιλία του άνοιξε την πόρτα σε όσους διαφωνούν και κάλεσε όσους από υπερβολική ευαισθησία, αμφισβήτησαν την καθαρότητα της στάσεώς μας, που δεν είναι υποκριτική αλλά ειλικρινής, να επανέλθουν».
«Οι δεύτεροι είναι αυτοί οι οποίοι θεώρησαν ότι οι ΑΝΕΛ έπρεπε να ρίξουν την κυβέρνηση» δήλωσε ο κ. Σγουρίδης μιλώντας στον Real FM.
«Θα φτάσουμε στον Μάρτιο, πρόσθεσε, και εάν δεν έρθει και η συμφωνία, όπου και να έρθει η συμφωνία εμείς θα αποχωρήσουμε, αλλά από εκεί και πέρα δεν σημαίνει ότι δεν μπορεί να ψηφιστεί στο ελληνικό κοινοβούλιο. Εμείς δεν ρίχνουμε την κυβέρνηση, εμείς υλοποιούμε τη θέση μας. Δεν θα ψηφίσουμε καμία πρόταση μομφής της ΝΔ και θα υπερψηφίσουμε την οποιαδήποτε πρόταση εμπιστοσύνης ζητήσει ο Πρωθυπουργός, όπως θα ψηφίσουμε τον προϋπολογισμό» διευκρίνισε ο αντιπρόεδρος των ΑΝΕΛ.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass