Τσίπρας:

Θα προκηρυχθούν άμεσα 10.000 προσλήψεις στο Δημόσιο

Τι είπε για συμφωνία με Ιερώνυμο, ευρωεκλογές, κατσίφα

Δημοσίευση: 09 Νοε 2018 15:04

ΑΘΗΝΑ

Ως ιστορικό βήμα με αμοιβαίες υποχωρήσεις εκατέρωθεν χαρακτήρισε ο Πρωθυπουργός την συμφωνία Πολιτείας-Εκκλησίας.

Σε συνέντευξή του στην τηλεόραση του Alpha, ο Αλέξης Τσίπρας υπεραμύνθηκε της συμφωνίας λέγοντας ότι θα υπάρχει κοινό όφελος και στην Εκκλησία και στο κράτος. Ο πρωθυπουργός ανακοίνωσε ότι οι 10.000 θέσεις στο δημόσιο που θα αποδεσμευτούν από την αποχώρηση των ιερέων από την μισθοδοσία του δημοσίου, θα «προκηρυχθούν άμεσα εντός του 2019 και θα αρχίσουν να καλύπτονται από το 2020 και μετά» και θα αφορούν γιατρούς καθηγητές, δασκάλους, νοσηλευτές. Ο κ. Τσίπρας υπενθύμισε την μνημονιακή ρήτρα για 1 αποχώρηση για 1 πρόσληψη στο Δημόσιο και πρόσθεσε: «Εμείς κατοχυρώνουμε το 1 προς 1 και έχουμε και 10.000 επιπλέον θέσεις εργασίας. Το 2019 αναμένεται να έχουμε 8-8.500 αποχωρήσεις και άρα ισάριθμες προσλήψεις, συν 7.500 επιπρόσθετες προσλήψεις, τις οποίες έχουμε προαναγγείλει γιατί έχουμε βρει τους πόρους» προανήγγειλε. Τόνισε δε πως οι επιπλέον αυτές προσλήψεις θα αφορούν θέσεις εκπαιδευτικών στην ειδική αγωγή. Το παρασκΗνιο με ΙερΩνυμο Ερωτηθείς για το παρασκήνιο της συμφωνίας με τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο, ο πρωθυπουργός αστειεύτηκε: «Ακόμη κι αν κάποιος είναι άθρησκος, στα θαύματα της βούλησης μπορεί να πιστεύει». Αποκάλυψε δε ότι «δεν έγινε μέσα στα 45 λεπτά η συμφωνία. Αυτό το «θαύμα» είχε περίπου τρία χρόνια προεργασίας. Εδώ και ενάμιση χρόνο συζητούν οι επιτροπές μας. Ανέθεσα στον κ. Χαρίτση να καταγραφεί η εκκλησιαστική περιουσία μάλιστα έφτιαξε και ΕΣΠΑ για να υπάρξει η καταγραφή της περιουσίας. Ηδη έχουμε προχωρήσει αρκετά, έχουν μπει εθελοντικά 22 μητροπόλεις, γιατί αρχικά ήταν μόνο η Αρχιεπισκοπή».

Πρώτο κόμμα ο ΣΥΡΙΖΑ στις ευρωεκλογές

Ο Αλέξης Τσίπρας αμφισβήτησε το δημοσκοπικό προβάδισμα της ΝΔ και υποστήριξε: «Στις ευρωεκλογές ο ΣΥΡΙΖΑ θα είναι πρώτο κόμμα και η επόμενη ημέρα θα είναι δύσκολη για τον κ. Μητσοτάκη». "Αυτός είναι ο στόχος μου, αυτό επιθυμώ και θα το πετύχω", είπε και εξέφρασε την εκτίμηση ότι θα γυρίσει μπούμερανγκ για τον κ. Μητσοτάκη η δημοσκοπική πρωτιά της Ν.Δ. όταν θα διαπιστώσει μετά τις ευρωεκλογές ότι πρώτο κόμμα θα είναι ο ΣΥΡΙΖΑ.

Για συμφωνία Πρεσπών

Ο πρωθυπουργός εμφανίστηκε απολύτως βέβαιος ότι θα περάσει η συμφωνία των Πρεσπών. «Θέλετε να βάλουμε στοίχημα;» είπε στον Αντώνη Σρόιτερ. «Η Συμφωνία θα περάσει για έναν λόγο. Γιατί και ο τελευταίος πολίτης καταλαβαίνει ότι παρά τις δυσκολίες, παρά τα προβλήματα, αυτή η Συμφωνία ωφελεί τη χώρα και ιδίως τη Βόρεια Ελλάδα και τη Θεσσαλονίκη», υποστήριξε. Ερωτηθείς αν θα έχει η κυβέρνησή του την δεδηλωμένη απάντησε: «Πιστεύω θα την έχει. Παρά την έντονη διαφωνία που έχω με τον Πάνο Καμμένο για την στάση που κρατά στο θέμα της συμφωνίας των Πρεσπών, έχουμε μια έντιμη συνεργασία. Είναι θέμα αρχών γι' αυτόν, τον καταλαβαίνω. Πιστεύω, γιατί τον ξέρω τον Πάνο Καμμένο, ότι θα πάρει μια χρήσιμη απόφαση. Δεν ξέρω αν θα μείνει στην κυβέρνηση, αλλά δεν θα αποτελέσει εμπόδιο στην πορεία της κυβέρνησης».

Για Κοτζιά

Εγώ δεν θυσίασα κανέναν. Ο υπ. Εξωτερικών παραιτήθηκε, είναι κατανοητό. Είχε εξαιρετικό έργο, αλλά είχε έντονη πολιτική και ιδεολογική αντιπαράθεση με τον Πάνο Καμμένο η οποία στο τέλος άρχισε να παίρνει και χαρακτήρα προσωπικών επιθέσεων και για λόγους προσωπικής ευθιξίας, επέλεξε να παραιτηθεί. Με τον Κοτζιά μπορεί να διαφωνεί κανείς σε πολλά αλλά δεν μπορεί να τον κατηγορήσει κανείς για έλλειψη εντιμότητας. Εκανε μήνυση για δημοσιεύματα και καλά έκανε. Για το αν είπε για Σόρος ο Καμμένος στο υπουργικό, ο κ. Καμμένος έχει κάνει σχετικές δηλώσεις ότι δεν κατηγόρησε ποτέ την κυβέρνηση για κάτι τέτοιο, είπε.

Για την επέκταση της αιγιαλίτιδας

Η ανακοίνωση της επέκτασης της αιγιαλίτιδας ζώνης έγινε με "άτσαλο τρόπο" στη τελετή παράδοσης-παραλαβής του υπουργείου Εξωτερικών, καθώς θα έπρεπε να ενημερωθούν πρώτα τα κόμματα, είπε ο Αλέξης Τσίπρας. Τόνισε πως αλλάζει την τακτική, όχι τη στρατηγική, γι’ αυτό θα προχωρήσει σε ενημέρωση των κομμάτων και δεν θα γίνει η επέκταση με την έκδοση Προεδρικών Διαταγμάτων, αλλά με ψηφοφορία στη Βουλή και τα κόμματα θα κληθούν να πάρουν θέση. «Ασκούμε το κυριαρχικό μας δικαίωμα ξεκινώντας από το Ιόνιο, αλλά δεν απεμπολούμε το κυριαρχικό μας δικαίωμα να το επεκτείνουμε σταδιακά σε όλη την επικράτεια» είπε.

Επίθεση στην αντιπολίτευση για τα αναδρομικά

«Αντί να κάτσουν ήρεμα και ήσυχα και να πουν μπράβο, τα καταφέρατε, κάνουν και κριτική», είπε ο Αλ. Τσίπρας αναφορικά με την κριτική της αξιωματικής αντιπολίτευσης περί καθυστέρησης για την επιστροφή των αναδρομικών. Η κριτική της αντιπολίτευσης στο θέμα της επιστροφής των αναδρομικών θυμίζει τον εμπρηστή που βάζει φωτιά στο δάσος και μετά βγαίνει στα κανάλια και κατηγορεί την Πυροσβεστική ότι άργησε να σβήσει τη φωτιά, είπε ο πρωθυπουργός. Η κυβέρνηση ματώνει όλα αυτά τα χρόνια για να ενισχύσει τους αδύναμους και να αποκαταστήσει αδικίες, δήλωσε ο Αλέξης Τσίπρας. Η μόνη περίπτωση να μην αποκατασταθεί η αδικία στους συνταξιούχους είναι να εκλεγεί ο κ. Μητσοτάκης στις βουλευτικές εκλογές του 2019, διότι θα εφαρμόσει Ασφαλιστικό τύπου Πινοσέτ και μέτρα ΔΝΤ, επισήμανε.

Για θάνατο Κατσίφα

Σήμερα είναι ημέρα πένθους για την οικογένεια Κατσίφα και την ομογένεια. Δικαιολογημένη η πικρία και η οργή και ο θυμός. Δεν θέλω να μπω σε αντιπαράθεση με αυτό. Η Ελλάδα έκανε από την πρώτη στιγμή ό,τι έπρεπε να κάνει. Θα μας δοθεί πλήρες πόρισμα για τα αίτια αυτής της πολύ δυσάρεστης εξέλιξης. Αυτό το γεγονός μας έχει κάνει να ξεχάσουμε ότι στις Βουλιαράτες εκείνη την ημέρα είχαμε των ταφή των οστών των πεσόντων ηρώων μας στην Αλβανία, με παρουσία της Ελληνίδας υπουργού Πολιτισμού.Αυτές είναι εξελίξεις που δεν πρέπει να τις ξεχνάμε. Πρέπει να προχωρήσουμε σε βήματα ώστε να αποδοθούν στην ομογένεια στην Αλβανία όλα όσα δικαιούται.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass