Λελογισμένη αύξηση κατώτατου μισθού υπό προϋποθέσεις

Θα μπορούσε να λειτουργήσει θετικά, εκτιμά ο ΣΒΒΕ

Δημοσίευση: 21 Νοε 2018 16:06

ΑΘΗΝΑ
Τρεις συγκεκριμένες προϋποθέσεις, υπό τις οποίες η λελογισμένη αύξηση του κατώτατου μισθού θα μπορούσε να λειτουργήσει θετικά για την ανταγωνιστικότητα και την παραγωγικότητα θέτει η διοίκηση του Συνδέσμου Βιομηχανιών Βορείου Ελλάδος (ΣΒΒΕ).

Όπως επισημαίνει, κάτι τέτοιο, όχι απλά δεν θα επηρεάσει αρνητικά την ανταγωνιστικότητα της ελληνικής οικονομίας, αλλά μπορεί υπό προϋποθέσεις να εισφέρει θετικά στην αλλαγή του κοινωνικού κλίματος και στην άνοδο της παραγωγικότητας των εργαζομένων. Οι τρεις προϋποθέσεις κατά τον ΣΒΒΕ είναι:
Πρώτον, το ποσοστό αύξησης του κατώτατου μισθού θα πρέπει να είναι σύμφωνο με τις πραγματικές δυνατότητες ανάληψης του σχετικού κόστους από τις υφιστάμενες επιχειρήσεις.
Δεύτερον, αύξηση του κατώτατου μισθού δεν μπορεί να συμβεί αν δεν υπάρξει ταυτόχρονη μείωση των εργοδοτικών εισφορών και για τους εργαζόμενους και για τις επιχειρήσεις.
Τρίτον, η αύξηση θα πρέπει απαραίτητα να μη συμβεί «ακαριαία», αλλά να συμβεί σταδιακά. Ο ΣΒΒΕ προτείνει η αύξηση να δοθεί τμηματικά σε βάθος τριετίας.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass