Αθήνα: Η χειρότερη πόλη παγκοσμίως για ανεύρεση εργασίας

Δημοσίευση: 22 Νοε 2018 18:26

ΑΘΗΝΑ

Στην τελευταία θέση ανάμεσα σε 100 πόλεις βρίσκεται η Αθήνα, σε μελέτη με αντικείμενο τους καλύτερους προορισμούς για εξεύρεση εργασίας. Η μελέτη διεξήχθη από τη γερμανική εταιρία Movinga και δημοσιεύεται στην Καθημερινή.

Αξίζει να σημειωθεί ότι για τις ανάγκες της έρευνας η Movinga αξιοποίησε στοιχεία που υπάρχουν στη βάση δεδομένων του Οργανισμού Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης (ΟΟΣΑ).

Με βάση την έρευνα, η κάθε πόλη (στο πλαίσιο της αξιολόγησης) εξετάστηκε ως προς πέντε βασικά κριτήρια: την οικονομική ισχύ, το επίπεδο διαβίωσης, τις ευκαιρίες για νέους, τις ευκαιρίες για τις γυναίκες και τέλος, τη μετανάστευση.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της μελέτης, η Αθήνα λαμβάνει βαθμολογία χαμηλότερη της μονάδας, 0,94, σε ό,τι αφορά τις ευκαιρίες για τους νέους, λαμβάνοντας... μηδέν ως προς το επιμέρους κριτήριο της απασχόλησης των νέων και 3,76 ως προς την ύπαρξη νεοφυών επιχειρήσεων.

Εξαιρετικά χαμηλή βαθμολογία και συγκεκριμένα 1,93, συγκεντρώνει επίσης στο κομμάτι της μετανάστευσης, το οποίο ουσιαστικά εξετάζει το ποσοστό απασχόλησης μεταναστών.

Επιπλέον, λαμβάνει 4,56, ως προς το επίπεδο διαβίωσης και 5,90 ως προς την παροχή ευκαιριών στις γυναίκες, παίρνοντας ωστόσο 3,25 ως προς τις δυνατότητες που δίνονται στις γυναίκες για ανέλιξη σε υψηλόβαθμες θέσεις.

Σύμφωνα πάντα με την ίδια έρευνα η καλύτερη πόλη για ανεύρεση εργασίας είναι η Βοστόνη στις ΗΠΑ, ενώ η ιδανικότερη για νέους που αναζητούν εργασία το Ντουμπάι.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass