Κάθειρξη 10 ετών στον Βικτ. Ρέστη και άλλους 4 για το «παραδικαστικό 2»

Δημοσίευση: 05 Δεκ 2018 15:58

ΑΘΗΝΑ

Βαριές ποινές κάθειρξης αλλά με ανασταλτικό χαρακτήρα επέβαλε το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων της Αθήνας στον εφοπλιστή Βίκτωρα Ρέστη και σε τέσσερις ακόμη κατηγορουμένους, ενώ αθώωσε άλλους 12.

Αφορμή η υπόθεση καταπάτησης 300 στρεμμάτων δημόσιας δασικής έκτασης με ψευδείς βεβαιώσεις, η οποία είχε αποκαλυφθεί στο πλαίσιο της μεγάλης έρευνας που διενήργησε ο τότε εισαγγελέας Εφετών Ισίδωρος Ντογιάκος για το αποκαλούμενο «παραδικαστικό Νο 2». Το δικαστήριο καταδίκασε σε κάθειρξη 10 ετών, κατά συγχώνευση, το Βίκτωρα Ρέστη τον οποίο έκρινε ένοχο για τα κακουργήματα της ψευδούς βεβαίωσης και της ηθικής αυτουργίας σε ψευδή δήλωση, σε συνδυασμό μάλιστα τις επιβαρυντικές διατάξεις του νόμου 1608/1950 περί καταχραστών του δημοσίου. Στον κατηγορούμενο εφοπλιστή επιβλήθηκαν μάλιστα ποινές κάθειρξης 8 ετών για καθένα από τα αδικήματα που τον βαρύνουν, οι οποίες τελικά συγχωνεύτηκαν σε 10ετή κάθειρξη. Του αναγνωρίστηκε πάντως το ελαφρυντικό περί ειλικρινούς μεταμέλειας και οι δικαστές έδωσαν στον Β. Ρέστη ανασταλτικό χαρακτήρα στην έφεση, με αποτέλεσμα να είναι ελεύθεροι - έως ότου εκδικαστεί η υπόθεσή τους σε δεύτερο βαθμό με περιοριστικούς όρους: Του απαγορεύτηκε η έξοδος από τη χώρα ενώ είναι υποχρεωμένος να εμφανίζεται μία φορά το μήνα στο Α.Τ. της περιοχής του. Στο εδώλιο κάθισαν συνολικά 17 κατηγορούμενοι για την υπόθεση της καταπάτησης των 300 στρεμμάτων δασικής έκτασης στη Β' Ζώνη Υμηττού, στο Κορωπί. Ανάμεσά τους, συμβολαιογράφος που συνέταξε τα συμβόλαια, η γυναίκα που πούλησε την επίμαχη έκταση και ο πολιτικός μηχανικός που υπέγραψε τα σχετικά έγγραφα οι οποίοι καταδικάστηκαν σε ποινές κάθειρξης από 8 έως 10 χρόνια. Σε ποινή κάθειρξης 6 ετών καταδικάστηκε η μεσίτρια, σύζυγος του συμβολαιογράφου. Σε όλους τους καταδικασθέντες, δόθηκε ανασταλτική δύναμη στην έφεση. Οι υπόλοιποι 12 κατηγορούμενοι πάντως αθωώθηκαν.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass