Στο πλευρό Τσίπρα Μεϊμαράκης και Γεννηματά

Δημοσίευση: 12 Ιουλ 2015 23:37 | Τελευταία ενημέρωση: 13 Ιουλ 2015 0:06

 

 

ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ

Τόσο ο πρόεδρος της ΝΔ Ευάγγελος Μεϊμαράκης, όσο και η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Φώφη Γεννηματά βρίσκονται στις Βρυξέλλες και συμμετείχαν στις συνόδους του ΕΛΚ και του Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού Κόμματος αντίστοιχα.

Από τις Βρυξέλλες και οι δύο πολιτικοί αρχηγοί έξαναν έκκληση στον Αλέξη Τσίπρα για συμφωνία.

Πιο συγκεκριμένα:

Έκκληση στον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα «να σταματήσει πια το τακτικίστικο παιχνίδι, να συμφωνήσει με τους εταίρους και να φέρει τη συμφωνία στο Εθνικό Κοινοβούλιο» απηύθυνε ο πρόεδρος της ΝΔ Ευάγγελος Μεϊμαράκης.

Σε δήλωσή του, ο πρόεδρος της ΝΔ, αμέσως μετά το τέλος της συνόδου του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, τόνισε ότι όπως «στην Ελλάδα, έτσι και στην Ευρώπη, η Νέα Δημοκρατία κάνει το εθνικό της καθήκον» και «εδώ και πάρα πολύ καιρό, προσπαθεί να πείσει τους Ευρωπαίους ότι πρέπει να υπάρξει μια καλή συμφωνία, που μπορεί και πρέπει ο πρωθυπουργός να αποδεχθεί και το Εθνικό Κοινοβούλιο να την ψηφίσει, ώστε η Ελλάδα να εξασφαλίσει την παραμονή της στο ευρώ».

«Δυστυχώς, πέρασαν έξι μήνες, χωρίς κανένα ουσιαστικό αποτέλεσμα» τονίζει ο κ. Μεϊμαράκης στη δήλωσή του στην οποία σημειώνει ότι «τα πράγματα έχουν φτάσει σε πάρα πολύ δύσκολο σημείο». Είναι οριακά και σήμερα ίσως παίζονται όλα», αναφέρει.

«Καλώ τον πρωθυπουργό, ή μάλλον του κάνω έκκληση, να σταματήσει πια το όποιο τακτικίστικο παιχνίδι, να συμφωνήσει με τους εταίρους και να φέρει τη συμφωνία στο Εθνικό Κοινοβούλιο, ώστε η Ελλάδα και οι Έλληνες πολίτες, να ζήσουν τα επόμενα χρόνια μέσα στην Ευρώπη», καταλήγει ο κ. Μεϊμαράκης.

Γεννηματά: Να φέρει συμφωνία 

Η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Φώφη Γεννηματά υπογράμμισε χθες ότι τόσο το κόμμα της όσο και το Ευρωπαϊκό Σοσιαλιστικό Κόμμα είναι αλληλέγγυα στη διαπραγματευτική προσπάθεια που καταβάλλει η κυβέρνηση για την επίτευξη μιας συμφωνίας.

Η δήλωση της κ. Γεννηματά

Το μήνυμα που εξέπεμψαν οι σοσιαλιστές ηγέτες της Ευρώπης ήταν ομόφωνο και ξεκάθαρο: Δεν θα επιτρέψουμε τον ακρωτηριασμό της Ευρώπης, δεν είναι δυνατόν να υπερισχύσουν ακραίες νεοφιλελεύθερες πολιτικές που δεν έχουν καμία σχέση με τα ευρωπαϊκά ιδεώδη.

Στη σύσκεψη που συμμετείχα το μεσημέρι μετά από πρόσκληση του PES, λίγο πριν τη Σύνοδο Κορυφής των 19 της Ευρωζώνης, έγινε σαφές ότι το γερμανικό σοσιαλδημοκρατικό κόμμα (SPD) τάσσεται υπέρ της παραμονής της Ελλάδας στην Ευρώπη και συντάσσεται πλήρως με τις θέσεις της Γαλλίας για εξεύρεση λύσης και επίτευξη συμφωνίας.

Ο Πρόεδρος Ολάντ, με τον οποίο είχα μία κατ' ιδίαν ολιγόλεπτη συνάντηση, είπε ότι βρίσκεται απέναντι στις ακραίες απόψεις που απειλούν την εθνική κυριαρχία της χώρας, οδηγούν σε grexit και απειλούν τελικά την ίδια την Ευρώπη.

Στην ίδια γραμμή κινήθηκαν όλοι οι Ευρωπαίοι Σοσιαλιστές και Σοσιαλδημοκράτες ηγέτες που τοποθετήθηκαν ως φίλοι και σύμμαχοί μας, συμπαραστάτες στην προσπάθεια της χώρας για ισότιμη παραμονή στην Ευρώπη και στην Ευρωζώνη.

Τώρα η απόφαση είναι στο χέρι μας. Οι επιλογές είναι στο χέρι της Ελλάδας. Η κυβέρνηση θα πρέπει να αξιοποιήσει τη σημερινή μέρα.

ΕΚΚΛΗΣΗ ΚΑΜΠΑΝΤΕΛΙΣ ΣΤΟΝ ΓΚΑΜΠΡΙΕΛ

Ο πρώτος γραμματέας του γαλλικού Σοσιαλιστικού Κόμματος (PS), Ζαν-Κριστόφ Καμπαντελίς, απηύθυνε έκκληση στον Γερμανό ομόλογό του, τον πρόεδρο του SPD Ζ. Γκάμπριελ, υπουργό Οικονομίας και αντικαγκελάριο, να ασκήσει πίεση στην καγκελάριο Άγγελα Μέρκελ για το ελληνικό ζήτημα.

“Οι λαοί της Ευρώπης δεν αντιλαμβάνονται τη γερμανική πλειοδοσία. Δεν μπορούμε να επικυρώνουμε μία συμφωνία πριν από το δημοψήφισμα και να μην τη βρίσκουμε πλέον έγκυρη μετά”, ανέφερε σε ανακοίνωσή του το PS.

"Ο πρώτος γραμματέας κάλεσε επίσης το Ευρωπαϊκό Σοσιαλιστικό Κόμμα να απευθύνει επίσημη έκκληση “να καταλήξουμε γρήγορα σε μία βιώσιμη συμφωνία”, σύμφωνα με την ανακοίνωση του γαλλικού Σοσιαλιστικού Κόμματος.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

TEDRA
INTERCOMM FOODS
SYNETAIRISTIKH TRAPEZA THESSALIAS
Μείνε μαζί μας
MPOFILIOU 8-9-22
MIKEL
αυτοκινητοδρομος αιγαιου
AKUO
ΚΗΠΟΘΕΑΤΡΟ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass