Στη Βουλή οι Πρέσπες αμέσως μετά την ψήφο εμπιστοσύνης!

Εντονη φημολογία για διαδικασία–εξπρες

Δημοσίευση: 16 Ιαν 2019 22:41

ΑΘΗΝΑ

Έντονη φημολογία στους διαδρόμους της Βουλής για επίσπευση των διαδικασιών αναφορικά με την κύρωση της Συμφωνίας των Πρεσπών, ακόμη και πριν το νέο συλλαλητήριο που διοργανώνεται την Κυριακή, στο Σύνταγμα.

Πιο αναλυτικά, σύμφωνα με πληροφορίες, που διακινούνται και από βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, ένα από τα σενάρια που επεξεργάζεται το Μαξίμου- εφόσον την Τρίτη (15/1) σταλεί η ρηματική διακοίνωση από την πΓΔΜ για την ολοκλήρωση των συνταγματικών αλλαγών- αναφέρει πως η Συμφωνία των Πρεσπών θα κατατεθεί αμέσως μετά την ψηφοφορία για την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης, τα μεσάνυχτα της Τετάρτης, προκειμένου να συζητηθεί, με διαδικασίες- εξπρές, στην αρμόδια επιτροπή του Κοινοβουλίου αύριο Πέμπτη -σε μία συνεδρίαση- και στη συνέχεια να εισαχθεί στην Ολομέλεια, προκειμένου να ψηφιστεί την Παρασκευή ή το Σάββατο. Κατά τις ίδιες πηγές, η κυβέρνηση αφού λάβει ψήφο εμπιστοσύνης, θα ξεκινήσει άμεσα τη διαδικασία, έτσι ώστε να προλάβει το συλλαλητήριο για το Μακεδονικό. Να σημειωθεί ότι η συζήτηση για την ψήφο εμπιστοσύνης αποφασίστηκε να πραγματοποιηθεί σε δυο ημέρες και όχι σε τρεις που προβλέπει ο Κανονισμός λειτουργίας της Βουλής. Σύμφωνα με άλλο σενάριο, η συμφωνία των Πρεσπών μπορεί να συζητηθεί στην Ολομέλεια την ερχόμενη Τρίτη (22/1). Τα σενάρια επίσπευσης ξεκίνησαν αφού ο πρώην υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς είπε σε παρέα βουλευτών πως η ρηματική διακοίνωση θα φτάσει αργά το βράδυ της Τρίτης (15/1) στο Υπουργείο Εξωτερικών. Σύμφωνα με τα πηγαδάκια της Βουλής, είναι δύσκολο η Συμφωνία των Πρεσπών να πάει στην αρμόδια Επιτροπή την Πέμπτη με τη διαδικασία του κατεπείγοντος ώστε να ψηφιστεί στην Ολομέλεια την Παρασκευή, λόγω των γραφειοκρατικών συνθηκών. Ωστόσο, η φημολογία για συζήτηση με διαδικασίες- εξπρές και ψηφοφορία της Συμφωνίας των Πρεσπών, στη Βουλή, είναι ιδιαίτερα έντονη.

Με επιστολή η ψήφος Κόκκαλη

Λόγω της παρουσίας του στη Σαγκάη της Κίνας, ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Βασίλης Κόκκαλης θα στείλει με επιστολή του τη θετική του ψήφο στη σημερινή συζήτηση στη Βουλή για τη στήριξη της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ (πλέον). Ο Λαρισαίος κυβερνητικός παράγοντας αναμένεται να επιστρέψει στην Αθήνα το απόγευμα της Πέμπτης, ενώ με συνέντευξή του σε αθηναϊκό κανάλι, αρχές της άλλης εβδομάδας θα απαντήσει σε όσα του έχει προσάψει ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ Π. Καμμένος. Αναφορικά με την ημερομηνία της δήλωσης ανεξαρτητοποίησης (Σάββατο 12 Ιανουαρίου, ενώ η συνάντηση Καμμένου - Τσίπρα έγινε την Κυριακή), αυτή συντάχθηκε, λόγω της αναχώρησής του εκείνη την ημέρα για τη μακρινή Κίνα και επειδή ο ίδιος προέβλεψε το διαζύγιο των δύο κυβερνητικών εταίρων. Σχετικά με τις διαμαρτυρίες συμπολιτών του στο πολιτικό του γραφείο στη Λάρισα, ο κ. Κόκκαλης μιλώντας στην «Ε» δήλωσε ότι «είναι δικαίωμα του καθενός να εκφράζει τις διαφωνίες και τις αντιρρήσεις του σε μείζονα πολιτικά ζητήματα» και υπενθυμίζει «την αρνητική του ψήφο όταν έρθει στη Βουλή η Συμφωνία των Πρεσπών».

Γ.Ρ.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass