Κατατέθηκε στη Βουλή η Συμφωνία των Πρεσπών

Οι κοινοβουλευτικές διαδικασίες στην αρμόδια επιτροπή αναμένεται να ξεκινήσουν αύριο

Δημοσίευση: 20 Ιαν 2019 15:56

ΑΘΗΝΑ

Στη Βουλή κατατέθηκε το σχέδιο νόμου για τη συμφωνία των Πρεσπών. Το σχέδιο νόμου, κατατέθηκε νωρίτερα από την ημέρα που είχε προγραμματιστεί (σ.σ για τη Δευτέρα) μία ημέρα, μάλιστα πριν τη διεξαγωγή του μεγάλου συλλαλητηρίου στο Σύνταγμα για την ελληνικότητα της Μακεδονίας.

Οι κοινοβουλευτικές διαδικασίες στην αρμόδια επιτροπή αναμένεται να ξεκινήσουν αύριο ενώ η συμφωνία των Πρεσπών, θα ψηφιστεί έως τα τέλη της εβδομάδας, ενδεχομένως λένε κάποιες «πηγές» ακόμη και την Τετάρτη ή την Πέμπτη. Σύμφωνα με πληροφορίες, η πρόθεση του προέδρου της Βουλής είναι η διαδικασία να προχωρήσει άνετα και όχι με τη στενή ερμηνεία του κανονισμού της βουλής, αναφορικά με την κύρωση των συμβάσεων. Για τον λόγο αυτόν, οι λεπτομέρειες της διαδικασίας θα συζητηθούν στη διάσκεψη των προέδρων της Βουλής αύριο στις 12.00. Πληροφορίες αναφέρουν ότι το σχέδιο νόμου εισάγεται στην αρμόδια επιτροπή Άμυνας και Εξωτερικών, αύριο στις 17:00 και η συμφωνία αναμένεται να ψηφιστεί μέχρι την Παρασκευή 25 Ιανουαρίου. Πάντως, από προχθές, κυβερνητικά στελέχη τόνιζαν ότι κατά τη διαδικασία στις αρμόδιες κοινοβουλευτικές επιτροπές και στην Ολομέλεια, «θα υπάρξει άπλετος χρόνος ώστε όλοι να έχουμε τη δυνατότητα να μιλήσουμε».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass