Πολάκης: Μην τρελαθούμε, δεν είναι καταστροφή η γρίπη

Υποστήριξε ότι φέτος τα πράγματα δεν είναι χειρότερα από παλιότερα

Δημοσίευση: 12 Φεβ 2019 16:19

ΑΘΗΝΑ

Καθησυχαστικός σχετικά με την επιδημική εμφάνιση της γρίπης εμφανίστηκε ο αρμόδιος αναπληρωτής υπουργός Υγείας, Παύλος Πολάκης.

Σε συνέντευξή του το βράδυ της Κυριακής στο Kontra Channel, ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας τόνισε πως «τα fake news και η καταστροφολογία στη δημόσια υγεία δεν είναι ανεκτά». Και παρουσίασε αναλυτικά στοιχεία την πορεία της γρίπης, ισχυριζόμενος πως φέτος τα πράγματα δεν είναι χειρότερα από ό,τι τα προηγούμενα χρόνια. «Οι αριθμοί δίνουν απαντήσεις. Το τελευταίο διάστημα χρησιμοποιείται (σ.σ. η γρίπη) από την αντιπολίτευση και μεγάλο μέρος των ΜΜΕ για να παράξουν φόβο και καταστροφολογία, στο πλαίσιο μιας συγκροτημένης αντιπολιτευτικής διάθεσης», είπε. Σύμφωνα με τον κ. Πολάκη, το 2010 τα κρούσματα ήταν 209 και οι νεκροί 101, η πλειοψηφία των οποίων δεν είχε εμβολιαστεί, το 2015-2016 τα κρούσματα ανήλθαν σε 372 και οι νεκροί σε 123, ενώ το 2017-2018 τα κρούσματα ήταν 50 και οι νεκροί 14. «Φέτος, μέχρι στιγμής και σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία, 173 άτομα έχουν νοσήσει σοβαρά, από αυτά μόλις το 15% ήταν εμβολιασμένα, 165 έχουν νοσηλευτεί σε ΜΕΘ και 38 άτομα έχουν χάσει τη ζωή τους, άτομα από ευπαθείς ομάδες και με χρόνιες νόσους», ανέφερε ο αναπληρωτής υπουργός. «Ζούμε μια έξαρση της επιδημικής γρίπης και πράγματι το στέλεχος του Η1Ν1 είναι πιο ισχυρό, αλλά δεν είναι και καμία καταστροφή, μην τρελαθούμε κιόλας», σχολίασε ο κ. Πολάκης. Κανένας θάνατος δεν μπορεί και δεν πρέπει να γίνεται πεδίο κομματικής αντιπαράθεσης και εκμετάλλευσης. Ωστόσο, ο κ. Πολάκης προκαλεί ξανά με τη συμπεριφορά του. «Δεν έγινε και καμιά καταστροφή» είπε για τους 39 επιβεβαιωμένους νεκρούς της γρίπης. Μια φράση που προσβάλλει τους ανθρώπους που πέθαναν, αλλά και τους συγγενείς και τους φίλους τους, που προφανώς βιώνουν την απώλεια των αγαπημένων τους προσώπων ως καταστροφή. Ο θάνατος, όπως και η ζωή, απαιτούν αξιοπρέπεια», σημειώνει σε ανακοίνωση του το Ποτάμι.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass