Κάθειρξη σε καθαρίστρια με 13 παιδιά για πλαστό απολυτήριο

Αλλαξε την ημερομηνία αποφοίτησης της από το δημοτικό

Δημοσίευση: 15 Φεβ 2019 15:38

ΑΘΗΝΑ

Αντιδράσεις και ερωτήματα για τον τρόπο απονομής δικαιοσύνης στη χώρα για τη νέα υπόθεση που έρχεται στο φως, μετά την αποκάλυψη ότι δικαστές θέλησαν να εξαντλήσουν την αυστηρότητα του νόμου σε μια γυναίκα που έχει 13 παιδιά, μόλις λίγους μήνες μετά το σάλο για την υπόθεση της καθαρίστριας από τον Βόλο.

Πιο αναλυτικά, σε κάθειρξη 8 ετών ερήμην- για τα αδικήματα της "πλαστογραφίας με χρήση" και της "ψευδούς υπεύθυνης δήλωσης" με σκοπό το κέρδος!- καταδικάστηκε μία μητέρα 13 παιδιών, από την Πρέβεζα, η οποία εργάζεται ως καθαρίστρια στο νοσοκομείο των Ιωαννίνων. Ποιο ήταν το "έγκλημά" της; Πλαστογράφησε το απολυτήριο δημοτικού διορθώνοντας τον χρόνο αποφοίτησης από το δημοτικό σχολείο, ώστε να φαίνεται ότι το τελείωσε το 1980 και όχι το 1981, όπως ήταν η αλήθεια. Έκανε αυτή την πράξη και προσκόμισε το συγκεκριμένο χαρτί για να καταλάβει θέση κατώτερου ή κατώτατου προσωπικού στο νοσοκομείο Ιωαννίνων. Σύμφωνα με το prevezatoday, προχώρησε στην πράξη αυτή μόνο και μόνο για να εξασφαλίσει –στο μέτρο του δυνατού- την στοιχειώδη ευπρεπή διαβίωση των 13 παιδιών της, τα 5 από τα οποία είναι ανήλικα. Μάλιστα, η ίδια καταδικάστηκε ερήμην από το δικαστήριο. Ωστόσο, η απουσία της δεν οφείλεται σε στρεψοδικία, αλλά στο γεγονός ότι ζήτησε αναβολή, καθώς πάσχει από την καρδιά της . Αν και προσκόμισε ιατρική γνωμάτευση, το αίτημά της για αναβολή απορρίφθηκε. Τώρα, οι ελπίδες της γυναίκας και την οικογένειάς της, είναι στραμμένες στην 5η Μαρτίου, ημέρα που εκδικάζεται στο Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων Ιωαννίνων, η έφεση της μητέρας που κατάγεται από χωριό του νομού Πρέβεζας. Την υπόθεση στο Εφετείο έχει αναλάβει γνωστό και έμπειρο δικηγορικό γραφείο της πόλης των Ιωαννίνων.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass