ΔΡΑΓΑΣΑΚΗΣ-ΣΤΑΘΑΚΗΣ ΠΡΟΩΘΟΥΝ ΜΑΚΡΑΣ ΠΝΟΗΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ

Συνάντηση με Κινέζους για επενδύσεις και εξαγωγές

Δημοσίευση: 21 Ιουλ 2015 8:01

 

 

ΑΘΗΝΑ

Συνάντηση με επταμελή αντιπροσωπεία της κινεζικής Εθνικής Επιτροπής Ανάπτυξης και Μεταρρυθμίσεων (National Development and Reform Commission - NDRC) με επικεφαλής τον Ουάνγκ Ξιάοτάο, είχε χθες ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Γιάννης Δραγασάκης.

Σύμφωνα με το σχετικό δελτίου Τύπου της αντιπροεδρίας της κυβέρνησης, η συνάντηση πραγματοποιήθηκε σε συνέχεια της επίσημης επίσκεψης ελληνικής κυβερνητικής αντιπροσωπείας τον περασμένο Μάρτιο στη Λαϊκή Δημοκρατία της Κίνας.

Κατά τη διάρκειά της, ο κ. Δραγασάκης ενημέρωσε την κινεζική αντιπροσωπεία για τις τρέχουσες πολιτικές εξελίξεις στην Ελλάδα και επαναβεβαιώθηκε η βούληση και των δύο πλευρών, για την προώθηση μιας μακράς πνοής σταθερής συνεργασίας Ελλάδας και Κίνας, στους τομείς των επενδύσεων και των εξαγωγών.

Τέλος, αποφασίστηκε ο συντονισμός ομάδων εργασίας, υπό τον Γενικό Γραμματέα Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων του υπουργείου Εξωτερικών, προκειμένου να συγκεκριμενοποιηθούν και να εξειδικευθούν περαιτέρω, ανά έργο, τα πεδία συνεργασίας μεταξύ των δύο χωρών.

Τους εκπροσώπους της NDRC (αρμόδιου κινεζικού φορέα για το σχεδιασμό των επενδύσεων στο εξωτερικό) συνόδευε ο πρέσβης της Κίνας στην Ελλάδα Ζου Ξιάολί.

Εκ μέρους της ελληνικής κυβέρνησης συμμετείχαν επίσης ο υπουργός Οικονομίας, Υποδομών, Ναυτιλίας και Τουρισμού Γιώργος Σταθάκης, ο γενικός γραμματέας Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων και Αναπτυξιακής Συνεργασίας του υπουργείου Εξωτερικών Γιώργος Τσίπρας, καθώς και στελέχη του υπουργείου Εξωτερικών.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

TEDRA
INTERCOMM FOODS
SYNETAIRISTIKH TRAPEZA THESSALIAS
Μείνε μαζί μας
MIKEL
αυτοκινητοδρομος αιγαιου
AKUO
ΚΗΠΟΘΕΑΤΡΟ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass