ΤΟ ΜΕΛΟΣ ΤΗΣ Κ.Ε. ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ Ν. ΣΚΟΡΙΝΗΣ ΣΤΗΝ «Ε»:

Όσοι διαφωνούν δεν καταθέτουν εναλλακτικό σχέδιο

* «Η πλειοψηφία των οργανώσεων Θεσσαλίας του ΣΥΡΙΖΑ στηρίζει την προσπάθεια της κυβέρνησης»

Δημοσίευση: 22 Ιουλ 2015 8:07

 

 

 

«Ο καθένας γράφει την ατομική του στάση και η ιστορία θα τον κρίνει» σημείωσε για τους 39 διαφωνούντες βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ στη Βουλή, το μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος και υπεύθυνος των οργανώσεων Θεσσαλίας του κόμματος Νίκος Σκορίνης.

Ο κ. Σκορίνης βρέθηκε στη Λάρισα προκειμένου να συμμετάσχει στην κρίσιμη συνεδρίαση της Νομαρχιακής Επιτροπής Λάρισας του ΣΥΡΙΖΑ που ξεκίνησε στις 7 το απόγευμα και συνεχιζόταν μέχρι τις βραδινές ώρες στα γραφεία του κόμματος.

Επρόκειτο για την τελευταία κατά σειρά Νομαρχιακή Επιτροπή που συνεδρίαζε σε επίπεδο Θεσσαλίας και από την εικόνα που σχημάτισε ο κ. Σκορίνης εκτίμησε ότι «παρά τις όποιες ενστάσεις, η συντριπτική πλειοψηφία των μελών των νομαρχιακών επιτροπών όσο και των φίλων του ΣΥΡΙΖΑ θεωρούν ότι όλοι μαζί πρέπει με κάθε τρόπο να στηρίξουμε την προσπάθεια της κυβέρνησης, αλλά και να συνεδριάσουν τα όργανα του κόμματος ώστε να χαράξουμε μια νέα στρατηγική».

Μιλώντας στην «Ε» ο Νίκος Σκορίνης και αναφερόμενος στη συμφωνία που πέτυχε η κυβέρνηση, τόνισε ότι «είναι μια ετεροβαρής συμφωνία, σε καμία περίπτωση η «έντιμη συμφωνία» που αναζητούσαμε και φαίνεται σα να αποτέλεσε η Ελλάδα την Ιφιγένεια για την πιο σκληρή μορφή της γερμανικής Ευρωπαϊκής Ένωσης από την ίδρυσή της. Στην πραγματικότητα όμως υπάρχει μετά τον αγώνα της Ελλάδας η δυνατότητα να αλλάξει η Ευρώπη της γερμανικής επικυριαρχίας. Υπάρχει πλέον η δυνατότητα αλλαγής των συσχετισμών δυνάμεων, με τις πρωτοβουλίες του Ολάντ και του Ρέντσι. Παρά τις δυσκολίες του πακέτου, η κυβέρνηση πρέπει να δώσει τη μάχη με ευθύνη για να περάσει τις Συμπληγάδες. Ο κόσμος φαίνεται ότι στηρίζει την προσπάθεια, οπότε υπάρχει η πιθανότητα αυτή η συμφωνία να είναι και πολιτικά βιώσιμη και οικονομικά διαχειρίσιμη».

Σχετικά με τον μεγάλο αριθμό διαφωνούντων στην Κοινοβουλευτική Ομάδα, ο κ. Σκορίνης τόνισε ότι «ο πολιτικός πολιτισμός του ΣΥΡΙΖΑ έχει καταφέρει τη συμφωνία για τον κοινό στόχο μέσα από τον σεβασμό της διαφορετικής άποψης. Στη συγκεκριμένη περίπτωση, όσοι διαφωνούν δεν καταθέτουν ένα εναλλακτικό σχέδιο. Αν δεν δεχόμασταν τη συμφωνία θα είχαμε είτε μια άτακτη χρεοκοπία, είτε μια «γλυκιά» χρεοκοπία τύπου Σόιμπλε η οποία θα ήταν πιο πικρή και από την πραγματική, με νέο δανεισμό, αυξημένη επιτήρηση, ένταση της ανθρωπιστικής κρίσης. Ένα Grexit θα οδηγούσε σε στρατιές νέων ανέργων, κλείσιμο και άλλων επιχειρήσεων και θα απαιτούσε ένα μεγάλο μεταβατικό χρόνο μέχρι να ισορροπήσει η χώρα, θα ήταν ένα σοκ που η κοινωνία δεν θα μπορούσε να αντέξει. Η έξοδος θα ήταν στην ουσία ένα αδιέξοδο. Η λύση μπορεί να έρθει αν η μάχη δοθεί εντός του ασφυκτικού πλαισίου της Ε.Ε., καλλιεργώντας συμμαχίες για τη χαλάρωση της λιτότητας, εκμεταλλευόμενοι τις προοπτικές για ελάφρυνση του χρέους και χρησιμοποιώντας αναπτυξιακά πακέτα, μέσω ενός σχεδίου παραγωγικής ανασυγκρότησης της χώρας που θα προσφέρει μια προοπτική με μέλλον. Θα είναι ένας τιτάνιος αγώνας αλλά αξίζει τον κόπο να δώσει αυτή τη μάχη και η Αριστερά και ο ελληνικός λαός», κατέληξε ο κ. Σκορίνης.

Μεν. Κατσαμπέλας  

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass