Πρόσφυγες - θύματα του «Καραβανιού της Ελπίδας»

ΥΠΟ ΤΗΝ ΕΠΙΤΗΡΗΣΗ ΤΗΣ ΕΛ.ΑΣ. Ο ΚΑΤΑΥΛΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΚΟΥΤΣΟΧΕΡΟΥ

Δημοσίευση: 06 Απρ 2019 22:10
Κατάληψη στον Σταθμό Λαρίσης έκαναν πρόσφυγες ζητώντας να φύγουν από τη χώρα, μετά τη φημολογία ότι «άνοιξαν τα σύνορα» Κατάληψη στον Σταθμό Λαρίσης έκαναν πρόσφυγες ζητώντας να φύγουν από τη χώρα, μετά τη φημολογία ότι «άνοιξαν τα σύνορα»

Έντονη παρέμεινε και χθες η κινητοποίηση αστυνομικών δυνάμεων από όλη τη Θεσσαλία με σκοπό την αποτροπή της μαζικής μετακίνησης προσφύγων στα χερσαία σύνορα της χώρας και ειδικότερα στις περιοχές της Κακαβιάς, της Κρυσταλλοπηγής, της Ειδομένης και του Πολυκάστρου.

Μετά και τα επεισόδια στα Διαβατά στον προσφυγικό καταυλισμό του Κουτσοχέρου δεν καταγράφηκαν χθες αναχωρήσεις προσφύγων σε αντίθεση με τα τελευταία 24ωρα όπου πρόσφυγες προσπάθησαν να μισθώσουν ταξί, ακόμη και λεωφορεία προκειμένου να φθάσουν στα σύνορα όπου ψευδώς είχε διαδοθεί ότι «άνοιξαν» και πως θα τους επιτρεπόταν να μετακινηθούν σε άλλες χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Χωρίς να έχει αποκλεισθεί το ενδεχόμενο οι πρόσφυγες να εξαπατήθηκαν από διακινητές, μέσω δημοφιλούς μέσου κοινωνικής δικτύωσης, διαδόθηκε ότι «άνοιξαν τα σύνορα» της Ελλάδας με την Αλβανία και τη Βόρεια Μακεδονία, εξέλιξη που θα επέτρεπε στους πρόσφυγες - που εδώ και χρόνια είναι εγκλωβισμένοι σε δομές στην Ελλάδα – να μετακινηθούν σε χώρες της Ε.Ε. που αποτελούν και τον τελικό τους προορισμό.

Έτσι στο «κονβόι της ελπίδας», όπως ονομάσθηκε στο διαδίκτυο η εξέλιξη, (σ.σ. ψευδής είδηση όπως αποδείχθηκε στην πραγματικότητα) βρέθηκαν να μετακινούνται οργανωμένα προς τα σύνορα εκατοντάδες πρόσφυγες από αρκετές δομές της χώρας μεταξύ των οποίων και από το Κουτσόχερο. Με τις ομάδες των προσφύγων να δίνουν «ραντεβού» στη Θεσσαλονίκη με σκοπό να «μετακινηθούν μαζικά» και ασκώντας πίεση να «περάσουν τα σύνορα».

ΤΡΕΝΑ

Να σημειωθεί τέλος ότι η πολύωρη κατάληψη χθες του Σ.Σ. Λαρίσης στην Αθήνα από πρόσφυγες είχε ως αποτέλεσμα να μην πραγματοποιηθούν δρομολόγια του ΟΣΕ από και προς Αθήνα. Με ταξιδιώτες που ανέμεναν για ώρες στον Σταθμό της Λάρισας να διαμαρτύρονται για τη στάση του Οργανισμού καθώς δεν αντικατέστησε δρομολόγια των τρένων με λεωφορεία, προκειμένου να εξυπηρετηθούν οι πολίτες.

Β.Κ.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

TEDRA
INTERCOMM FOODS
SYNETAIRISTIKH TRAPEZA THESSALIAS
Μείνε μαζί μας
MPOFILIOU 8-9-22
MIKEL
αυτοκινητοδρομος αιγαιου
AKUO
ΚΗΠΟΘΕΑΤΡΟ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass