ΔΙΑΘΕΤΕΙ ΤΟ «ΥΠΕΡΟΠΛΟ» SCALP NAVAL

Στον Πειραιά η γαλλική φρεγάτα Languedoc

Δημοσίευση: 18 Απρ 2019 16:09

ΑΘΗΝΑ
Πέρυσι τέτοιον καιρό η γαλλική φρεγάτα πολλαπλών αποστολών (Fremm) D 653 Languedoc στον Πειραιά συμμετείχε στη συντονισμένη επίθεση ΗΠΑ-Γαλλίας-Μ.Βρετανίας κατά συριακών στόχων.

Πρόκειται για τη φρεγάτα που φέρει το λεγόμενο «υπερόπλο» τον πύραυλο Scalp Naval που έχει βεληνεκές 1.000 χλμ.
Αυτό το σύγχρονο πολεμικό «ατού» της Γαλλίας βρίσκεται τις τελευταίες ημέρες στο λιμάνι του Πειραιά και την Τετάρτη το μεσημέρι η γαλλική πρεσβεία και η κατασκευάστρια εταιρεία Naval Group διοργάνωσαν μία εκδήλωση παρουσίασής του στον ελληνικό Τύπο. Δεν είναι και λίγο μία από τις «βιτρίνες» του γαλλικού πολεμικού Ναυτικού να βρίσκεται στη χώρα μας. Άλλωστε η φρεγάτα Languedoc καθελκύστηκε μόλις στις 12 Ιουλίου του 2014 και μπήκε σε ενεργό υπηρεσία το καλοκαίρι του 2017. Γι’ αυτό κατά την παρουσίαση της φρεγάτας ο ακόλουθος άμυνας της γαλλικής πρεσβείας στην Αθήνα Σαρλ Αμπαλεά επισήμανε  πως η «παρουσία της φρεγάτας συμβολίζει την ανανέωση της ελληνογαλλικής συνεργασίας σε θέματα άμυνας».
Σημειώνεται ότι η συγκεκριμένη φρεγάτα είναι ακριβώς το προηγούμενο μοντέλο από την υπεσύγχρονη Belh@rra που κατασκευάζουν οι Γάλλοι και ενδιαφέρεται να αποκτήσει και το δικό μας Πολεμικό Ναυτικό. Η επιβλητική φρεγάτα μήκους 142 μέτρων – που ήταν αγκυροβολημένη δίπλα στα κρουαζιερόπλοια που αυτές τις μέρες επισκέπτονται τον Πειραιά – διαθέτει όλα τα όπλα που φέρει μία φρεγάτα, όπως σημείωσε ο κυβερνήτης της αντιπλοίαρχος Φρανσουά Ζελεμπάρτ. Αλλά βέβαια στη σύγχρονη εκδοχή. Η D 653 Languedoc είναι μία φρεγάτα πολλαπλών ρόλων. Έχει δυνατότητες ανθυποβρυχιακές ακόμη πιο εξελιγμένες από προηγούμενα μοντέλα, δυνατότητες επιτήρησης σε αέρα και θάλασσα, πολύ αποτελεσματικά ραντάρ, εξελιγμένες δυνατότητες ηλεκτρονικού πολέμου, αλλά και αεράμυνας. Kαι βέβαια διαθέτει τον πύραυλο scalp naval που μπορεί να πλήξει στρατηγικούς στόχους στο έδαφος.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

TEDRA
INTERCOMM FOODS
SYNETAIRISTIKH TRAPEZA THESSALIAS
Μείνε μαζί μας
MIKEL
αυτοκινητοδρομος αιγαιου
AKUO
ΚΗΠΟΘΕΑΤΡΟ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass