ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΣΤΙΣ ΠΡΟΘΕΣΕΙΣ ΜΑΣ ΔΙΑΒΕΒΑΙΩΝΕΙ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ:

Δεν θα υπάρξει εκλογικός αιφνιδιασμός

Δημοσίευση: 26 Ιουλ 2015 8:04

 

 

ΑΘΗΝΑ

Το χρονοδιάγραμμα των διαπραγματεύσεων της κυβέρνησης με τους θεσμούς είναι μέχρι την 18η Αυγούστου, οπότε και η τελική συμφωνία θα έλθει στη Βουλή, ανέφερε η κυβερνητική εκπρόσωπος Όλγα Γεροβασίλη, σε συνέντευξή της στον ρ/σ ΣΚΑΙ.

Τόνισε ότι εστάλη η επιστολή της κυβέρνησης προς το ΔΝΤ, ενώ σημείωσε -σε άλλο σημείο- ότι η άποψη του ΔΝΤ για το θέμα της βιωσιμότητας του χρέους βρίσκει σύμφωνη την κυβέρνηση η οποία θεωρεί το ότι (αυτή η θέση) εκφράζεται από το ΔΝΤ, υποβοηθά τη δική της προσπάθεια.

Πρόσθεσε, ωστόσο, ότι «το ΔΝΤ προφανώς είναι πιο δύσκολο στις διαπραγματεύσεις, με τους πιο σκληρούς όρους και δεν μας είναι και πολύ ευχάριστο ως συνομιλητής».

Αναφορικά με το τυπικό αίτημα του ΔΝΤ, περί μετάβασης στα υπουργεία των στελεχών του και συνάντησης τους με τους υπουργούς, παραδέχθηκε την ύπαρξη πολύ αυστηρού κανονιστικού πλαισίου του ΔΝΤ, προσθέτοντας ότι από τον Φεβρουάριο το αίτημα της ελληνικής κυβέρνησης ήταν «να κάνουν τα τεχνικά κλιμάκια την δουλειά τους, αλλά η συζήτηση (να) γίνεται θεσμικά».

Είπε ότι το «τεχνικό εμπόδιο» συζητείται, διευκρινίζοντας πως «αυτό το οποίο έχει εισηγηθεί η ελληνική πλευρά είναι οι συζητήσεις να γίνουν με τον κ. Χουλιαράκη και με στελέχη του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους, αλλά προφανώς αυτή είναι μία συζήτηση, η οποία είναι σε εξέλιξη».

Σε ό,τι αφορά το ενδεχόμενο προσφυγής στις κάλπες κατέστησε απολύτως σαφές ότι δεν πρόκειται να υπάρξει αιφνιδιασμός εκ μέρους του πρωθυπουργού, προσθέτοντας πως «αν συνολικά υπάρχουν αιφνιδιασμοί εν μέσω αυτής της σκληρής και δύσκολης και τελικής ουσιαστικής διαπραγμάτευσης, αυτό δεν είναι κάτι το οποίο μπορεί να το προεξοφλήσει η ελληνική κυβέρνηση -δεν θα είναι από την πλευρά της».

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση, η κ. Γεροβασίλη είπε ότι η τελική συμφωνία θα έλθει προς έγκριση στη Βουλή.

Αναφορικά με τα εσωκομματικά του ΣΥΡΙΖΑ, εξέφρασε την κατανόησή της για τα σκληρά διλήμματα ενώπιον των οποίων βρέθηκαν όλοι και προσέθεσε:

«Από εκεί και πέρα, όμως, έχουμε και συγκεκριμένες ημερομηνίες με συγκεκριμένες ψηφοφορίες, στις οποίες, πραγματικά, ο καθένας θα πάρει και τη δική του ευθύνη. Δηλαδή, εάν θεωρήσουμε ότι η 20η Αυγούστου, εν πάση περιπτώσει μέχρι 18-20 Αυγούστου, που θα είναι και η ψήφιση της συμφωνίας, το θεωρήσουμε καθοριστικό βήμα, θα πρέπει, αντιστοίχως, ο καθένας να αναλάβει και την αντίστοιχη ευθύνη. Επομένως, θα έχει μια σημασία τι θα συμβεί μέχρι τότε».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass