Το Καλλιμάρμαρο υποκλίθηκε στον Μίκη

ΣΥΓΚΙΝΗΣΗ ΣΤΗ ΣΥΝΑΥΛΙΑ «ΕΙΣΑΙ ΈΛΛΗΝΑΣ. ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΗΣΟΥΝ ΚΑΠΟΤΕ ΘΑ ΓΙΝΕΙΣ ΞΑΝΑ»

Δημοσίευση: 26 Ιουν 2019 15:08

ΑΘΗΝΑ

Το Καλλιμάρμαρο σείστηκε όταν η πιο εμβληματική μορφή της σύγχρονης μουσικής και πολιτικής ιστορίας, ο Μίκης Θεοδωράκης έφτασε στο στάδιο για τη συναυλία –αφιέρωμα στο μεγαλειώδες έργο του.

Ένας ένας οι καλλιτέχνες υποκλίθηκαν , στον άνθρωπο που «έχει ζήσει πολλές και μεγάλες ζωές» όπως ακούστηκε στο αφιέρωμα, από τον Ιεροκλή Μιχαηλίδη, ερμηνεύοντας τα πιο χαρακτηριστικά τραγούδια του. Καθισμένος μπροστά από τη σκηνή , δίπλα στον πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο και την πρέσβη καλής θελήσεως της UNESCO Μαριάννα Βαρδινογιάννη, ο Μίκης παρακολουθούσε τη συναυλία και συχνά τα χείλη του ψιθύριζαν τους στοίχους.

Έργα από τον Άξιον Εστί, τη Ρωμιοσύνη και τον Επιτάφιο ακούστηκαν από τη νέα γενιά καλλιτεχνών που ευχαρίστησαν ένας ένας τον Μίκη γιατί άπλωσε την Ελληνική μουσική σε ολόκληρο τον κόσμο.

Ανάμεσά τους ο Γιώργος Νταλάρας, ο Μανώλης Μητσιάς, η Πέγκυ Ζήνα, ο Θέμης Αδαμαντίδης, ο Αντώνης Ρέμος, αλλά και ο Βασίλης Λέκκας που σήκωσε το στάδιο όρθιο με το τραγούδι «Της ξενιτιάς». Αειθαλής ο Σταμάτης Κόκοτας, καταχειροκροτήθηκε ερμηνεύοντας στα Ελληνικά και τα Γαλλικά, ενώ ο Λαυρέντης Μαχαιρίτσας αφιέρωσε το τραγούδι «Ποιος τη ζωή μου» στον φίλο του Δημήτρη Χριστόφια που έφυγε πριν λίγες ημέρες από τη ζωή.

Όπως είπαν οι διοργανωτές η συναυλία, με τίτλο «Είσαι Έλληνας. Αυτό που ήσουν κάποτε θα γίνεις ξανά» είχε περισσότερους από 25.000 θεατές , ενώ μέρος των εσόδων θα διατεθεί για τους σκοπούς του συλλόγου φίλων παιδιών με καρκίνο ΕΛΠΙΔΑ.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass