Ο ΤΣΙΠΡΑΣ ΠΕΤΑΞΕ ΤΟ ΓΑΝΤΙ, Ο ΛΑΦΑΖΑΝΗΣ ΤΟΥ ΕΠΙΤΕΘΗΚΕ

Χάσμα στον ΣΥΡΙΖΑ

Δημοσίευση: 31 Ιουλ 2015 1:28

ΑΘΗΝΑ

Τη διεξαγωγή «ανοιχτού, συντεταγμένου και δημοκρατικού έκτακτου συνεδρίου τον Σεπτέμβριο» πρότεινε κατά την ομιλία του στην ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ ο Αλέξης Τσίπρας, τονίζοντας πως «είναι το σημαντικότερο καθήκον μας σήμερα, ως συλλογικό υποκείμενο της Αριστεράς, να σχεδιάσουμε συλλογικά και συντεταγμένα το σχέδιό μας στη νέα αυτή περίοδο».

«Είναι ανάγκη να συζητήσουμε πάνω στα στρατηγικά διλήμματα που θέτει η νέα περίοδος, στην οποία έχουμε μπει, με τρόπο συντεταγμένο, συντροφικό και ουσιαστικό, εμπλέκοντας το σύνολο των δυνάμεων του κόμματος σε αυτή τη συζήτηση και όχι κλείνοντας αυτή τη συζήτηση σε αίθουσες μικρές ή μεγάλες» ανέφερε, τονίζοντας: «Όπως η κοινωνία, έτσι και τα μέλη του κόμματός μας βρίσκονται σε συνθήκες κρίσιμων επιλογών, σε συνθήκες που έχουν ανάγκη τον γόνιμο διάλογο και όχι μια αντιπαράθεση με κραυγές και με αλληλοκατηγορίες».

«Όπως στη ζωή έτσι και στην πολιτική, πολλές φορές δεν μπορείς να τα έχει όλα. Η πρώτη αριστερή κυβέρνηση στην Ευρώπη μετά τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο είτε υποστηρίζεται από αριστερούς βουλευτές είτε πέφτει από αριστερούς βουλευτές επειδή κατά τη γνώμη τους έπαψε να είναι αριστερή» ήταν η δήλωση του Αλ.Τσίπρα που καταχειροκροτήθηκε από τα μέλη της Κεντρικής Επιτροπής.

Ειδικά για το συνέδριο, ο Αλ.Τσίπρας είπε ότι σε αυτό «πρέπει να λήξουμε το σύνολο της ατζέντας και να απαντήσουμε συλλογικά στα κρίσιμα στρατηγικά ερωτήματα που τίθενται. Να συζητήσουμε για την Αριστερά στην κυβέρνηση στην υπαρκτή Ευρώπη του νεοφιλελευθερισμού, για την τακτική μας μπροστά στις συνθήκες που δημιουργεί η νέα συμφωνία, για τους μεσοπρόθεσμους και μακροπρόθεσμους στόχους μας, για τις πιθανές εναλλακτικές».

Στο πλαίσιο αυτό ζήτησε από την ΚΕ να αποφασίσει το χρονοδιάγραμμα στο πλαίσιο του οποίοι οι οργανώσεις και τα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ «θα συζητήσουν και θα προσπαθήσουν να δώσουν απαντήσεις στους κεντρικούς άξονες, στα κρίσιμα ερωτήματα αυτής της συζήτησης».

Ο Αλ.Τσίπρας προχώρησε ένα βήμα παραπάνω, προτείνοντας τη διεξαγωγή και εσωκομματικού δημοψηφίσματος την ερχόμενη Κυριακή, ώστε να κριθεί άμεσα η άποψη όσων θεωρούν ότι «το κόμμα πρέπει να πάρει συντεταγμένα απόφαση πριν την επικύρωση της συμφωνίας, ακριβώς για να εμποδιστεί αυτή η επικύρωση, άποψη η οποία προϋποθέτει την εκτίμηση ότι υπάρχει εναλλακτική, ότι ο εκβιασμός είναι πλαστός και δεν έπρεπε να υπάρξει συμφωνία στις 13 Ιουλίου, και ότι η προοπτική και το μέλλον της ελληνικής κοινωνίας και οικονομίας θα ήταν ασφαλέστερη και καλύτερη το επόμενο διάστημα».

ΒΕΛΗ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ

Ο Αλ.Τσίπρας τόνισε ότι οι αποφάσεις της πλειοψηφίας των μελών πρέπει να γίνουν σεβαστές απ' όλους και έστειλε για άλλη μία φορά μήνυμα στους διαφωνούντες βουλευτές που καταψήφισαν τα νομοσχέδια με τα προαπαιτούμενα στη Βουλή, λέγοντας ότι «πρέπει να σταματήσει αυτός ο παραλογισμός του ιδιότυπου και πρωτοφανούς δυϊσμού στην Κοινοβουλευτική Ομάδα».

«Πρέπει να κατανοήσουμε ότι στο κόμμα μας δεν υπάρχουν λιγότερο και περισσότερο αριστεροί, λιγότερο και περισσότερο επαναστάτες. Δεν μπορεί να χρησιμοποιείται η ψήφος άλλων κομμάτων στο Κοινοβούλιο προκειμένου να συνεχίζεται αυτός ο δυϊσμός και την ίδια στιγμή η πλειοψηφία της ΚΟ να αναλαμβάνει να μοιραστεί αυτή η ευθύνη και ένα άλλο μέρος να δηλώνει ότι αυτή η ευθύνη οδηγεί στην καταστροφή του λαού και της χώρας, αλλά ταυτόχρονα -και αυτό είναι ο παραλογισμός και ο σουρεαλισμός- να υποστηρίζουν ότι συνεχίζουν να στηρίζουν την κυβέρνηση» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Συμπλήρωσε, επίσης, ότι πρέπει όλοι να μοιραστούμε την πολιτική ευθύνη που αφορά την ενότητα και την προοπτική του ΣΥΡΙΖΑ, εγκρίνοντας την πρόταση για έκτακτο συνέδριο, και συνεχίζοντας «ενωμένοι πραγματικά» σε αυτό τον «δύσκολο αγώνα που έχουμε μπροστά μας».

«Το 'όχι' στο δημοψήφισμα δεν ήταν εντολή ρήξης και δεν σήμαινε ναι' στη δραχμή. Αν αυτό ίσχυε έπρεπε να το πούμε από πριν στον λαό και να είχε τεθεί και στα κομματικά όργανα. Ας αφήσουμε τις λαθροχειρίες κατά μέρους» επανέλαβε ο Αλ.Τσίπρας.

«Στο εξάμηνο της διαπραγμάτευσης, η κυβέρνηση εξάντλησε τα όρια της εντολής, του λαού και της οικονομίας, έθεσε το ζήτημα του χρέους, έκανε το δημοψήφισμα, άφησε το προηγούμενο πρόγραμμα να λήξει, έκανε στάση πληρωμών στο ΔΝΤ, ανέδειξε διεθνώς το ελληνικό ζήτημα ως ευρωπαϊκό. Διαπραγματεύτηκε μέχρι την τελευταία στιγμή» διεμήνυσε εντός και εκτός κόμματος.

«Επιλέξαμε το δρόμο του δύσκολου συμβιβασμού γιατί δεν υπήρχε και δεν υπάρχει εναλλακτική λύση. Όποιος πιστεύει το αντίθετο να βγει να το πει ανοιχτά» σημείωσε, ενώ αναφερόμενος στο ενδεχόμενο άτακτης χρεοκοπίας ο Αλ.Τσίπρας τόνισε πως η έξοδος από το ευρώ «χωρίς τη στήριξη φίλιων δυνάμεων» και χωρίς στήριξη των συναλλαγματικών αποθεμάτων θα οδηγούσε σε βαθιά υποτίμηση του νομίσματος, σκληρή λιτότητα για τον λαό και εν τέλει προσφυγή εκ νέου στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο για τη στήριξη του νομίσματος. Κατά τον πρωθυπουργό, όποιος δεν αναγνωρίζει αυτά τα δεδομένα «είτε εθελοτυφλεί είτε κρύβει την αλήθεια».

«Το ερώτημα είναι εάν έχουμε το δικαίωμα να αποδράσουμε από τις δυσκολίες» συνέχισε, δηλώνοντας πως «δεν έχουμε δικαίωμα να παρατήσουμε απροστάτευτο τον λαό. Είμαστε αναγκασμένοι να αναλάβουμε το βάρος της συμφωνίας για να απεγκλωβίσουμε τη χώρα».

ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΕΙΣ ΣΤΕΛΕΧΩΝ

«Το μυστικό plan B σημαίνει πραξικόπημα» δήλωσε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Φίλης, σημειώνοντας ότι η συζήτηση για το πώς θα προχωρήσει η Ελλάδα πρέπει να λαμβάνει υπόψη ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι ένα κόμμα υποσύνολο στην Ευρώπη» και τονίζοντας ότι η ψήφος στον ΣΥΡΙΖΑ ήταν ψήφος ελπίδας και θα είναι μεγάλη αποτυχία να οδηγήσουμε το λαό στην περιθωριοποίηση.

«Ένα πολιτικό κόμμα συνθέτει, εξισορροπεί, δεν είναι αντανάκλαση κινηματικών διεκδικήσεων. Αυτό είναι η Αριστερά, έτσι την ξέραμε και έτσι θα προχωρήσουμε» είπε, ζητώντας «να μιλήσει ο λαός του κόμματος» και εκφράζοντας πλήρως τη στήριξή του στα όσα ανέφερε ο πρωθυπουργός κατά την ομιλία του. «Υποστηρίζω για πρώτη φορά με τόσο απόλυτο τρόπο όσα είπε Αλέξης Τσίπρας. Δείχνουν δημοκρατική αποφασιστικότητα» τόνισε ο Ν.Φίλης.

Αντιδράσεις μέσα στην αίθουσα προκάλεσαν οι αναφορές του στον Γιάνη Βαρουφάκη. Ο Ν.Φίλης είπε ότι με όσα λέει, το χρεοκοπημένο σύστημα πάει να ταυτίσει ένα πρόβατο επί σφαγή με τον ΣΥΡΙΖΑ. Ο Βαρουφάκης λέει αυτά που λέει. Τώρα τον διαψεύδουν οι φίλοι του. Αν ίσχυαν αυτά που λέει θα ήταν η πρώτη δίκη σε ειδικό δικαστήριο, είπε ο κ. Φίλης.

* «Αν επιστρέψουμε στην αντιπολίτευση, δεν θα έχουμε ποτέ την ευκαιρία να δοκιμάσουμε τις δυνάμεις μας και τις αντοχές μας» τόνισε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Γιάννης Δραγασάκης.

Ο κ. Δραγασάκης πρότεινε διαδικασία επανίδρυσης του ΣΥΡΙΖΑ, σημειώνοντας ότι το προηγούμενο διάστημα επετράπη η λειτουργία «κομμάτων μέσα στο κόμμα» και προσθέτοντας χαρακτηριστικά πως «ό,τι σπείραμε θα θερίσουμε».

Αναφερόμενος στη διαπραγμάτευση έκανε λόγο για «ασύμμετρο» πόλεμο εναντίον της κυβέρνησης και της χώρας, με κύριο όπλο την εκροή καταθέσεων, ενώ δεν απέκρυψε ότι η κυβέρνηση προβληματίστηκε πολύ σοβαρά για το πώς, σε περίπτωση ρήξης, θα χρηματοδοτείτο η εισαγωγή απολύτως αναγκαίων αγαθών.

* Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Κώστας Ήσυχος υποστήριξε ότι το σχέδιο Α' απέτυχε, πως πρέπει να αναλάβουν την ευθύνη εκείνοι που είχαν και την ευθύνη της διαπραγμάτευσης, αλλά και ότι πρέπει να δοθούν απαντήσεις και για τους συντρόφους που είχαν την ευθύνη του προεκλογικού προγράμματος του ΣΥΡΙΖΑ.

* Υπάρχουν διαδικασίες που οδηγούν σε διάσπαση, αλλά για μένα αυτή η λέξη είναι απαγορευμένη, τόνισε ο Αλέκος Καλύβης, μέλος της Πολιτικής Γραμματείας του κόμματος. Ο κ. Καλύβης είπε ότι δεν επιθυμεί την πτώση της κυβέρνησης, αλλά ομοίως δεν επιθυμεί την εγκατάλειψη της αριστερής πολιτικής, ενώ έκανε αναφορά σε εναλλακτική λύση «συμφωνημένης και συγκροτημένης εξόδου από το ευρώ», προσθέτοντας ότι αυτό από την πλειοψηφία θεωρήθηκε ως καταστροφή.

* «Δεν ήταν μόνο το σύνθημα 'καμία θυσία για το ευρώ', αλλά και το σύνθημα 'καμία αυταπάτη για τη δραχμή' και με αυτό το σύνθημα κερδίσαμε τις εκλογές» είπε ο αντιπρόεδρος της Βουλής Γιάννης Μπαλάφας.

* «Πολιτικό δημοσιογραφικό ρουλεμάν που επιχειρεί σήμερα να ρίξει στα σκυλιά τον Γιάνη Βαρουφάκη, τη Ζωή Κωνσταντοπούλου, τον Παναγιώτη Λαφαζάνη, τη Νάντια Βαλαβάνη», κατήγγειλε το μέλος της Πολιτικής Γραμματείας, Αντώνης Νταβανέλος. «Απαιτώ από το Μαξίμου να ασκήσει τη δύναμη που έχει για να ξεσκίσει αυτό το ρουλεμάν» τόνισε.

Είπε, επίσης, ότι θα δώσει μάχη για γενική απεργία απέναντι στο μέτρο της κατάργησης του αγγελιοσήμου, καταγγέλλοντας ότι αυτό θα είναι μέτρο πριμοδότησης των καναλαρχών.

* Η λιτότητα είναι δημιουργική καταστροφή, δεν είναι «λάθος», η λιτότητα αποτελεί ορθή πολιτική για το κεφάλαιο, τόνισε στην ομιλία του στην ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ, ο Γιάννης Μηλιός.

ΖΩΗ ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ

Δε διανοηθήκαμε

τέτοια Αριστερά…

«Όχι απλώς δεν ήμασταν προετοιμασμένοι, αλλά δεν διανοηθήκαμε ποτέ ότι θα μπορούσε η κυβέρνηση της αριστεράς με κορμό τον ΣΥΡΙΖΑ να φέρει μέσα σε 14 ημέρες, τρία απανωτά κατεπείγοντα για συζήτηση και ψήφιση σε λιγότερο από 24 ώρες, να προετοιμάζεται να φέρει το χειρότερο μνημόνιο στη μνημονιακή ιστορία, να αναγκάζεται να προσκαλεί την τρόικα ως νέα τετραμερή και να κατηγορείται για παιδιαρίσματα όποιος προσπαθεί να διαφυλάξει τη δημοκρατική διαδικασία», δήλωσε η πρόεδρος της Βουλής Ζωή Κωνσταντοπούλου μιλώντας στην Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ.

«Είναι ιστορική επιταγή η Αριστερά να αναλάβει να υπερασπιστεί την κοινωνία και τη δημοκρατία από τη μνημονιακή λαίλαπα και την περιστολή των δικαιωμάτων, την ανθρωπιστική κρίση, είπαμε. Ανοίγουμε δρόμους στην ελπίδα, είπαμε, και υπερασπιστήκαμε το δικαίωμα να ονειρευόμαστε, να διεκδικούμε και να φτιάξουμε έναν άλλο κόσμο που είναι εφικτός, δεν είναι σουρεαλισμός», είπε η Ζωή Κωνσταντοπούλου. «Η Ευρώπη αλλάζει η ελπίδα έρχεται είπαμε, η ελπίδα θα νικήσει το φόβο είπαμε, και δεν μπορεί να εννοούσαμε ότι θα επιτρέψουμε ότι η ελπίδα θα σβήσει υπό το κράτος του δικού μας πανικού. ... Δεν μπορεί να εννοούσαμε πως όποιος υπερασπίζεται το Σύνταγμα είναι γελοίος, γραφικός ανεύθυνος και πολιτικά ανήλικος», είπε ακόμη η πρόεδρος της Βουλής. Πρόσθεσε πως η Αριστερά είναι ικανή για πολλά, αλλά η Αριστερά δεν είναι ικανή για όλα, ανέφερε και τόνισε πως ο πρωθυπουργός όταν εξήγγειλε το δημοψήφισμα ως απάντηση στο ”the game is over”, δεν μπορεί να εννοούσε να πάρουμε μια εβδομάδα παράταση.

ΠΑΝ. ΛΑΦΑΖΑΝΗΣ:

Εναλλακτική υπάρχει,

δημοκρατία δεν έχουμε

Ο Παναγιώτης Λαφαζάνης στην ομιλία του στην ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ κάλεσε να αφαιρεθούν από τα πρακτικά φράσεις περί «μυστικού Plan B πραξικοπήματος», τονίζοντας ότι δεν μπορεί να ακούγονται τέτοια πράγματα.

Δεν κάνουμε επίδειξη αριστεροσύνης, συνέχισε, προσθέτοντας ότι το κριτήριο είναι αν αυτό που κάνουμε ωφελεί τον τόπο, τον λαό και την αριστερά.

Ο κ. Λαφαζάνης είπε ότι στην χώρα «έχει τελειώσει η δημοκρατία, το πολίτευμα της χώρας είναι δικτατορία του ευρώ».

«Αυτό που επικρατεί είναι ο ευρωμονόδρομος και κάποιοι εδώ, εκβιαζόμενοι δήθεν, τον αποδέχονται. Θα το αποδεχθούμε;» είπε ο κ. Λαφαζάνης.

Ανέφερε ότι εναλλακτική λύση υπήρχε και η δυνατότητά της υπάρχει ακόμα, θέτοντας στην συνέχεια το ερώτημα «δεν βλέπουμε ότι οι διαπραγματεύσεις είναι θανατηφόρες;».

Διερωτήθηκε πως είναι δυνατόν να διαπραγματευόμαστε, αν λέμε ότι η εναλλακτική λύση είναι κόλαση.

Είπε ότι την εναλλακτική λύση ορισμένοι δεν την θέλουν και αυτό συνιστά πολιτικό πρόβλημα, καθώς «έχουμε αναγάγει το ευρώ σε θρησκευτική πίστη».

Επικαλούμενος στοιχεία έκανε λόγο για πλεονασματικά ισοζύγια αγαθών και υπηρεσιών και τρεχουσών συναλλαγών και είπε ότι «οι κίνδυνοι από την εναλλακτική λύση» που ορισμένοι επικαλούνται, συνιστούν «μύθο, γιατί ποτέ δεν συζητήσαμε».

Χαρακτήρισε την σύγκληση εκτάκτου Συνεδρίου, αφού ψηφίσει την συμφωνία η Βουλή, «κοροϊδία», διότι, «με την θηλιά στον λαιμό θα κληθεί το Συνέδριο να επικυρώσει τετελεσμένα».

«Τέτοια δημοκρατία θέλουμε στο κόμμα; Την δικτατορία του ευρώ; Να την χαιρόμαστε» κατέληξε ο κ. Λαφαζάνης.

Το παράπονο

της Νάντιας…

ΑΘΗΝΑ

Την απουσία δημόσιας στήριξής της από το κόμμα του ΣΥΡΙΖΑ τόνισε η πρώην αναπληρώτρια υπουργός Νάντια Βαλαβάνη, η οποία μιλώντας στην Κεντρική Επιτροπή είπε πως για πρώτη φορά αναγκάζεται να μιλήσει σε κομματικό βήμα για θέμα που την αφορά προσωπικά.

«Σήμερα θα κάνω αυτό που δεν έκανα ποτέ. Θα μιλήσω για ένα υποτιθέμενο προσωπικό θέμα που με έκανε πρωτοσέλιδο όχι μόνο στη Bild αλλά και σε γερμανικά sites. Κατηγορούμαι για προδοσία του κυβερνητικού σχεδίου για τις τράπεζες, γίνεται αναφορά ότι γι' αυτό παραιτήθηκα από την κυβέρνηση. Αλλά παραιτήθηκα, ενώ ακόμη το πρωθυπουργικό αεροπλάνο ήταν στον αέρα», είπε η Νάντια Βαλαβάνη.

Είπε ακόμη ότι η ίδια όπως και οι άλλοι συνάδελφοί της ενημερώθηκαν για την επιβολή capital control το απόγευμα της Κυριακής, όταν η ΕΚΤ αρνήθηκε να παράσχει ρευστότητα.

Η κα Βαλαβάνη αναρωτήθηκε «γιατί αφέθηκε η εκστρατεία στοχοποίησής της να ξεδιπλωθεί τόσο ανενόχλητα; Γιατί αφέθηκε χωρίς δημόσιες παρεμβάσεις, να πάρει διαστάσεις χιονοστιβάδας;».

«Με αφήσατε να τα βγάλω πέρα μόνη μου. Δεν μπορεί να κάνω τώρα πίσω, που ο στόχος είναι να πληγώ προσωπικά, σήμερα που η αγωνιστική μου τιμή σπιλώνεται ανεπανόρθωτα», είπε η βουλευτής και πρόσθεσε ότι κείμενο υπογραφών συμπαράστασής της βρήκε τοίχο για τη δημοσιοποίησή του από τον Τύπο και ΜΜΕ.

ΑΠΟ ΤΗΝ Κ.Ε. ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ

Παραιτήθηκαν 17

για τη «μετάλλαξη»

ΑΘΗΝΑ

Δεκαεπτά μέλη της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ παραιτήθηκαν από το όργανο του κόμματος. Με επιστολή τους, που έδωσαν στη δημοσιότητα, καταγγέλλουν μεταξύ άλλων ότι το συνέδριο που εξήγγειλε η ηγεσία του κόμματος έχει «βασικό πλαίσιο και στόχο την επικύρωση της μετάλλαξης σε μνημονιακό κόμμα».

Τη δήλωση υπογράφουν τα μέλη της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ Γιώργος Θεοδωρόπουλος, Δημήτρης Κοδέλας, Βύρωνας Λάμπρου, Μαρία Λαντζανάκη, Μάκης Μαντάς, Μανώλη Μούστος, Σοφία Μπανιά, Άβα Μπουλούμπαση, Μαρίνα Μπρέστα, Ρούντι Ρινάλντι, Ελένη Σωτηρίου, Νίκος Ταυρής, Ειρήνη Τσέλου, Ερρίκος Φινάλης, Βασίλης Χατζηλάμπρου, Μαρία Χατζησταυράκη, Χρυσούλα Ψιμούλη.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass