Πρόεδρος Βουλής ο Κ. Τασούλας, γραμματέας ΚΟ ΝΔ ο Στ. Καλαφάτης

Στις 18 Ιουλίου η ψηφοφορία* Ποιοι προτείνονται για αντιπρόεδροι

Δημοσίευση: 11 Ιουλ 2019 16:08

ΑΘΗΝΑ

Στις 18 Ιουλίου θα γίνει η ψηφοφορία για τον νέο πρόεδρο της Βουλής, θέση για την οποία η ΝΔ έχει προτείνει τον Κώστα Τασούλα.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης μίλησε για το θέμα και στην πρώτη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου, το πρωί της Τετάρτης, στη Βουλή. «Δεν έκρυψα προεκλογικά τη φιλοδοξία μου η κυβέρνηση να λειτουργήσει ως καλοκουρδισμένη μηχανή. Ο πρώτος ο οποίος αξιολογείται διαρκώς από τους πολίτες είμαι εγώ. Η Βουλή θα λειτουργήσει όλο το καλοκαίρι. Στις 17 ορκιζόμαστε, στις 18 η Βουλή θα ψηφίσει τον Κώστα Τασούλα ως πρόεδρό της. Στις 20-22 Ιουλίου θα γίνουν προγραμματικές δηλώσεις», είπε ο πρωθυπουργός στους υπουργούς του. Ο Κώστας Τασούλας πήγε στη Βουλή την Τετάρτη και κάθισε με τον Νίκο Φίλη, στο εντευκτήριο. Στη μεταξύ τους συζήτηση μίλησαν για το δεύτερο κομμάτι της αναθεώρησης του Συντάγματος και συγκεκριμένα για τον νέο εκλογικό νόμο και την εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας. Κατά τη διάρκεια της συζήτησης μάλιστα κάποια στιγμή ο κ. Φίλης είπε χαμογελώντας στον κ. Τασούλα: «Σας κάναμε δώρο και την εκλογή Προέδρου Δημοκρατίας με 151 ψήφους και όπως φαίνεται και τον εκλογικό νόμο». Σε ό,τι αφορά τους αντιπροέδρους της Βουλής, η ΝΔ θα προτείνει τους Χαράλαμπο Αθανασίου, Νικήτα Κακλαμάνη και Θανάση Μπούρα, σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές που επικαλείται το ΑΠΕ.

ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ ΚΟ Ο ΚΑΛΑΦΑΤΗΣ

Τον Σταύρο Καλαφάτη επέλεξε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, για τη θέση του Γραμματέα της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Νέας Δημοκρατίας. Ο κ. Καλαφάτης είναι βουλευτής Α' Θεσσαλονίκης. Όπως ανακοινώθηκε, θα έχει ενισχυμένες αρμοδιότητες. Στις εκλογές της 7ης Ιουλίου ήταν τέταρτος σε σταυρούς (13.719) για τη ΝΔ στην Α' Θεσσαλονίκης, πίσω από τον πρώην πρωθυπουργό Κώστα Καραμανλή, τον Κωνσταντίνο Γκιουλέκα και την Ελενα Ράπτη.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass