Χρειάζεται «ψηφιακή μόρφωση» και θέληση

Δημοσίευση: 25 Ιουλ 2019 22:00

Θλιβερή επέτειος, στο Μάτι της Αττικής, με τους 102 νεκρούς.

Την παραδοχή ότι η δασική πυρκαγιά και η εξέλιξή της ήταν μεν ακραίο φαινόμενο αλλά μπορούσε να προβλεφθεί, εξετάζει η ειδική επιτροπή επιστημόνων. Από την πλευρά της πρόληψης όμως με τη χρήση της τεχνολογίας πιθανότατα να είχαμε σώσει έστω και μία ζωή ή και περισσότερες με τη λειτουργία της γραμμής ανάγκης “112”, ώστε να μπορούν να σταλούν sms μαζικά σε συγκεκριμένες περιοχές.

Η επιστήμη προχωρά με γοργούς ρυθμούς και εμείς γινόμαστε θεατές, ενώ δοκιμάζουμε το σύστημα έκτακτης ανάγκης, σε πιλοτική μορφή, εν έτη 2019. Είναι απολύτως βέβαιο, με τη μελλοντική πλήρη έναρξη της λειτουργίας του, ότι θα χρειαστεί η απαραίτητη διαφημιστική καμπάνια από την Πολιτεία και η αναγκαία άσκηση ετοιμότητας, προς τους πολίτες, γιατί στον πανικό, κανείς δεν πρόκειται να δει, απολύτως τίποτα, και κυρίως οι μεγαλύτερες ηλικίες, οι οποίες δεν είναι εξοικειωμένες σε ανάλογη διαχείριση κρίσης, με την ενημέρωση να τους δίνεται σε ψηφιακή μορφή. Αντιθέτως, οι μικρότερες ηλικίες με τη συνεχή και επαναλαμβανόμενη άσκηση ετοιμότητας από τους εκπαιδευτικούς, κυρίως στα σχολεία, είναι πιο εξοικειωμένες, όπου τα παιδιά “ρουφάνε” σαν σφουγγάρι την πληροφορία και εμφανίστηκαν πιο προετοιμασμένα στον πρόσφατο σεισμό της Αθήνας.

 

Γ.Γ.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass