Ξεκινά η λειτουργία του «112»

ΔΟΚΙΜΑΣΤΙΚΑ ΑΠΟ ΣΗΜΕΡΑ, ΚΑΝΟΝΙΚΑ ΕΩΣ ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ

Δημοσίευση: 31 Ιουλ 2019 15:31

Ξεκινάει σήμερα δοκιμαστικά η λειτουργία του Ευρωπαϊκού Αριθμού Κλήσης 112 από τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, σε υλοποίηση των εξαγγελιών του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, ο οποίος από τις 10 Ιουλίου είχε δηλώσει ότι θα γίνει άμεσα η ενεργοποίηση του 112, σε δοκιμαστική βάση, μέχρι το τέλος του έτους, οπότε και θα λειτουργήσει κανονικά.

Όπως ανακοινώθηκε από τη ΓΓΠΠ, σήμερα Τετάρτη, θα γίνει η πρώτη δοκιμαστική εκπομπή μηνυμάτων SMS του 112, στην περιοχή της Σύρου για ένα δίωρο, από τις 14.00 έως τις 16.00. Η δοκιμαστική αυτή εκπομπή επιλέχτηκε ως μία ενδιάμεση λύση μέχρι την ολοκληρωμένη λειτουργία του 112 στο τέλος του έτους.

Στο πλαίσιο αυτό, συστήθηκαν ομάδες εργασίας από το Υπουργείο Ψηφιακής Πολιτικής και το Κέντρο Επιχειρήσεων της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας, με τη συνεργασία και των παρόχων της κινητής τηλεφωνίας για να προχωρήσουν το έργο.

Σύμφωνα με πηγές της ΓΓΠΠ, από τις 10 Αυγούστου, που θα συμπληρωθεί ένας μήνας από τη δέσμευση του πρωθυπουργού, το 112 θα λειτουργεί ολόκληρο το 24ωρο, 7 μέρες την εβδομάδα, σε όλη την Ελλάδα.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass