Ζητά 400.000 αναδρομικά η συμβολαιογράφος με σύνταξη 23 χιλ.

ΚΑΤΕΘΕΣΕ ΑΓΩΓΗ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΕΦΚΑ * ΑΧΤΣΙΟΓΛΟΥ: ΣΟΟΥ ΤΗΣ ΝΔ * ΣΤΟ "ΤΡΑΠΕΖΙ" ΟΙ ΚΑΝΟΝΕΣ ΕΝΟΠΟΙΗΣΗΣ ΑΝΑΠΗΡΙΚΩΝ ΣΥΝΤΑΞΕΩΝ

Δημοσίευση: 02 Αυγ 2019 18:01

ΑΘΗΝΑ

Aγωγή κατά του ΕΦΚΑ κατέθεσε συμβολαιογράφος του πρώην Ταμείου Νομικών, στην οποία είχε βγει η σύνταξη των 24.000€ το μήνα, σύμφωνα με όσα αναφέρει δημοσίευμα της εφημερίδας Τα Νέα, χθες .

Η συνταξιούχος συμβολαιογράφος, με την αγωγή της κατά του ΕΦΚΑ, ζητά αναδρομικά 400.000€ για τους μήνες που δεν της έχει καταβληθεί η σύνταξή της. Επίσης, ζητά να εκδοθεί άμεσα η σύνταξή της αλλά και να της καταβληθούν συντάξεις συνολικού ύψους 400.707,34 ευρώ, τα οποία δεν της έχει καταβάλει το Υπερταμείο Κοινωνικής Ασφάλισης.

Σύμφωνα με όσα αναφέρει στην αγωγή της η συνταξιούχος συμβολαιογράφος, οι αποδοχές της από το 2002 έως το 2017, βάσει των οποίων υπολογίζεται η σύνταξη, ξεπερνούν τα 7,7 εκατ. ευρώ και άρα το ποσό που δικαιούται από τη σύνταξή της είναι 23.571 ευρώ.

Η ίδια αναφέρει ότι εργαζόταν επί 47 χρόνια και από το 2002 έως το 2016 είχε πληρώσει ασφαλιστικές εισφορές 1,3 εκατ. ευρώ.

ΑΧΤΣΙΟΓΛΟΥ: ΣΟΟΥ ΝΔ

«Ο ν. 4387/2016 (νόμος Κατρούγκαλου) «για τους παλαιούς ασφαλισμένους και όσους συνταξιοδοτήθηκαν με τα παλαιά καθεστώτα έθεσε ανώτατο όριο σύνταξης τις 2.000 για μία και τις 3.000 ευρώ για πολλαπλές συντάξεις, μέχρι τα τέλη του 2018», δήλωσε η τομεάρχης Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης του ΣΥΡΙΖΑ, Έφη Αχτσιόγλου, σε συνέντευξή της στον ΣΚΑΪ.

Πρόσθεσε ότι «τότε η ΝΔ κατήγγειλε τον ΣΥΡΙΖΑ με ανακοίνωσή της γιατί όριζε ανώτατο πλαφόν» και σχολίασε πως «γι' αυτό είναι υποκριτικό που έρχεται σήμερα να κάνει ένα επικοινωνιακό σόου πάνω σε αυτά τα ζητήματα».

Μίλησε για κατασκευή ψευδών ειδήσεων, αναφέροντας ότι «καμία σύνταξη 24.000 ευρώ που κατήγγειλε ο κ. Βρούτσης δεν έχει πληρωθεί» και αυτό «ακριβώς διότι είχε δοθεί πολιτική εντολή να μην πληρωθεί μέχρι να υπάρξει νομοθετική ρύθμιση που θα καλύπτει και αυτές τις τρύπες των παλαιών καθεστώτων που αφορούν κυριολεκτικά μεμονωμένες περιπτώσεις».

Σχολίασε πως «σε ό,τι αφορά περιπτώσεις συντάξεων άνω των 3.000 ευρώ και πάλι με τα προηγούμενα καθεστώτα, αυτό επιχειρείται να εμφανιστεί ότι σημαίνει 24.000 ευρώ, που είναι απολύτως ψευδές».

ΕΝΟΠΟΙΗΣΗ ΑΝΑΠΗΡΙΚΩΝ

Εν τω μεταξύ το μείζον ζήτημα της έκδοσης των αναπηρικών συντάξεων, τέθηκε στο επίκεντρο της χθεσινής συνάντησης του υφυπουργού Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Νότη Μηταράκη, με την αντιπροσωπεία της ΕΣΑμεΑ- (Εθνική Συνομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρία)

Κατά τη διάρκεια της συζήτησης, από τους αντιπροσώπους της ΕΣΑμεΑ προτάθηκε αλλαγή στο υφιστάμενο θεσμικό πλαίσιο, προκειμένου να οριστεί μια ενιαία σύνταξη, τόσο για τον ιδιωτικό όσο και για το δημόσιο τομέα, όταν πληρούνται τα ίδια ακριβώς κριτήρια.

Επιπροσθέτως, οι ίδιοι υπογράμμισαν το ζήτημα της μη νομοθέτησης του πορίσματος ενοποίησης των κανόνων για τις συντάξεις αναπηρίας, το οποίο έχει παραδοθεί από το 2017.

Ο κ. Μηταράκης, έπειτα από το διάλογο που είχε με τους αντιπροσώπους της ΕΣΑμεΑ και ακούγοντας τα προβλήματα τα οποία υφίστανται, δεσμεύτηκε πως θα εξετάσει τα εμπόδια που αφορούν την έκδοση των αναπηρικών συντάξεων, στο πλαίσιο του πρώτου πυλώνα ασφάλισης.

Εν συνεχεία, o υφυπουργός ζήτησε την ανασύσταση του φακέλου για το πόρισμα της ενοποίησης των κανόνων για τις συντάξεις αναπηρίας, προκειμένου να προχωρήσει στη νομοθέτησή του το προσεχές διάστημα.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass