Προτεραιότητα η αναβάθμιση Μιράζ και F-16

*Δεν παρατείνεται η στρατιωτική θητεία *Τι είπε για τα F-35 ο υπ. Αμυνας Ν. Παναγιωτόπουλος

Δημοσίευση: 03 Αυγ 2019 15:34

ΑΘΗΝΑ

Την ώρα που ο Τούρκος υπουργός Άμυνας, Χουλουσί Ακάρ, απειλούσε ουσιαστικά με νέο «Αττίλα» στην Κύπρο ο Έλληνας υπουργός Άμυνας, Νίκος Παναγιωτόπουλος δήλωνε πως η Ελλάδα δεν θα κάτσει με σταυρωμένα χέρια αν η Τουρκία επιχειρήσει να κάνει έρευνες στο Καστελόριζο.

«Θα πρέπει να αποφεύγονται οι εμπρηστικές δηλώσεις από υψηλόβαθμους Τούρκους αξιωματούχους και να υπάρχει σεβασμός στους κανόνες διεθνούς δικαίου, με στόχο το αμοιβαίο κέρδος. Δεν θα κάτσουμε με σταυρωμένα χέρια εάν οι Τούρκοι κάνουν έρευνες στο Καστελόριζο», σημείωσε χαρακτηριστικά ο Νίκος Παναγιωτόπουλος μιλώντας στο ραδιόφωνο του Πρώτου Θέματος. Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας υπογράμμισε και τη σημασία ενίσχυσης της στρατηγικής σχέσης Ελλάδας - ΗΠΑ, ενώ δεν παρέλειψε να ξεκαθαρίσει για ακόμη μια φορά τη θέση του για τη Συμφωνία των Πρεσπών την οποία θεωρεί, όπως είπε, μια «κακή συμφωνία». Για τις παραβιάσεις τουρκικών αεροσκαφών, επισήμανε ότι ισοδυναμούν με πράξεις κατεδάφισης εμπιστοσύνης. Υπογράμμισε, πάντως, ότι ο διάλογος για τα μέτρα οικοδόμησης εμπιστοσύνης με την Τουρκία πρέπει να συνεχιστεί. Σχολιάζοντας την πολιτική της Τουρκίας στην Ανατολική Μεσόγειο, τόνισε ότι οι Τούρκοι «αισθάνονται στριμωγμένοι και ανασφαλείς». «Στρατιωτικά βρισκόμαστε στο ίδιο στρατόπεδο με την Τουρκία, όσο παράδοξο κι εάν ακούγεται αυτό. Η Ελλάδα έχει μόνο να προσφέρει. Να προσφέρει την εμπέδωση συναισθήματος σταθερότητας, ειρήνης και ασφάλειας» συμπλήρωσε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας. Διευκρίνισε ότι δεν έχει λάβει πρόσκληση από τον Τούρκο ομόλογό του για συνάντηση, θα έχει όμως όπως είπε συνομιλίες στο περιθώριο της Συνόδου του ΝΑΤΟ στις Βρυξέλλες, τον Οκτώβριο. ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ ΜΙΡΑΖ ΚΑΙ F-16 Αναφερόμενος στο πάγωμα του προγράμματος πώλησης των μαχητικών F-35 από τις ΗΠΑ στην Τουρκία, τόνισε ότι συνιστά πλήγμα για την Τουρκία και θετική εξέλιξη για την Ελλάδα. Ξεκαθάρισε, πάντως, ο υπουργός Άμυνας ότι η Ελλάδα δεν ενδιαφέρεται, «στην παρούσα τουλάχιστον συγκυρία», για τα F - 35. Προτεραιότητα είναι, όπως δήλωσε, «η αναβάθμιση των F-16 και των μαχητικών μιράζ». Όσον αφορά στο θέμα παράτασης της στρατιωτικής θητείας, για την οποία πολλά έχουν ειπωθεί το τελευταίο διάστημα, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας έδωσε τέλος στην «παραπληφόρηση» - όπως είπε - και τις «εικασίες». «Δεν σχεδιάζουμε αύξηση στρατιωτικής θητείας, εγώ έκανα λόγο για αναβάθμιση θητείας», είπε συγκεκριμένα.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass