Βρέθηκε νεκρή, καταπλακωμένη από βράχους

ΣΕ ΧΑΡΑΔΡΑ 20 ΜΕΤΡΩΝ, ΕΝΑ ΧΛΜ. ΜΑΚΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ ΟΠΟΥ ΔΙΕΜΕΝΕ, Η 34ΧΡΟΝΗ ΒΡΕΤΑΝΙΔΑ ΑΣΤΡΟΦΥΣΙΚΟΣ * ΤΑ ΣΕΝΑΡΙΑ ΠΟΥ ΕΞΕΤΑΖΕΙ Η ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ, ΕΝ ΑΝΑΜΟΝΗ ΙΑΤΡΟΔΙΚΑΣΤΗ *ΠΩΣ ΕΞΗΓΕΙΤΑΙ ΤΟ «ΠΑΡΑΔΟΞΟ» ΜΕ ΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΤΗΣ

Δημοσίευση: 08 Αυγ 2019 15:00

ΑΘΗΝΑ

Καταπλακωμένη από βράχους, σε χαράδρα 20 μέτρων, εντοπίστηκε νεκρή η 34χρονη Αγγλίδα αστροφυσικός Νάταλι Κρίστοφερ, για τον εντοπισμό της οποίας είχε σημάνει συναγερμός στην Ικαρία τα προηγούμενα 24ωρα.

Το απόγευμα της Τετάρτης γράφηκε ο τραγικός επίλογος στην υπόθεση της εξαφάνισης της Νάταλι Κρίστοφερ. Διασώστες την εντόπισαν νεκρή, σε χαράδρα στην περιοχή Κεραμέ της Ικαρίας, σε απόσταση περίπου 1 χιλιομέτρου από το ξενοδοχείο όπου είχε καταλύσει με τον σύντροφό της. Ο ίδιος, συγκλονισμένος, την αναγνώρισε από τα αθλητικά ρούχα που φορούσε η 34χρονη Αγγλίδα αστροφυσικός, τα οποία του έδειξαν οι αστυνομικοί.

Η Νάταλι Κρίστοφερ βρέθηκε ανάσκελα, καταπλακωμένη από βράχους, οι οποίοι κατά τα φαινόμενα αποκολλήθηκαν κατά την πτώση της στη χαράδρα. Τη σορό της 34χρονης εντόπισε ένας εθελοντής πυροσβέστης. Η αστυνομία είχε στρέψει τις έρευνές της στη συγκεκριμένη περιοχή και τη χαράδρα, αναλύοντας στοιχεία από το σήμα που εξέπεμψε το κινητό τηλέφωνο της Αγγλίδας αστροφυσικού. Χρησιμοποιώντας την υπηρεσία geotagging είχαν μία πιο ξεκάθαρη εικόνα για το πού βρισκόταν το τηλέφωνο της Κρίστοφερ και έπειτα από λίγο εντοπίστηκε η σορός της.

ΑΥΤΟΣΧΕΔΙΑ ΑΝΑΡΡΙΧΗΣΗ

Από τις πρώτες ενδείξεις και τα στοιχεία που έχουν συγκεντρώσει οι αστυνομικοί στην Ικαρία, τους οδηγούν στο συμπέρασμα ότι ο θάνατος της Νάταλι Κρίστοφερ επήλθε από δυστύχημα, έπειτα από την πτώση της στη χαράδρα βάθους 20 μέτρων. Πιθανολογείται ότι η άτυχη αστροφυσικός είχε πάει στο σημείο για να κάνει αυτοσχέδια αναρρίχηση, χωρίς να έχει τον απαραίτητο εξοπλισμό.

Οσο προχωρά η αυτοψία στο σημείο που βρέθηκε νεκρή η 34χρονη Αγγλίδα απομακρύνεται το ενδεχόμενο της αυτοκτονίας. Πάντως, αυτό που προκαλεί εντύπωση στους αστυνομικούς είναι το γεγονός ότι τα βράχια στο σημείο είναι πολύ απότομα και δεν ενδείκνυται για ελεύθερη αναρρίχηση ή καταρρίχηση. Πάντως, είναι πιθανόν να κληθούν και άτομα με γνώσεις στην αναρρίχηση, προκειμένου να εξεταστούν τα στοιχεία.

ΤΟ ΠΑΡΑΔΟΞΟ ΜΕ ΤΟ ΚΙΝΗΤΟ

Πριν από τον εντοπισμό της σορού της 34χρονης, αίσθηση είχε προκαλέσει το γεγονός ότι το κινητό της τηλέφωνο φαινόταν να έχει κλείσει το βράδυ της Δευτέρας και ότι άνοιξε το πρωί της Τρίτης. Το τηλέφωνο βρέθηκε πάνω στην Νάταλι Κρίστοφερ, όταν εντοπίστηκε νεκρή στη χαράδρα. Το παράδοξο με τη λειτουργία που εμφάνιζε το κινητό της φαίνεται να δικαιολογείται από την πρόσκαιρη απώλεια σήματος.

Ο θάνατος της άτυχης 34χρονης στην Ικαρία φαίνεται πως ήταν ακαριαίος. Στο μεταξύ, έχει προκύψει κώλυμα, καθώς δεν υπάρχει ιατροδικαστής σε κοντινό νησί και θα πρέπει να ταξιδέψει από τη Σύρο. Προς το παρόν, οι αρχές δεν μετακινούν τη σορό της Νάταλι Κρίστοφερ και ο χώρος είναι αποκλεισμένος. Πιθανόν, το σημείο θα φωτογραφηθεί, θα βιντεοσκοπηθεί- πιθανόν με drone- προκειμένου να καταγραφούν όλες οι λεπτομέρειες και τα στοιχεία, ανάμεσά τους και τα σημεία αποκόλλησης των βράχων που καταπλάκωσαν την Αγγλίδα αστροφυσικό μετά την πτώση της.

ΤΟ «ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ» ΤΟΥ ΣΥΝΤΡΟΦΟΥ ΤΗΣ

Ενα μεγάλο ευχαριστώ σε όσους συμμετείχαν στις έρευνες εντοπισμού της Νάταλι Κρίστοφερ στην Ικαρία στέλνει ο Κύπριος σύντροφός της.

Σύμφωνα με ανάρτηση ενός από τους εθελοντές που συμμετείχαν στις έρευνες, του Βαγγέλη Κριαρά, ο Κυριάκος, ο άνδρας που είχε σχέση μαζί της , θέλησε να ευχαριστήσει όσους συνέβαλαν στον εντοπισμό της.

Συγκεκριμένα, ο κ. Κριαράς ανάρτησε τη στιχομυθία του με τον Κύπριο και σύντροφο της Νάταλι Κρίστοφερ. «Να πεις σε όλους τους λεβέντες που βοήθησαν ένα μεγάλο ευχαριστώ. Πολιτική προστασία, εθελοντές πυροσβέστες... Ευχαριστώ» φέρεται να έγραψε ο Κύπριος σύμφωνα με την ανάρτηση.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΕΛΑΣ

Η 34χρονη Νάταλι Κρίστοφερ αναγνωρίστηκε αρχικά από τα ρούχα της και η ταυτοποίηση της σορού της θεωρείται πλέον τυπική διαδικασία. Η ΕΛ.ΑΣ. με αναρτήσεις στα social media, επιβεβαίωσε ότι η σορός που εντοπίστηκε ανήκει στην άτυχη αστροφυσικό.

«Εντοπίστηκε πριν από λίγο από επίγειες δυνάμεις ερευνών, σε χαράδρα βάθους 20 μέτρων περίπου, σε δύσβατο ορεινό σημείο της περιοχής Κεραμέ Αγίου Κηρύκου Ικαρίας, η σορός της 35χρονης υπηκόου Ηνωμένου Βασιλείου», αναφέρει χαρακτηριστικά η ΕΛ.ΑΣ.

Σύμφωνα με πληροφορίες οι αστυνομικοί αξιοποίησαν τις πληροφορίες που τους παρέχει η τεχνολογία, συνεργάστηκαν με ειδικούς και κατάφεραν μέσω του σήματος που εξέπεμψε το κινητό και με την βοήθεια των δορυφορικών συστημάτων που πλέον είναι εξοπλισμένα τα περισσότερα κινητά να εστιάσουν στην χαράδρα.

Μάλιστα πληροφορίες αναφέρουν ότι χρησιμοποίησαν την υπηρεσία geo tagging και είχαν μια ξεκάθαρη εικόνα για το πού βρίσκεται το τηλέφωνο της Αγγλίδας. Από εκεί και πέρα, ήταν θέμα χρόνου ώστε οι ειδικές ομάδες των διασωστών να φτάσουν στο κινητό τηλέφωνο και την ιδιοκτήτρια του η οποία βρέθηκε νεκρή.

Πλέον μετά την ταυτοποίηση και την αναγνώριση της σορού αναμένεται να ξεκινήσει η αστυνομική έρευνα για τα αίτια του θανάτου. Αν δηλαδή η Βρετανίδα γλίστρησε και έπεσε στο γκρεμό καθώς έκανε τζόκινγκ ή κρύβεται κάτι άλλο πίσω από τον θάνατο της. Τα μέχρι στιγμής στοιχεία δείχνουν πάντως ότι πρόκειται για πτώση και θα εξεταστεί αν πρόκειται για ατύχημα ή αυτοκτονία.

ΤΙ ΕΙΧΕ ΠΡΟΗΓΗΘΕΙ

Η 34χρονη αστροφυσικός αγνοούνταν από το πρωί της Δευτέρας, όταν και φέρεται να βγήκε έξω για τρέξιμο. Οι αστυνομικοί προσπάθησαν να την εντοπίσουν με έρευνες να διεξάγονται από γη και αέρα. Χθες στην Ικαρία μετέβη και ειδικό κλιμάκιο της ΕΛ.ΑΣ. με συσκευές γεωεντοπισμού για να βοηθήσουν στις έρευνες για την ανεύρεσή της. Στο νησί ήδη επιχειρούσαν ελικόπτερο με θερμικές κάμερες, πυροσβέστες, αστυνομικοί και ομάδες διασωστών (εθελοντές και μη) για την ανεύρεση κάποιου στοιχείου που θα βοηθούσε στην ανεύρεση της Νάταλι.

Εν τω μεταξύ προχθές η υπόθεση εξαφάνισης της 34χρονης αστροφυσικού πήρε απρόσμενη εξέλιξη και μετατράπηκε σε απόλυτο θρίλερ. Και αυτό γιατί έγινε γνωστό ότι στο δωμάτιο που μοιράζονταν η 34χρονη με τον 38χρονο Κύπριο σύντροφό της βρέθηκαν ματωμένα χαρτομάντηλα και κηλίδες αίματος στο μαξιλάρι όπου κοιμόταν. Στην κατάθεσή του ο σύντροφός της απέδωσε την παρουσία αίματος σε ρινορραγία της κοπέλας το βράδυ πριν από την εξαφάνισή της.

Εν τω μεταξύ, προχθες το βράδυ έγινε γνωστή η μαρτυρία μιας καμαριέρας, του ξενοδοχείου η οποία ανέφερε ότι άκουσε το ζευγάρι να καβγαδίζει ένα 24ωρο πριν την εξαφάνισή της. Ο ιδιοκτήτης του ξενοδοχείου πάντως ανέφερε ότι ήταν ένα αγαπημένο ζευγάρι και ότι ο καβγάς δεν ήταν κάτι σημαντικό, αφού λίγη ώρα αργότερα βγήκαν από το δωμάτιό τους ήρεμοι και αγαπημένοι για να κάνουν τη βόλτα τους.

Την εξαφάνιση της 34χρονης είχε δηλώσει ο σύντροφός της, με τον οποίο η γυναίκα έκανε διακοπές στην Ικαρία. Το ζευγάρι έφτασε στο νησί στις 3 Αυγούστου και επρόκειτο να αναχωρήσει τη Δευτέρα, για την Κύπρο μέσω Αθήνας. Η 34χρονη νωρίς το πρωί της Δευτέρας βγήκε για τζόκινγκ -αγαπημένη της αθλητική δραστηριότητα- στην περιοχή Κεραμέ Αγίου Κηρύκου. Οταν την αναζήτησε λίγο αργότερα ο 38χρονος σύντροφός της του είπε ότι επιστρέφει σε λίγο για το πρωινό, ωστόσο έκτοτε δεν έδωσε κανένα σημάδι ζωής. Ο 38χρονος άρχισε να πανικοβάλλεται καθώς η ώρα περνούσε ενώ η σύντροφός του δεν απαντούσε σε καμία από τις αγωνιώδεις κλήσεις του. Λίγη ώρα αργότερα ο Κύπριος αναστατωμένος δήλωσε την εξαφάνισή της.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass