ΚΥΡ. ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ:

Δεν θέλουμε αστυνόμους στα πανεπιστήμια, αλλά να διώξουμε τους κουκουλοφόρους

Δημοσίευση: 09 Αυγ 2019 15:10

ΑΘΗΝΑ

Την απόφαση της κυβέρνησης για την αλλαγή στο άσυλο στα Πανεπιστήμια επανέλαβε από το βήμα της Ολομέλειας της Βουλής ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

Φέρνοντας το παράδειγμα ενός φοιτητή, είπε ότι αυτός θα δει τη γραμματεία να είναι κλειστή γιατί οι υπάλληλοι φοβήθηκαν, το εργαστήριο να έχει βάλει λουκέτο, οι τοίχοι να είναι βρόμικοι και με γκράφιτι και μαθήματα να αναβάλλονται λόγω καταλήψεων αιθουσών από ποικιλώνυμες οργανώσεις και μολότoφ στα υπόγεια.

Μπορεί να πάρει πτυχίο, συνέχισε ο πρωθυπουργός, αλλά θα έχει συμβιβαστεί με μια πραγματικότητα. Αν πάει για μεταπτυχιακό, τότε θα δει ότι όλα λειτουργούν και θα αντιληφθεί ότι ο περιθωριακός είναι εξαίρεση στο εξωτερικό. Η σύγκριση θα είναι συντριπτική γιατί η αταξία του ελληνικού δημόσιου πανεπιστημίου το πήγε τελικά πίσω. Δεν είναι ανάγκη τα παιδιά μας να βιώνουν μια πολυετή αυταπάτη για να διαπιστώνουν πως όλα είναι αλλιώς, είπε.

Τα πανεπιστήμια ανοίγουν, δεν συμβιβάζονται πλέον με την ασχήμια και τη μετριότητα τόνισε ο πρωθυπουργός. Δεν είναι καταδικασμένα τα ελληνικά πανεπιστήμια και η Ελλάδα μπορεί να σπουδάζει καλύτερα τα παιδιά της. Θέλουμε τα ΑΕΙ να γίνουν κυψέλες προβληματισμού και στέκια δημιουργίας δίχως φόβο. Σήμερα πρέπει να μιλάμε για την αποκατάσταση του ασύλου με τη ρύθμιση που προωθεί η κυβέρνηση, υπογράμμισε ο πρωθυπουργός.

ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΜΕ ΑΣΤΥΝΟΜΟΥΣ

Δεν μπορούν να γίνονται αποδεκτές πρακτικές μαφιόζων και πολιτικών μπράβων υπογράμμισε ο πρωθυπουργός.

«Δεν θέλουμε αστυνόμους στα πανεπιστήμια αλλά να διώξουμε τους κουκουλοφόρους που αστυνομεύουν τους φοιτητές. Όσοι φορούν στολή και εθνόσημο είναι όργανα της Δημοκρατίας και λογοδοτούν σε αυτή», τόνισε απευθυνόμενος στους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και υπογράμμισε πως όσοι φοράνε κουκούλες υπηρετούν σκοτεινά συμφέροντα.

Ο κ. Μητσοτάκης τόνισε πως η διάταξη που φέρνει η κυβέρνηση προστατεύει τη γνώση, καθώς διάφορες μικροομάδες διαλύουν μαθήματα, την έρευνα -αφού δεν μπορεί να οργανωθεί ελεύθερα ένα συνέδριο αν διαφωνούν «μπαχαλάκηδες»-, τον πολιτισμό -γιατί πολλά κτίρια είιναι μνημεία- και τους πολίτες -γιατί οι βανδαλισμοί κοστίζουν.

Απαγόρευση της παραβατικής συμπεριφοράς μέσα στους πανεπιστημιακούς χώρους σημαίνει η κατάργηση του ασύλου, υπογράμμισε ο πρωθυπουργός.

Είναι λάθος η Πολιτεία να συμβιβάζεται είπε ο κ. Μητσοτάκης, επικρίνοντας τον ΣΥΡΙΖΑ για «ανοχή στην παραβατικότητα». «Επί δικών σας ημερών (σ.σ. του ΣΥΡΙΖΑ) παραδόθηκε η δημόσια ζωή σε αυτούς που έκαιγαν», ανέφερε.

ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΟΧΙ ΔΙΚΑΣΤΙΚΗ Η ΣΚΕΥΩΡΙΑ ΤΗΣ NOVARTIS

Στην τριτολογία του ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης επανέλαβε ότι ο κ. Πικραμμένος εστάλη στο πρωθυπουργικό γραφείο με απόφαση της δικαιοσύνης «ενώ η κ. Θάνου επιλέχθηκε από εσάς μια μέρα πριν βγει στη σύνταξη» είπε και πρόσθεσε ότι και η τοποθέτηση της κ. Θάνου στην προεδρεία του Αρείου Πάγου γεννά ερωτηματικά καθώς επιλέχθηκε τρεις τα χαράματα μια εβδομάδα πριν το δημοψήφισμα παρακάμπτοντας την επετηρίδα.

Στη συνέχεια και απαντώντας στον Αλέξη Τσίπρα ο οποίος είπε ότι τον Παναγιώτη Πικραμμένο τον οδήγησε στη Δικαιοσύνη ο νόμος Περί ευθύνης υπουργών, τον εγκάλεσε για υποκρισία και θράσος καθώς δίπλα του καθόταν ο Παύλος Πολάκης, ο οποίος όπως είπε ο πρωθυπουργός επικαλέστηκε αυτόν τον επαίσχυντο νόμο για να γλυτώσει την απόφαση της βουλής για άρση της ασυλίας του.

Για το ζήτημα της Novartis σημείωσε ότι δεν κατηγόρησε ποτέ δικαστές για σκευωρία, αλλά για σκευωρία κατηγόρησε τον πρώην πρωθυπουργό. «Η σκευωρία δεν ήταν δικαστική ήταν πολιτική» υπογράμμισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Τέλος για τον νέο διοικητή της ΕΥΠ είπε ότι θα του ζητήσει να προσέλθει στη βουλή και να την ενημερώσει.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass