«Πράσινη ανάπτυξη με ΜΑΤ»

Η ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΙΑ – ΑΝΤΑΡΣΙΑ ΚΑΤΑΓΓΕΛΛΕΙ ΤΗΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΚΑΤΑΣΤΟΛΗΣ ΣΤΟ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ

Δημοσίευση: 10 Αυγ 2019 18:00

«Η “πράσινη ανάπτυξη” άρχισε να δείχνει το πραγματικό της πρόσωπο. ΜΑΤ, χημικά, καταστολή, απέναντι σε πλήθος κόσμου της τοπικής κοινωνίας της Καρδίτσας, που διεκδικούσε το αυτονόητο.

Να σώσει τον τόπο του από την οριστική και μόνιμη οικολογική καταστροφή τεραστίων διαστάσεων. Να βάλει φραγμό στις αδηφάγες ορέξεις των αρπακτικών του κεφαλαίου και να μην διεξαχθεί η δημοπρασία για την εγκατάσταση αιολικών πάρκων στα Άγραφα».

Αυτά υποστηρίζει, σε ανακοίνωσή της η Αριστερή Παρέμβαση στη Θεσσαλία – Ανταρσία για την Ανατροπή, με αφορμή τα γεγονότα που έλαβαν χώρα την περασμένη Δευτέρα 5 Αυγούστου στο Δημαρχείο Καρδίτσας, όπου δημοπρασία, για την εκμίσθωση δημοτικών δασικών τεμαχίων, του Δήμου Καρδίτσας, για την εγκατάσταση αδειοδοτημένης Γραμμής Μεταφοράς Ηλεκτρικής Ενέργειας και την πραγματοποίηση των απαραίτητων για το σκοπό αυτό έργων υποδομής.

Σύμφωνα με την αντιπολιτευόμενη παράταξη του Περιφερειακού Συμβουλίου «η διαδικασία με βάση τους όρους που συντάχθηκαν, αποτελούσε ουσιαστικά, εκμίσθωση προς την πλειοδότρια εταιρεία (η οποία ήτανε μόνο μια – «Πουνέντης») με αποικιοκρατικούς όρους. Ένα κλικ από το να χαρακτηρίσει κάποιος όλη τη διαδικασία ….δωρεά. Μπροστά σε αυτή τη ληστεία πλήθος πολιτών βρέθηκαν μπροστά από το Δημαρχείο της Καρδίτσας με σκοπό να την μπλοκάρουν. Μπροστά του βρήκε την αστυνομία, την οποία επικαλέστηκε η επαίσχυντη απερχόμενη δημοτική αρχή, με την προστασία της οποίας έγινε η δημοπρασία. Αλλά εκτός από την αστυνομία βρήκε και τους βασικούς πολιτικούς εκπροσώπους της αστικής πολιτικής στην περιοχή μας. Κανένας από τους επίσημους αστικούς φορείς (πρώην και νυν δημάρχους, περιφερειάρχες, βουλευτές κτλ) δεν αμφισβήτησε επί της ουσίας τη διαδικασία και περισσότερο δεν προσπάθησε να την σταματήσει. Είναι χαρακτηριστικό ότι η δεξιά “πολυκατοικία”, ενώ είχε τη δυνατότητα πραγματικής ακύρωσης της διαδικασίας, δεν έκανε τίποτα. Η εγκατάσταση αιολικών πάρκων δεν ανταποκρίνεται ούτε στην ανάγκη κάλυψης ενεργειακών αναγκών του λαού, ούτε αποτελούν πεδίο που θα βελτιώσει οικονομικά τη ζωή της εργαζόμενης πλειοψηφίας. Αποτελούν έναν κερδοφόρο και απόλυτα καταστροφικό σχεδιασμό του κεφαλαίου με σοβαρές παρενέργειες στο ζήτημα των περιβαλλοντικών επιπτώσεων, στο ζήτημα της ιδιοκτησίας και της εκμετάλλευσης της δημόσιας γης, της διανομής και του κόστους ενέργειας, τη βίαιη παρέμβαση στην κοινωνική ζωή, στην ψυχαγωγία και τελικά σε όλους τους τομείς της ζωής της εργαζόμενης πλειοψηφίας.

Ως Αριστερή Παρέμβαση, αντιμετωπίζουμε το θέμα της ενέργειας, με κριτήριο τις ανάγκες της κοινωνικής πλειοψηφίας και του δικαιώματός της σε μία αξιοβίωτη ζωή σε ένα προστατευμένο περιβάλλον, μέσα από την αμφισβήτηση του καταναλωτισμού και του ενεργοβόρου καπιταλιστικού τρόπου παραγωγής και της κατοχής των πηγών ενέργειας από το κεφάλαιο. Στη βάση αυτή παλεύουμε ενιαία ενάντια στα σχέδια εγκατάστασης ανεμογεννητριών στα Άγραφα, το Ν. Πήλιο, τον Κίσσαβο κ.α., προκειμένου να διαμορφωθεί ένα συμπαγές αγωνιστικό ρεύμα που θα υπερασπίζεται τη γη και το περιβάλλον και θα εκφράζει τις κοινωνικές ανάγκες κόντρα και ενάντια στην καπιταλιστική κερδοφορία, το ξεπούλημα, την καταπάτηση και την καταστροφή. Στην Καρδίτσα σήμερα δόθηκε μια μάχη. Ο πόλεμος συνεχίζεται...».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass