Θα κάνουμε πρότυπο οικισμό το Μάτι

Τόνισε ο πρωθυπουργός κατά την επίσκεψή του στην περιοχή

Δημοσίευση: 24 Αυγ 2019 18:16

ΑΘΗΝΑ

Λιγότερο από έναν μήνα χρειαζόταν τελικά για να καθαριστεί το οικόπεδο-βόμβα στο Μάτι, όπου είχαν μεταφερθεί περίπου 85.000 κυβικά μέτρα καύσιμης ύλης.

Ενας τεράστιος όγκος που μεταφέρθηκε εκεί μετά την καταστροφική φωτιά της 23ης Ιουλίου 2018 με τους 102 νεκρούς. Χθες ο Κυριάκος Μητσοτάκης επισκέφθηκε το οικόπεδο για να μεταφέρει ο ίδιος το μήνυμα, πως η κυβέρνηση αντιλαμβάνεται ως υποχρέωσή της να κάνει ό,τι είναι δυνατό για να επιστρέψει η ζωή στην περιοχή στους καθημερινούς ρυθμούς της και να μην κινδυνέψει ποτέ κανείς.

Ο κ. Μητσοτάκης ευχαρίστησε θερμά τις εταιρείες που επωμίστηκαν, στο πλαίσιο των δράσεων Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης, τον καθαρισμό του οικοπέδου-βόμβα στο Μάτι, εξοικονομώντας για το Ελληνικό Δημόσιο το ποσό του 1 εκατ.ευρώ, υπογραμμίζοντας πως αυτό είναι ουσιαστικό αποτύπωμα και όχι μια απλή άσκηση επικοινωνιακής πρακτικής.

Παράλληλα, είχε μια ιδιαιτέρως ζεστή συνομιλία με τους εργάτες, που  ολοκληρώνουν τις εργασίες τους, έχοντας δίπλα του τους κατοίκους που βρέθηκαν στον χώρο. Ο πρωθυπουργός δεσμεύτηκε στους κατοίκους να συναντηθούν εκ νέου έτσι ώστε να συζητήσουν τα επόμενα βήματα για την περιοχή, που όπως είπε, επιθυμεί να καταστεί ως ένας «πρότυπος οικισμός». 

Ο πρωθυπουργός κατά την επίσκεψή του δήλωσε: «Τελικά ήταν πολύ πιο εύκολο από ότι φαινόταν. Άρα, δεν υπήρχε καμία εξήγηση γιατί αυτό δεν είχε ήδη γίνει, γιατί υπήρχε αυτή η βόμβα στην ουσία με 90.000 κυβικά καύσιμης ύλης τα οποία είχαν βρεθεί εδώ πέρα. Αυτό το οποίο θέλω να τονίσω, επίσης, είναι ότι αυτό έγινε χωρίς να επιβαρυνθεί το Ελληνικό Δημόσιο ούτε με ένα ευρώ, ενώ πριν υπήρχε μια σύμβαση ύψους 700.000 ευρώ που δεν συμπεριλάμβανε τη μεταφορά.

ΠΡΟΤΥΠΟΣ ΟΙΚΙΣΜΟΣ

Εμείς ήρθαμε σε μια άμεση συνεννόηση με τις μεγάλες κατασκευαστικές εταιρίες τις οποίες και θέλω να ευχαριστήσω δημόσια και στα πλαίσια των δράσεων εταιρικής κοινωνικής ευθύνης ανέλαβαν οι ίδιες το κόστος του θρυμματισμού των ξύλων, της μεταφοράς και να το τονίσω και αυτό βέβαια της αξιοποίησης της καύσιμης ύλης στην τσιμεντοβιομηχανία, ώστε να μην έχουμε πρόβλημα εναπόθεσής της πάλι σε κάποιον άλλον χώρο. Αυτό έγινε σε λιγότερο από έναν μήνα. Θέλω να ευχαριστήσω όλους όσοι συνέβαλαν σε αυτήν την προσπάθεια και έγινε βέβαια χωρίς να επιβαρυνθεί το Ελληνικό Δημόσιο ούτε με ένα ευρώ. Κατά συνέπεια, θα σας έλεγα ότι ήταν πολύ πιο εύκολο, πολύ πιο απλό. Απλά έπρεπε κάποιος να ασχοληθεί.

Αυτό το οποίο θέλω επίσης να πω, όπως γνωρίζετε, είναι ότι έχουμε ήδη ζητήσει από το ΤΕΕ να εκπονήσει το σχέδιο της νέας χωρικής ανάπτυξης του Ματιού και να είναι έτοιμο αυτό εντός ενός έτους και γνωρίζω επίσης ότι υπάρχει προσφορά και από μεγάλα πανεπιστήμια του εξωτερικού να συνεργαστούν, έτσι ώστε να ξανασχεδιάσουμε το Μάτι και να γίνει ένας πρότυπος οικισμός. Και το γεγονός ότι, βέβαια, προχωράμε στη σύσταση μιας μη κερδοσκοπικής εταιρίας με τη συμμετοχή των Δήμων, της Περιφέρειας, αλλά κυρίως της κοινωνίας των πολιτών, ώστε να σηματοδοτήσουμε και με αυτόν τον τρόπο ένα νέο μοντέλο ανάπτυξης που θα έρχεται από κάτω προς τα πάνω, όπου η ίδια η κοινωνία των πολιτών θα έχει λόγο και θα λογοδοτεί, βέβαια, με τη σειρά της για τον τρόπο με τον οποίον θα οργανώνεται η ζωή στις τοπικές κοινωνίες».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass