«Να προσεχθεί επιτέλους ο Πλαταμώνας»

Ζητά ο Λαρισαίος Χρ. Μαστρογιάννης από τη νέα Δημοτική Αρχή Δίου - Ολύμπου

Δημοσίευση: 02 Σεπ 2019 22:00

Λάτρης του Πλαταμώνα από το 1947 ο Λαρισαίος κ. Χρήστος Μαστρογιάννης, ιδιοκτήτης και μόνιμος κάτοικος τον μισό χρόνο και συγκεκριμένα ιδιοκτήτης από το 1977.

Ο κ. Μαστρογιάννης, ο οποίος αγαπά τον Πλαταμώνα, θλίβεται για την κακή εικόνα που δείχνει η κωμόπολη, ειδικά τους καλοκαιρινούς μήνες.

Με την ευκαιρία της ανάληψης της εξουσίας από τη νέα Δημοτική Αρχή του δημάρχου Δίου – Ολύμπου κ. Ευάγγελου Γερολιόλιου θέτει ζητήματα που αφορούν στον Πλαταμώνα χρόνια τώρα.

Συγκεκριμένα σημειώνει με παρέμβασή του στην «ΕτΔ»:

«Πριν από αρκετά χρόνια, πολλοί ήταν αυτοί που ήθελαν να γνωρίσουν τον Πλαταμώνα από κοντά ακούγοντας και μόνο το όνομα και δικαιολογημένα, εφόσον είναι ένα από τα καλύτερα αξιοθέατα που διαθέτει η Ελλάδα. Βρίσκεται στο κέντρο της χώρας, έχει βουνά, θάλασσες, συγκοινωνίες. Παρ’ όλα αυτά έχει εγκαταλειφθεί και έχουν εξελιχθεί άλλα μέρη, που δεν τα γνώριζε κανείς και όπου κατοικούσαν αλεπούδες.

Το 1947 που γνώρισα τον Πλαταμώνα είχε περίπου δεκαπέντε με είκοσι σπίτια γύρω από τον σταθμό του ΟΣΕ και άλλα τόσα στον συνοικισμό. Φέρνοντας στο μυαλό μου εκείνη την εικόνα και συγκρίνοντάς την με τη σημερινή, βλέπω ότι το μόνο που άλλαξε είναι το ότι κατασκευάστηκαν μεγάλες και μικρές κατοικίες, αλλά η νοοτροπία των κατοίκων παρέμεινε η ίδια: μην τους αγγίξει κανείς κανέναν πάσσαλο από τον φράχτη και αν είναι δυνατόν να τον βάλουν και στη μέση του δρόμου. Ένα παράδειγμα είναι η συμβολή των οδών Ελευθερίας και Εγνατίας. Ερχόμενος κανείς από κάτω πρέπει να πατάει συγχρόνως συμπλέκτη, γκάζι και φρένο και να βγει στη μέση του δρόμου για να ελέγξει στα αριστερά του.

Από πού να αρχίσω, από προέδρους, νομάρχες, δημάρχους, περιφερειάρχες, και πού να σταματήσω. Άφησαν τον σταθμό του ΟΣΕ και πήγε στα χωράφια, όπου υπάρχουν μόνο γάτες και σκυλιά, χωρίς καμία διαμαρτυρία. Όποιος κατέβει εκεί, είτε χειμώνα μέσα στο κρύο είτε καλοκαίρι μέσα στη ζέστη, αν έχει τύχη και βρει ταξί έχει καλώς, διαφορετικά ξεκινά με τα πόδια και σχολιάζει αρνητικά συνεχώς την Ελλάδα.

Από την άποψη της καθαριότητας, βρωμάει από άκρη σε άκρη. Συμφωνώ ότι όλη η Ελλάδα έχει πρόβλημα με τα σκουπίδια, αλλά όχι σε αυτό το χάλι. Θα μας πιάσει χολέρα, έλεος! Αναρωτιέμαι τώρα που θα γίνει η παράδοση στον νέο δήμαρχο, ο νυν θα παραδώσει και τα σκουπίδια στον καινούριο;».

Ο κ. Μαστρογιάννης σημειώνει επίσης ότι άμεσα πρέπει να δοθεί λύση με τα σκουπίδια. Αν υπάρχει θέληση όλα λύνονται, πάντα σε συνεννόηση δημοτικής αρχής αλλά και των κατοίκων, μόνιμων και εποχιακών.

ΚΩΣΤΑΣ ΤΣΟΛΑΣ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass