ΑΛ. ΤΣΙΠΡΑΣ ΓΙΑ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΤΙΚΟ: ΕΔΩ ΘΑ ΦΑΝΕΙ Η ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΤΗΣ Ε.Ε.

Μια κρίση μέσα στην κρίση

Δημοσίευση: 08 Αυγ 2015 0:02

 

ΑΘΗΝΑ

Το μεταναστευτικό είναι ένα εξαιρετικά κρίσιμο ζήτημα για όλη τη Ευρώπη και όχι μόνο για την Ελλάδα, δήλωσε χθες ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας στο πλαίσιο σύσκεψης για τη διαχείριση των ζητημάτων που σχετίζονται με τις προσφυγικές ροές στο γραφείο της αναπληρώτριας υπουργού για θέματα Μεταναστευτικής Πολιτικής, Τασίας Χριστοδουλοπούλου.

Στο θέμα αυτό θα φανεί, είπε ο πρωθυπουργός, εάν η αλληλεγγύη είναι ευχολόγια και εξαντλείται στο δανεισμό με δυσμενείς όρους ή έχει πραγματική βάση.

Η Ελλάδα, είπε ο πρωθυπουργός, είναι το σύνορο της Ευρώπης και δέχεται τεράστιες ροές και δη προσφυγικές. Θα φανεί πόσο υπάρχει η προοπτική για μια Ευρώπη αλληλεγγύης, επέμεινε ο πρωθυπουργός, ή αν ο καθένας θα κοιτάει τα σύνορά του.

Η Ελλάδα βρίσκεται σε κρίση μέσα στην κρίση, δήλωσε ο πρωθυπουργός και πρόσθεσε ότι οι ροές των μεταναστών-προσφύγων υπερβαίνουν τις δυνατότητές μας και έχουμε εξαιρετική δυσκολία να τις αντιμετωπίσουμε χωρίς ευρωπαϊκή βοήθεια.

ΡΕΚΟΡ ΑΦΙΞΕΩΝ

Περισσότερες από 50.000 είναι οι αφίξεις μεταναστών στην Ελλάδα κατά το μήνα Ιούλιο, σύμφωνα με νέα στοιχεία της Frontex, που παρουσίασε χθες, Παρασκευή, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Η εκπρόσωπος του επιτρόπου Μετανάστευσης Δημήτρη Αβραμόπουλου, Νατάσσα Μπερτό, έκανε λόγο για «νούμερο-ρεκόρ» που ξεπερνάει τον αριθμό των εισροών στην Ελλάδα για ολόκληρο το 2014.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass