Λοβέρδος πάει κι έρχεται...

ΝΕΑ ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΧΘΕΣ ΓΙΑ ΤΗ «NOVARTIS», ΕΝΩ ΖΗΤΕΙΤΑΙ Η ΑΡΣΗ ΤΗΣ ΑΣΥΛΙΑΣ ΤΟΥ ΓΙΑ ΥΠΕΡΤΙΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ ΣΤΑ ΦΑΡΜΑΚΑ

Δημοσίευση: 20 Σεπ 2019 15:58

ΑΘΗΝΑ

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΙΝΑΛ και πρώην υπουργός Υγείας Ανδρέας Λοβέρδος, προσήλθε χθες και κατέθεσε και πάλι για την υπόθεση της Novartis στους αντεισαγγελείς του Αρείου Πάγου Ευάγγελο Ζαχαρή και Λάμπρο Σοφουλάκη, οι οποίοι ερευνούν την εν λόγω υπόθεση, ενώ την ερχόμενη Δευτέρα θα καταθέσει ο κεντρικός τραπεζίτης Γιάννης Στουρνάρας.

Συγκεκριμένα, ο Ανδρέας Λοβέρδος είχε ζητήσει συνάντηση με τον Ευάγγελο Ζαχαρή, προκειμένου να τον ενημερώσει για το περιεχόμενο των 7 μηνυτήριων αναφορών που έχει καταθέσει κατά των προστατευομένων μαρτύρων κ.λπ. για την υπόθεση της Novartis, οι οποίες βρίσκονται στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών. Μετά την προσκόμιση των σχετικών αντιγράφων των 7 μηνύσεων, όπως και άλλων εγγράφων στον Ευάγγελο Ζαχαρή, ο τελευταίος ζήτησε να καταθέσει και πάλι ο βουλευτής του ΚΙΝΑΛ. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Ανδρέας Λοβέρδος τόσο στις μηνυτήριες αναφορές, όσο και στη χθεσινή κατάθεσή του κατονόμασε το πολιτικό πρόσωπο που είναι πίσω από το προσωνύμιο «Ρασπούτιν». Ειδικότερα, αναφέρθηκε στο πρόσωπο του τέως αναπληρωτή υπουργού Δικαιοσύνης Δημήτρη Παπαγγελόπουλου και στον ρόλο που φέρεται να διαδραμάτισε στην υπόθεση της φαρμακοβιομηχανίας. Πιθανολογείται ότι η νέα μηνυτήρια αναφορά του Ανδρέα Λοβέρδου που κατέθεσε πριν από λίγες μέρες στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου θα διαβιβαστεί στη Βουλή.

ΣΥΡΙΖΑ: ΦΙΑΣΚΟ ΤΗΣ ΝΔ

«Οι σημερινές αποκαλύψεις για τον κ. Λοβέρδο (σ.σ.: αναφέρεται σε ρεπορτάζ της εφημερίδας «Αυγή», σύμφωνα με το οποίο υπήρξε ζημιά εκατομμυρίων επί υπουργίας του) επιβεβαιώνουν το χθεσινό φιάσκο της ΝΔ για τη δήθεν σκευωρία Novartis», αναφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ. Σε ανακοίνωσή του δηλώνει ειδικότερα ότι «την ώρα που ο κ. Μητσοτάκης μιλά αμήχανα για «σκευωρία», βασιζόμενος στις ψευδομηνύσεις Σαμαρά- Βενιζέλου που δεν έχουν ούτε μισό στοιχείο παρά μόνο αόριστες συκοφαντίες, η Δικαιοσύνη ζητά την άρση ασυλίας του κ. Λοβέρδου για υπερτιμολογήσεις φαρμάκων της Novartis με την κατηγορία της παθητικής δωροδοκίας, ενώ παράλληλα συνεχίζεται η δικαστική έρευνα για πολιτικά και μη πολιτικά πρόσωπα». «Όσο και αν προσπαθεί λοιπόν η ΝΔ δεν θα περάσει ούτε ο χυδαίος αντιπερισπασμός από το πραγματικό σκάνδαλο, ούτε η νέα προσπάθεια τρομοκράτησης δικαστικών λειτουργών», σχολιάζει ο ΣΥΡΙΖΑ. Αναφέρει ότι «ο κ. Μητσοτάκης με τη δειλία του να παραπέμψει σε Προανακριτική και τον Αλέξη Τσίπρα για να γλιτώσει και ένα δεύτερο φιάσκο, αναίρεσε όλες τις ασυναρτησίες του κ. Σαμαρά περί «σκευωρίας» και ομολόγησε ότι τόσο ο ίδιος όσο και ο ψευδομηνυτής είναι απλά κοινοί συκοφάντες» και προσθέτει: «Το μόνο που μένει να πει ο κ. Μητσοτάκης, είναι εάν και αυτός, όπως ο κ. Γεωργιάδης, έχει «χάσει πάσα ιδέα για το FBI», επειδή τόλμησε να διερευνήσει το σκάνδαλο Novartis».

Ο ΔΗΜ. ΠΑΠΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΣ

Για «απόπειρα εκδικητικής πολιτικής δίωξης» και «ανυπαρξία οποιουδήποτε στοιχείου στη δικογραφία σε βάρος μου και σε βάρος του Αλέξη Τσίπρα» κάνει λόγο σε γραπτή δήλωσή του ο τέως αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης, Δημήτρης Παπαγγελόπουλος, με αφορμή την αποστολή της δικογραφίας για τους χειρισμούς στην υπόθεση Novartis στη Βουλή. Η δήλωση του Δ. Παπαγγελόπουλου έχει ως εξής: «Μετά από μία σύντομη ανάγνωση των κρίσιμων εγγράφων της δικογραφίας ανεπιφύλακτα δηλώνω: Πρόκειται για μία πρωτοφανή απόπειρα εκδικητικής πολιτικής δίωξης. Η ανυπαρξία οποιουδήποτε στοιχείου στη δικογραφία σε βάρος μου και σε βάρος του Αλέξη Τσίπρα μετατρέπουν την αθλιότητα σε γελοιότητα. Με παρανοϊκά μυθεύματα και παράνομες πράξεις προσπαθούν να συσκοτίσουν την αλήθεια, να αποπροσανατολίσουν τον ελληνικό λαό και να συγκαλύψουν βαρύτατες ευθύνες που αφορούν όχι μόνο το σκάνδαλο της NOVARTIS αλλά και τη διερεύνησή του. Θα είναι άξιοι συγχαρητηρίων όσοι καταφέρουν να συντάξουν κατηγορητήριο σε βάρος μου με τα αστεία παρανοϊκά μυθεύματα της δικογραφίας. Όμως τα ψέματα τελείωσαν. Όποια διαδικασία και αν μεθοδεύσουν σε βάρος μου η αλήθεια θα αποκαλυφθεί. Και στη Δικαιοσύνη και στον ελληνικό λαό. Έφθασε η ώρα να αποκαλυφθούν οι πραγματικοί συνωμότες και σκευωροί που ταλαιπωρούν για πολλά χρόνια και πληγώνουν βάναυσα το κόμμα τους και τη Δικαιοσύνη. Για πρώτη φορά, ελπίζω και τελευταία, είμαι αναγκασμένος να συμφωνήσω με τον κύριο Σαμαρά. Θα πάμε μέχρι το τέλος». * «Δεν υπάρχει η παραμικρή ένδειξη σκευωρίας. Καλούμε και προκαλούμε τη ΝΔ, αν θέλει να είναι συνεπής με τις πραγματικές της προθέσεις και οι πραγματικές της προθέσεις είναι να ενοχοποιεί διαρκώς -ως έναν μεγάλο, «colpo grosso», αντιπερισπασμό- τον πρώην πρωθυπουργό, να προτείνει να εξεταστούν όλα τα εμπλεκόμενα πολιτικά πρόσωπα». Αυτό δήλωσε ο γραμματέας της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ, Πάνος Σκουρλέτης, σε συνέντευξή του στο OPEN TV.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass