Επί τάπητος θέματα των ΕΜΘ και των ΕΠΟΠ

ΣΤΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΣΤΕΦΑΝΗ ΜΕ ΤΗΝ ΠΟΜΕΝΣ, ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΤΗΣ ΕΣΠΕΘ

Δημοσίευση: 25 Οκτ 2019 22:14

Επίσημη συνάντηση είχε η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Στρατιωτικών (ΠΟΜΕΝΣ) με τον υφυπουργό Εθνικής Άμυνας Αλκιβιάδη Στεφανή. Στη συνάντηση, στην οποία συμμετείχε και η Ένωση Στρατιωτικών Περιφέρειας Θεσσαλίας (ΕΣΠΕΘ), αναφέρθηκαν στον

υφυπουργό ζητήματα που αφορούν στα στελέχη που προέρχονται από τους θεσμούς Εθελοντών Μακράς Θητείας (ΕΜΘ) και Επαγγελματιών Οπλιτών (ΕΠΟΠ). Όπως διευκρινίζεται από την ΕΣΠΕΘ «για τους Μονίμους εξ ΕΜΘ τονίσθηκε η άμεση ανάγκη εφαρμογής των διατάξεων του Ν. 4619/19, ιδίως για τους καταταγέντες τα έτη 1985 έως 1989, ώστε να προαχθούν άμεσα και αναδρομικά από τη συμπλήρωση του απαιτούμενου χρόνου (30 έτη υπηρεσίας, από τα οποία 5 στον βαθμό του Ανθυπασπιστή) στον βαθμό του Ανθυπολοχαγού, καθώς το 2020 συμπληρώνουν 35 έτη υπηρεσίας και αποστρατεύονται. Κατ’ αυτό τον τρόπο θα μπορούν τα στελέχη να απολαύσουν τις διατάξεις του νόμου στο έπακρο και να αποστρατευθούν με τον βαθμό του Υπολοχαγού (και αντιστοίχων του Π.Ν και της Π.Α.). Ζητήθηκε η αναδρομική μεταφορά στη «Β» μισθολογική κατηγορία. Δηλαδή των καταταγέντων το 1985 στο κλιμάκιο (Β6), το 1986 στο (Β6), το 1987 στο (Β6), το 1988 στο (Β7) και το 1989 στο (Β8), χωρίς αξίωση αναδρομικών οικονομικών αποδοχών. Κατατέθηκε πρόταση νομοθετικής πρωτοβουλίας που αφορά στην καταβολή των διπλών εισφορών στα Μετοχικά Ταμεία (2%). Τα θέματα τα οποία τέθηκαν στον υφυπουργό για τους συναδέλφους που προέρχονται από τον θεσμό των ΕΠΟΠ, ήταν τα ακόλουθα: Αναδείξαμε το σοβαρό θέμα των ηλικιακών ορίων και την αυτεπάγγελτη αποστρατεία τους σύμφωνα με τον νόμο 445/1974. Ο κ. Υφυπουργός αφουγκράστηκε τον προβληματισμό και δεσμεύτηκε ότι θα το εξετάσει ενδελεχώς. Αναφερθήκαμε στη βαθμολογική εξέλιξη που έχει συνάφεια με τον αποστρατευτικό βαθμό. Η συζήτηση εξελίχθηκε σε απόλυτα θερμό και φιλικό κλίμα και ο υφυπουργός αναγνώρισε τη σημαντικότητα των ζητημάτων και έδειξε ενδιαφέρον και δέσμευση να τα εξετάσει ενδελεχώς». Παρόντες στη συνάντηση ήταν ο πρόεδρος της ΠΟΜΕΝΣ Δημήτρης Ρώτας, ο οργανωτικός γραμματέας Ηλίας Κολλύρης, τομεάρχες της ΠΟΜΕΝΣ, ο οικονομικός συνεργάτης της ΠΟΜΕΝΣ και της ΕΣΠΕΘ Ηλίας Νατσιούλας. Η ΕΣΠΕΘ εκπροσωπήθηκε από τον πρόεδρο Κωνσταντίνο Παπαδούλη και τον γενικό γραμματέα Χρήστο Καρανάσιο.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

TEDRA
INTERCOMM FOODS
SYNETAIRISTIKH TRAPEZA THESSALIAS
Μείνε μαζί μας
MIKEL
αυτοκινητοδρομος αιγαιου
AKUO
ΚΗΠΟΘΕΑΤΡΟ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass