Εως ισόβια για υπαίτιους θανατηφόρων τροχαίων

ΧΡ. ΚΕΛΛΑΣ: ΑΛΛΑΖΕΙ Ο ΠΟΙΝΙΚΟΣ ΚΩΔΙΚΑΣ

Δημοσίευση: 09 Νοε 2019 16:40

Με θέμα την αρωγή και την αλληλεγγύη στις οικογένειες των θυμάτων τροχαίων δυστυχημάτων και υπό έντονη συναισθηματική φόρτιση συνεδρίασε η Ειδική Μόνιμη Επιτροπή Οδικής Ασφάλειας της Βουλής, κατά την οποία ο πρόεδρος, βουλευτής ΝΔ Ν. Λάρισας, Χρήστος Κέλλας, επισήμανε:

«Την επόμενη εβδομάδα αναμένεται να ψηφιστεί από την Ολομέλεια το νομοσχέδιο για την τροποποίηση του Ποινικού Κώδικα, που προβλέπει τουλάχιστον δεκαετή και ισόβια κάθειρξη, αντίστοιχα, σε περιπτώσεις υπαίτιας πρόκλησης τροχαίου, που έχει ως συνέπεια τον θάνατο ενός ή περισσοτέρων ανθρώπων, σύμφωνα με τις προβλέψεις του άρθρου 4 του νομοσχεδίου».

Ο πρόεδρος κ. Στ. Πολέντας και μέλη του Δ.Σ. του Πανελληνίου Συλλόγου Αρωγής και Αλληλεγγύης Οικογενειών Τροχαίων Δυστυχημάτων «ο Άγιος Χριστόφορος» – «Στηρίζω», που είναι μέλος του Παγκοσμίου Συμβουλίου Οδικής Ασφάλειας, ανέδειξαν τις εξαιρετικά πλούσιες δράσεις τους και μοιράστηκαν τις τραγικές εμπειρίες θανάτων μελών των οικογενειών τους σε τροχαία -χωρίς δική τους υπαιτιότητα- προκαλώντας τη συγκίνηση των βουλευτών, δύο εκ των οποίων έχουν, επίσης, θρηνήσει την -ανυπαίτια- απώλεια δικών τους ανθρώπων στην άσφαλτο.

Ιδιαίτερη αίσθηση προκάλεσε η ομιλία της μαθήτριας Γ. Παπαγρηγοράκη, η οποία αναφέρθηκε στον άδικο χαμό του πατέρα της, κατά την παιδική της ηλικία, και στις δυσκολίες που αντιμετώπισαν με τη μητέρα και την αδερφή της, εστιάζοντας στην παντελή έλλειψη στήριξης από το κράτος και ζητώντας από τους βουλευτές να αγκαλιάσουν κάθε οικογένεια που βιώνει αυτήν την τραγωδία και να δείξουν αγάπη και ενδιαφέρον.

Ο Λαρισαίος πολιτικός τόνισε ότι “η πολιτεία πρέπει να λαμβάνει μέριμνα για τη στήριξη των συγκεκριμένων οικογενειών, καθώς χάνουν τον προστάτη και τον οικονομικό στυλοβάτη τους”.

Στη συνέχεια, αφού άκουσε τις τοποθετήσεις όλων, ανακοίνωσε ότι η Επιτροπή θα προτείνει τη δημιουργία ομάδας ειδικών σε κάθε νομό, που θα παράσχουν ψυχολογική και κοινωνική υποστήριξη στις οικογένειες των θυμάτων.  

Κλείνοντας τη συνεδρίαση, ο κ. Κέλλας δήλωσε ότι στις 20 Μαρτίου αντιπροσωπεία της Επιτροπής θα βρίσκεται στα Χανιά, προκειμένου να παραστεί στον 5ο Διεθνή Μαθητικό - Φοιτητικό Διαγωνισμό για την Οδική Ασφάλεια, που συνδιοργανώνουν η Περιφέρεια Κρήτης, οι Δήμοι του Νομού Χανίων, ο Πανελλήνιος Σύλλογος Αρωγής και Αλληλεγγύης Οικογενειών Τροχαίων Δυστυχημάτων και άλλοι φορείς των Χανίων.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass