ΣΥΡΙΖΑ: Συνήγοροι Φρουζή Νέα Δημοκρατία και Κίνημα Αλλαγής

ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΟΥ ΘΕΣΜΟΥ ΤΗΣ ΕΙΣΑΓΓΕΛΙΑΣ ΔΙΑΦΘΟΡΑΣ ΖΗΤΑ Ο ΛΟΒΕΡΔΟΣ

Δημοσίευση: 14 Νοε 2019 15:24

ΑΘΗΝΑ

Νέα Δημοκρατία και Κίνημα Αλλαγής λειτουργούν «ως συνήγοροι υπεράσπισης του Κ. Φρουζή και ταυτίζονται μαζί του με κάθε κόστος», επισημαίνουν πηγές του ΣΥΡΙΖΑ, σχολιάζοντας την αναπαραγωγή τόσο από τα δύο κόμματα όσο και από πολλά Μέσα Ενημέρωσης την χθεσινή κατάθεση του πρώην κορυφαίου στελέχους της Novartis κατά την πρώτη ημέρα της ακρόασής του από την Προανακριτική Επιτροπή.

Ιδίως τις πληροφορίες σχετικά με το ότι ο Κ. Φρουζής έχει υποστεί πιέσεις προκειμένου να αναφερθεί σε πολιτικά πρόσωπα.

Στον ΣΥΡΙΖΑ τονίζουν πως είναι αυτονόητο πως ο Κ .Φρουζής «είναι κατηγορούμενος για το σκάνδαλο Novartis και προφανώς δεν θα ισχυριζόταν κάτι που θα τον ενοχοποιούσε».

Παράλληλα όμως θέτουν το εξής ερώτημα: «Εφόσον ΝΔ και ΚΙΝΑΛ, ακόμη και ο ίδιος ο κ. Μητσοτάκης, έχουν παραδεχθεί δημόσια ότι το σκάνδαλο Novartis, την περίοδο που ήταν επικεφαλής της εταιρείας ο κ. Φρουζής, είναι υπαρκτό αλλά μόνο ως προς το σκέλος που αφορά σε χρηματισμούς γιατρών, τότε τους χρηματισμούς γιατρών ποιος τους ενορχήστρωνε; Επικαλούνται ως θύμα δήθεν «σκευωρίας» τον κ. Φρουζή για το σκέλος που αφορά στους πολιτικούς, αλλά την ίδια ώρα τον εγκαλούν ως υπεύθυνο για το σκάνδαλο Novartis που αφορά σε χρηματισμούς γιατρών;»

Σημειώνουμε ότι σε ραδιοφωνικές δηλώσεις του ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας σχολίασε την κατάθεση Φρουζή, λέγοντας πως «μάλλον οι μόνοι που ήξεραν ότι θα μέναμε με το στόμα ανοιχτό είναι αυτοί που δεν ήθελαν να καταθέσει εδώ και τέσσερα χρόνια», υπονοώντας προφανώς τον ΣΥΡΙΖΑ.

Μάλιστα, σημείωσε πως αναμένει την Προανακριτική να συνεχίσει το έργο της ώστε να δοθούν απαντήσεις σε όλα τα ερωτήματα.

Ο ΑΝΔΡ. ΛΟΒΕΡΔΟΣ

Εν τω μεταξύ υπέρ της κατάργησης της Εισαγγελίας Διαφθοράς τάσσεται ο Ανδρέας Λοβέρδος, που ήδη διώκεται με εντολή του συγκεκριμένου θεσμού για την υπόθεση Novartis.

Ο Ανδρέας Λοβέρδος ανέφερε την θέση του αυτή μιλώντας στην Ολομέλεια της Βουλής, ενώ αν δεν υπάρξει κατάργηση, προτείνει την συγχώνευση της εισαγγελίας διαφθοράς με την εισαγγελία οικονομικού εγκλήματος.

Μεταξύ των επιχειρημάτων του βουλευτή του ΚΙΝ.ΑΛ βρίσκεται και το ότι ξεχωρίζουν από το εισαγγελικό σώμα κάποιοι δικαστικοί «οι οποίοι γίνονται στάρ». Επίσης σημείωσε ότι οι εισαγγελείς βρίσκονται σε καθεστώς πίεσης από τους προϊσταμένους τους λόγω της πληθώρας υποθέσεων που καταλήγουν στην υπηρεσία και τις επιλογές που κάνουν.

Πάντως ο ίδιος παραδέχεται ότι ο εν λόγω θεσμός υιοθετήθηκε από τις προηγούμενες κυβερνήσεις στις οποίες μετείχε και μάλιστα «κατ’ απαίτηση της Τρόικας». Χωρίς πάντως να εξηγεί γιατί οι ευρωπαίου αξιωματούχοι και οι εκπρόσωποι του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου θεώρησαν –τότε- ότι απαιτείται ειδική εισαγγελική αρχή για ζητήματα διαφθοράς….

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass