Σύντομες ειδήσεις από Ελλάδα

Δημοσίευση: 06 Δεκ 2019 21:30

ΡΑΤΣΙΣΤΗΣ-ΔΙΑΚΙΝΗΤΗΣ
Εκρυβε πρόσφυγες κάτω από σημαία

ΑΘΗΝΑ
Θύελλα αντιδράσεων για την αποκάλυψη ότι ρατσιστής από τη Λέσβο συνελήφθη στη Χίο, καθώς έκρυβε δέκα αιτούντες άσυλο έναντι 5.500 ευρώ κάτω από την ελληνική σημαία μέσα σε φορτηγό.
Το Λιμενικό συνέλαβε στις 22 Νοεμβρίου στη Χίο για το κακούργημα της διακίνησης ανθρώπων έναν 42χρονο από τη Λέσβο, ο οποίος έκρυβε κάτω από την ελληνική σημαία μέσα στο φορτηγό του δέκα αιτούντες άσυλο έναντι 5.000 ευρώ.
Σύμφωνα με πληροφορίες της "Εφ.Συν", ο 42χρονος, φέρεται να ήταν υποψήφιος στις δημοτικές εκλογές με τον συνδυασμό "Όλοι Μαζί για τη Σάμο", του πρώην αντιπεριφερειάρχη Βορείου Αιγαίου Νίκου Κατρακάζου, ο οποίος επιδόθηκε σε ακραία ξενοφοβική ρητορική. Ειδικότερα, ο 42χρονος, φέρεται να καλούσε σε κινητοποιήσεις διαμαρτυρίας και να εκδήλωνε τη συμπαράστασή του στον αγώνα κατά της δημιουργίας νέου Κέντρου Υποδοχής και Ταυτοποίησης.
Συνελήφθη έπειτα από έλεγχο των λιμενικών αρχών στο λιμάνι της Χίου σε οχήματα που επρόκειτο να φορτωθούν στο πλοίο της γραμμής το οποίο προερχόταν από λιμένα Μυτιλήνης με προορισμό τον Πειραιά. Την ώρα, δηλαδή, που ο "περήφανος έλληνας" και "πατριώτης" διαμαρτυρόταν ενάντια στους πρόσφυγες, δε δίσταζε να τους εκμεταλλεύεται οικονομικά, για να τους εξασφαλίσει παράνομα την πολυπόθητη μεταφορά τους στην ενδοχώρα, και μάλιστα περισσότερες από μια φορές, καθώς πληροφορίες θέλουν το βαν να έχει ξανακάνει το ταξίδι σε Χίο και Λέσβο. Παράλληλα, ο ίδιος θεωρείται δραστήριο μέλος του Δ.Σ. του Ενιαίου Οινοποιητικού Αγροτικού Συνεταιρισμού Σάμου και μάλιστα εκπρόσωπος του πρωτογενούς τομέα στο ψηφοδέλτιο του κ. Κατρακάζου.

 

ΟΕΝΓΕ:

Θα προσφέρουμε περίθαλψη σε πρόσφυγες με ή χωρίς ΑΜΚΑ

ΑΘΗΝΑ
Την ξεκάθαρη απόφασή τους να βοηθήσουν όλους ανεξαιρέτως του πρόσφυγες και μετανάστες είτε έχουν είτε δεν έχουν ΑΜΚΑ επαναλαμβάνουν σε ανακοίνωσή τους οι νοσοκομειακοί γιατροί με αφορμή και την υπόθεση του 22χρονου καρκινοπαθή από το Πακιστάν.
Η ΟΕΝΓΕ αναφέρει ότι «από την πρώτη στιγμή είχε καταγγείλει την ανάλγητη και απάνθρωπη απόφαση του υπουργού Βρούτση να ανακαλέσει προηγούμενη εγκύκλιο που παρείχε κάποιες διευκολύνσεις για την έκδοση ΑΜΚΑ σε πρόσφυγες και αιτούντες άσυλο, ώστε να έχουν πρόσβαση στην ιατροφαρμακευτική περίθαλψη».
Παράλληλα οι νοσοκομειακοί γιατροί αναφέρουν συγκεκριμένα παραδείγματα, κάνοντας ειδική αναφορά στην υπόθεση του 22χρονου καρκινοπαθή από το Πακιστάν που εδώ και έναν μήνα δεν μπορεί να κάνει αναγκαίες αξονικές τομογραφίες και να ξεκινήσει χημειοθεραπεία, επειδή δεν μπορεί να βγάλει ΑΜΚΑ λόγω νομικού κενού, παρόλο που πληροί τις προϋποθέσεις.
Η ΟΕΝΓΕ αναφέρει χαρακτηριστικά «το ελληνικό κράτος έσπευσε να του χορηγήσει ΑΦΜ για να μπορεί να τον φορολογεί, από την άλλη αρνείται να του χορηγήσει ΑΜΚΑ ώστε να μπορέσει να υποβληθεί στην απαραίτητη θεραπεία».

 

ΣΤΗΝ ΞΑΝΘΗ
Δύο αδέλφια σκοτώθηκαν σε τροχαίο

ΑΘΗΝΑ
Αυτοκίνητο με δύο αδέρφια πέρασε στο αντίθετο ρεύμα και συγκρούστηκε μετωπικά με διερχόμενο φορτηγό. Ο απολογισμος ήταν τραγικός...
Το τροχαίο δυστύχημα που έχει σκορπίσει θλίψη στην Ξάνθη, σημειώθηκε το βράδυ της Τετάρτης (04-12-2019) στην πόλη. Ο απολογισμός ήταν τραγικός. Και οι δύο επιβαίνοντες στο μοιραίο αυτοκίνητο, νεκροί. Πρόκειται για δύο αδέρφια, ηλικίας 25 και 29 ετών, που άφησαν την τελευταία τους πνοή, μετά το τροχαίο δυστύχημα. Επί τόπου σκοτώθηκε ο 25χρονος.
Ο 29χρονος αδερφός του, διακομίστηκε σε εξαιρετικά κρίσιμη κατάσταση σε νοσοκομείο, αλλά οι γιατροί δεν κατάφεραν να αποτρέψουν το μοιραίο.
Όπως μεταδίδουν τοπικά ΜΜΕ, ο οδηγός του ΙΧ έχασε τον έλεγχο του αυτοκινήτου και μπήκε στο αντίθετο ρεύμα, όπου συγκρούστηκε με διερχόμενο φορτηγό.
Πηγή: xanthinews.gr

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass