Η ΗΡΩ ΔΙΩΤΗ ΔΙΕΥΚΡΙΝΙΣΕ ΟΤΙ ΘΑ ΔΩΣΕΙ ΨΗΦΟ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗΣ ΣΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ

Περιμένουν τις εξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ Λάρισας

Δημοσίευση: 18 Αυγ 2015 8:26

 

Τις αποφάσεις του πρωθυπουργού σχετικά με την ψήφο εμπιστοσύνης που θα ζητήσει από τη Βουλή περιμένουν στον ΣΥΡΙΖΑ Λάρισας, προκειμένου να δρομολογήσουν τις διαδικασίες και σε τοπικό επίπεδο.

Το ζητούμενο ουσιαστικά είναι αν πρώτα ξεκινήσουν τις διαδικασίες για τις εκλογές και έπειτα για το συνέδριο ή το αντίστροφο, αφού ο κύβος έχει ριφθεί και η διάσπαση θεωρείται δεδομένη.

Προβληματισμό και κριτική εξακολουθεί να προκαλεί η στάση της Ηρούς Διώτη που όπως είναι γνωστό ψήφισε «παρών» σε τρεις διαδοχικές ψηφοφορίες στη Βουλή.

Πάντως, η Λαρισαία βουλευτής μιλώντας χθες σε αθηναϊκό ραδιοφωνικό σταθμό διευκρίνισε ότι προτίθεται να δώσει ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση, αν και επανέλαβε ότι η συμφωνία είναι οικονομικά μη βιώσιμη και πολιτικά μη διαχειρίσιμη από μία κυβέρνηση της Αριστεράς.

ΕΚΛΟΓΕΣ Ή ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΠΡΩΤΑ;

Οι πρόωρες εκλογές, αφού έχει προηγηθεί η διάσπαση μεταξύ του ΣΥΡΙΖΑ και της Αριστερής Πλατφόρμας, είναι το πιθανότερο ενδεχόμενο αυτή τη στιγμή σύμφωνα με τοπικά στελέχη του κόμματος που περιμένουν τις τελικές αποφάσεις του πρωθυπουργού προκειμένου να δρομολογήσουν τις ανάλογες εξελίξεις.

Θυμίζουμε ότι όπως κατέδειξαν τόσο η σχετική συνεδρίαση της Νομαρχιακής Επιτροπής όσο και οι συνελεύσεις των οργανώσεων σε όλες τις πόλεις του νομού, η πλειοψηφία των μελών που έλαβαν μέρος σε αυτές τάσσονται υπέρ των αποφάσεων του Αλέξη Τσίπρα.

Τα ίδια στελέχη επισημαίνουν ότι τόσο η διάσπαση όσο και οι εκλογές είναι θέμα χρόνου πλέον, αφού οι ισορροπίες έχουν αποκρυσταλλωθεί.

Τονίζουν επίσης ότι σε τοπικό επίπεδο το «διαζύγιο» θα είναι πολιτισμένο, καθώς ήδη δεν υπήρξαν οι εντάσεις και οι δημόσιοι διαπληκτισμοί στελεχών που παρατηρήθηκαν σε άλλες περιοχές, ενώ επιμένουν ότι κανείς δεν πρόκειται να ρίξει λάδι στη φωτιά της διαφωνίας!

Το γεγονός επιβεβαιώνεται και από τις κινήσεις των στελεχών που αναμένεται να ακολουθήσουν τον Παναγιώτη Λαφαζάνη και την Αριστερή Πλατφόρμα, οι οποίοι τηρούν χαμηλούς τόνους, αποφεύγοντας τη δημοσιότητα.

Χαρακτηριστική είναι η φράση «όταν υπάρξουν εξελίξεις θα ενημερωθείτε» με την οποία απάντησε στην «Ε» στέλεχος της Πλατφόρμας που ρωτήθηκε αν προχωρούν και στη Λάρισα οι διαδικασίες για τη συγκρότηση επιτροπών αγώνα, σύμφωνα με τη σχετική αναφορά του Παναγιώτη Λαφαζάνη την προηγούμενη εβδομάδα...

Η ΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΔΙΩΤΗ ΣΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ

Ο προβληματισμός που επικρατεί σε τοπικό επίπεδο σχετικά με την Ηρώ Διώτη, μετά τα τρία διαδοχικά «παρών» στη Βουλή, αφορά στη στάση που προτίθεται να κρατήσει στις επικείμενες εκλογές, αν δηλαδή διεκδικήσει να βρίσκεται στη λίστα του ψηφοδελτίου της Λάρισας ή ξεκαθαρίσει νωρίτερα ότι δεν προτίθεται να είναι εκ νέου υποψήφια.

Μεν. Κατσαμπέλας

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

TEDRA
INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
αυτοκινητοδρομος αιγαιου
AKUO

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass