Δεν εγκαταλείπει την Κίναρο η κυρά Ρηνιώ

Τι είπε στους διασώστες που πέταξαν πάνω από το νησί

Δημοσίευση: 03 Ιαν 2020 15:03

ΑΘΗΝΑ

Δεν εγκαταλείπει το σπίτι της στην Κίναρο η κυρά Ρηνιώ, τα ίχνη της οποία χάθηκαν από το μεσημέρι της Δευτέρας.

Η τύχη της 74χρονης μοναδικής κατοίκου στην Κίναρο, αγνοούνταν από την προπαραμονή Πρωτοχρονιάς, όταν και επικοινώνησε τελευταία φορά με τους δικούς της. Ελικόπτερο Super Puma απογειώθηκε έτσι το μεσημέρι της Πέμπτης από τη Ρόδο, προκειμένου να διαπιστώσει αν είναι καλά στην υγεία της.

Οι διασώστες του ελικοπτέρου της Πολεμικής Αεροπορίας βρέθηκαν πάνω από την Κίναρο και διαπίστωσαν πως η κυρά Ρηνιώ ήταν καλά στην υγεία της. Φαίνεται πως η κακοκαιρία προκάλεσε βλάβη στο ηλεκτρικό και τις τηλεπικοινωνίες στο νησί.

Η 74χρονη, σύμφωνα με το ρερπορτάζ της ΕΡΤ βρισκόταν στο σπίτι της, το μικρό λευκό κτίριο με την ελληνική σημαία ζωγραφισμένη στην οροφή, στην Κίναρο. Όταν οι διασώστες της πρότειναν να την μεταφέρουν στη Ρόδο μέχρι να περάσει η κακοκαιρία και να αποκατασταθούν οι βλάβες, τόσο της ηλεκτροδότησης, όσο και των τηλεπικοινωνιών στο νησί, εκείνη αρνήθηκε. Όπως είπε, έχει κάποιες προμήθειες να περάσει τις ημέρες της ώσπου να διορθωθούν οι βλάβες.

Λίγο νωρίτερα, η κόρη της 74χρονης από την Κίναρο, ανήρτησε ένα σύντομο μήνυμα με το οποίο ευχαριστούσε όλους όσοι έδειξαν το ενδιαφέρον τους για την μητέρα της. «Θα ήθελα να εκφράσω ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλους που μοιραστήκατε την αγωνία μου για την μητέρα μου τέλος καλά όλα καλά» έγραψε χαρακτηριστικά.

Η βραχονησίδα Κίναρος δεν έχει φάρο ενώ έχει έκταση 4.577 στρέμματα. Διοικητικά ανήκει στον δήμο Λέρου αν και ιστορικά και περιουσιακά ανήκει στην κοινότητα Αιγιάλης Αμοργού. Το υψηλότερο σημείο του νησιού είναι 296 μ. Είναι το δεύτερο δυτικότερο νησί των Δωδεκανήσων μετά την Αστυπάλαια. Βρίσκεται περίπου 16 μίλια από την Αμοργό και 38 μίλια από την Κάλυμνο.

ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΚΥΡΑ ΡΗΝΙΩ

Γεννήθηκε στην Αμοργό και σε ηλικία τριών ετών πήγε με τους γονείς της στην Κίναρο.

Χρόνια μετά έκανε ένα μεγάλο ταξίδι με τον σύζυγό της Μικέ και τα παιδιά της στην Αυστραλία και το 2000 επέστρεψε με τον σύζυγό της στην Ελλάδα. Μαζί αποφάσισαν να εγκατασταθούν για πάντα στη βραχονησίδα Κίναρο.

Το 2013 όμως ο σύζυγός της κυρά Ρηνιώς, έφυγε από τη ζωή και μέχρι σήμερα η κυρία Ειρήνη ζει μόνη, στον τόπο που γεννήθηκε.

Μόνη της επικοινωνία είναι μέσω του δορυφορικού τηλεφώνου που έχει, αλλά και η ενημέρωσή της μέσω της τηλεόρασης.

Μία φορά την εβδομάδα έρχεται επιδοτούμενο καϊκι από την Αμοργό και της φέρνει τρόφιμα και ότι χρειάζεται. Αν δεν έχει καλό καιρό, μπορεί να κάνει και 20 ημέρες να έρθει στο μικρό λιμανάκι. Για τον εαυτό της φροντίζει μόνη της.

Όπως φροντίζει και τα ζώα της, το μικρό της δωμάτιο και το μνημείο των τριών πεσόντων ηρώων του Πολεμικού Ναυτικού από το 2016.

Τον Δεκέμβριο του 2019 είχε μιλήσει στην εφημερίδα "Δημοκρατία" όπου μεταξύ άλλων είχε πει: «Φοβάμαι πως αν κλείσω τα μάτια μου το νησί θα το πάρουν οι Τούρκοι. Ο Ερντογάν άλλωστε κατά το παρελθόν είχε δηλώσει πως η Κίναρος προορίζεται για χώρο λατρείας. Δεν έχω νιώσει ποτέ απειλή. Παρά το γεγονός πως ζω σε ένα μέρος πάνω από το οποίο τουρκικά μαχητικά αεροσκάφη κάνουν συχνά πτήσεις δεν τρομάζω» είπε χαρακτηριστικά η 74χρονη κυρία Ειρήνη και συμπληρώνει «Μόνο αν πεθάνω δεν ξέρω τι θα γίνει».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass