"Μύδροι" Παπαγγελόπουλου κατά της Ράϊκου

Μυθιστορηματική, παραληρηματική, ρυπαρή και δυσώδης η κατάθεσή της, δήλωσε * Η δημοσιογράφος κ. Παπαδάκου ήταν η φωνή του στο γραφείο μου, ανέφερε η πρώην εισαγγελέας διαφθοράς

Δημοσίευση: 16 Ιαν 2020 15:32

ΑΘΗΝΑ

Την ερχόμενη Τετάρτη 22 Ιανουαρίου θα συνεχιστεί η κατάθεση στην Προανακριτική της πρώην εισαγγελέως διαφθοράς Ελένης Ράικου, η οποία και στην νέα τοποθέτησή της, επέμεινε στην «μετατροπή της έρευνας για την Novartis σε σκευωρία» από τον πρώην υπουργό Δικαιοσύνης Δημήτρη Παπαγγελόπουλο.

 Σύμφωνα με την κυβερνητική πλειοψηφία η κατάθεση αυτή (η μόνη που έχει αναφερθεί ευθέως στον Δημήτρη Παπαγγελόπουλο) αποτελεί σημαντικό στοιχείο για τις κατηγορίες εναντίον του πρώην αναπληρωτή υπουργού. Η αξιωματική αντιπολίτευση όμως εντοπίζει αντιφάσεις για τα όσα καταγγέλλει αλλά και πολλά κενά για την οικονομική σχέση του γιατρού, συζύγου της με την φαρμακευτική πολυεθνική. Η Ελένη Ράικου επανέλαβε την θέση της σύμφωνα με την οποία «ο Παπαγγελόπουλος είχε απαίτηση για κατασκευή στοιχείων. Απαιτούσε να πάει στη Βουλή ένας φάκελος για πολιτικά πρόσωπα με στοιχεία όμως που όμως δεν υπήρχαν. Γνώριζα πως η κυρία Παπαδάκου (σ.σ δημοσιογράφος) ήταν η φωνή του στο γραφείο μου».

Σημείωσε πως «ήταν απαίτησή του. Ενώ γνώριζε ότι δεν υπήρχαν στοιχεία. Ήταν απαίτησή του να κατασκευασθούν. Αυτό άλλωστε έκανε μετά με την κυρία Τουλουπάκη». Πάντως όταν ρωτήθηκε αν ο Δημήτρης Παπαγγελόπουλος της υπέδειξε συγκεκριμένα πρόσωπα επισήμανε ότι «δεν χρειαζόταν. Είχε έρθει η κυρία Παπαδάκου και μου είχε μιλήσει για πολιτικούς. Όλοι γνωρίζαμε ότι η κυρία Παπαδάκου ήταν η φωνή του Παπαγγελόπουλου. Και μου είχε αναφέρει τον Βενιζέλο και τον Πικραμένο». Μάλιστα σε ερωτήσεις για το πώς ο Δημήτρης Παπαγγελόπουλος κατασκεύαζε τα στοιχεία η Ελένη Ράικου δήλωσε ότι «το πώς ακριβώς δεν το ξέρω γιατί δεν έδωσα εγώ κάποια συνέχεια. Εγώ του είπα ότι δεν κάνω τέτοια. Όπως έγινε μετά και το πέτυχε αυτό με την Τουλουπάκη. Έτσι κατασκεύασαν μάρτυρες». Επίσης έκανε και πολιτικές εκτιμήσεις δημοσιονομικού χαρακτήρα λέγοντας ότι «το Δημόσιο έχασε με τη στάση Παπαγγελόπουλου εκατομμύρια ευρώ. Ζημίωσε το Κράτος η συμπεριφορά του γιατί οδήγησε την υπόθεση σε εκτροπή προς πολιτική κατεύθυνση κι όχι προς εκεί που τα στοιχεία οδηγούσαν».

ΓΙΑ ΤΟΝ ΣΥΖΥΓΟ ΤΗΣ

Η Ελένη Ράϊκου ανέφερε για τις πληρωμές της Novartis προς τον γιατρό σύζυγό της, που τεκμηριώθηκαν από την κατάθεση τριών εμβασμάτων στην επιτροπή πως «το πρώτο έμβασμα δεν το αναγνωρίζει ο σύζυγος μου, θα το αναζητήσει. Δεν υπάρχει εξτρέ από την τράπεζα. Δυστυχώς δεν θα μπορέσω να φέρω κάτι κατά τη διάρκεια της κατάθεσης μου, θέλει χρόνο κάτι τέτοιο, θα κάνω τις απαραίτητες ενέργειες στην τράπεζα. Δεν θυμάται ο σύζυγος μου το συγκεκριμένο έμβασμα». Μάλιστα έκανε και απαξιωτικά σχόλια λέγοντας πως «από όλη τη λίστα των γιατρών ασχολούνται μόνο με το χιλιάρικο του άντρα μου».

Από τα ενδιαφέροντα σημεία της κατάθεσης πάντως είναι η εκτίμηση της Ελένη Ράϊκου πως υπήρχε εμπλοκή πολιτικών προσώπων στο σκάνδαλο Novartis αφού σε ερώτηση βουλευτή της Ν.Δ απάντησε πως «δεν είχα αποκλείσει τη συμμετοχή πολιτικών προσώπων στην έρευνα μου». Επίσης, σε ερώτηση βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ για τις πληροφορίες που είχε από τις αμερικανικές αρχές σημείωσε πώς δεν της είπαν ότι ερευνούν πολιτικά πρόσωπα. Αυτή η δήλωση προκάλεσε την αντίδραση των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ με έναν εξ αυτών να παρατηρεί πως «στην αίτηση δικαστικής συνδρομής των επίκουρων αναφέρεται: "Οι καταγγελίες αναφέρονται σε χρηματισμό κυβερνητικών στελεχών". Το ίδιο το έγγραφο σας σας αναιρεί».

ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΠΑΠΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΥ

 Ο Δημήτρης Παπαγγελόπουλος "σήκωσε το γάντι" με τηλεοπτική παρέμβαση λέγοντας "Εχω ζητήσει κατ' αντιπαράσταση, αλλά δεν τολμήσουν γιατί την αλήθεια οι σκοτεινοί τύποι την φοβούνται". Αιχμηρή ήταν η απάντηση του Δημήτρη Παπαγγελόπουλου κατά της Ελένης Ράϊκου που χθες κατέθεσε στην εξεταστική της Βουλής για την υπόθεση Novertis με βαρείς χαρακτηρισμούς όπως μυθιστορηματική, παραληρηματική, ρυπαρή και δυσώδης η κατάθεσή της

Η οργισμένη δήλωσή-απάντηση του κ. Παπαγγελόπουλου ήταν κατά λέξη : “Αυτοπαγιδευμένη στο βούρκο των ευθυνών και των ψεμάτων της η κυρία Ράικου προσπαθεί με νέα βρωμερά ψέματα να σωθεί. Το μόνο που καταφέρνει είναι να εκτίθεται και να βουλιάζει πιο βαθιά στο βούρκο της. Μόλις ολοκληρώσει τη μυθιστορηματική, παραληρηματική, ρυπαρή και δυσώδη κατάθεσή της θα τοποθετηθώ συνολικά και θα ενεργήσω όπως της αξίζει”.

Ο Δημήτρης Παπαγγελόπουλος έκανε την τηλεφωνική παρέμβαση στην εκπομπή Western με τον Πάνο Παναγιωτόπουλο λέγοντας ανάμεσα στα άλλα εξής:

"Θα έπρεπε να την ευχαριστώ (την κ.Ραϊκου) γιατί ο χονδροειδής τρόπος παράθεσης των ψεμμάτων της, με διευκολύνει πάρα πολυ" και παρέπεμψε στην δήλωσή του.

"Ειναι αυτοπαγιδευμένη στις ευθύνες της και στα ψέμματα που έχει πει κι επειδή κάποιοι την συμβουλεύουν προσπαθεί να τα διορθώσει με νέα ψέμματα", υπογραμμίζοντας πως

"Οταν ολοκληρώσει την κατάθεση της θα απαντήσω ένα προς ένα".

"Δεν στέκουν αυτά που λέει. Την πήρα τηλέφωνο να της πω να στείλει δικογραφία στην Βουλή; Που αν υπήρχαν στοιχεία για πολιτικούς ήταν υποχρεωμένη από τον νόμο να τα στείλει αμελητί; Αρα τι να της πω εγώ; Αν δεν υπήρχαν, τι να στείλει; Μια άδεια δικογραφία;. Κλείνοντας είπε πως, "Η αλήθεια θα μαθευτεί και θα μετανοιώσουν πικρά όσοι προσπαθούν με ψέμματα να την συγκαλύψουν".

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass