ΤΑ ΠΡΩΤΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ ΓΙΑ ΤΟ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟ ΤΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ ΣΤΟΝ ΝΟΜΟ

Φουλάρουν για τις εκλογές στον ΣΥΡΙΖΑ

* ΕΠΙΣΤΟΛΕΣ ΑΠΟΧΩΡΗΣΗΣ ΜΕΛΩΝ ΕΦΤΑΣΑΝ ΣΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΤΗΣ ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΗΣ

Δημοσίευση: 22 Αυγ 2015 0:35

 

Σε προεκλογικούς ρυθμούς κινούνται από χθες τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ στη Λάρισα, ξεκινώντας τις διαδικασίες για την οργάνωση της δουλειάς τους τις επόμενες εβδομάδες με προτεραιότητα στη συγκρότηση του ψηφοδελτίου.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες που έφταναν χθες από την Αθήνα, οι εξελίξεις με τις διερευνητικές εντολές θα καθυστερήσουν κατά μία εβδομάδα τις εκλογές και πιθανότερη ημερομηνία φαντάζει πλέον η 27η Σεπτεμβρίου.

Εν αναμονή των σχετικών κατευθύνσεων από την Πολιτική Γραμματεία και την Κεντρική Επιτροπή του κόμματος, την προσεχή Δευτέρα συνεδριάζει η Γραμματεία της Νομαρχιακής Επιτροπής ενώ εντός της επόμενης εβδομάδας θα συνεδριάσει και η Νομαρχιακή Επιτροπή για να θέσει επί τάπητος οργανωτικά ζητήματα αυτού του διαστήματος.

Σχετικά με την επικείμενη συγκρότηση του ψηφοδελτίου του ΣΥΡΙΖΑ στη Λάρισα, που θα γίνει με λίστα και εκ των πραγμάτων θα έχει διαφοροποιήσεις σε σχέση με το αντίστοιχο των εκλογών της 25ης Ιανουαρίου, εκφράζεται η βούληση να αποτελεί αποτέλεσμα συνεργασίας της Νομαρχιακής Επιτροπής και της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος.

Εν τω μεταξύ, τις προηγούμενες μέρες έφτασαν στα γραφεία της Νομαρχιακής Επιτροπής ορισμένες επιστολές μελών που ανακοινώνουν την αποχώρησή τους από το κόμμα μετά τις τελευταίες εξελίξεις, αλλά σύμφωνα με πληροφορίες πρόκειται για μεμονωμένες ενέργειες και δεν αφορούν σε μέλη που κατέχουν κομματικές θέσεις.

Τις επόμενες μέρες αναμένεται να ξεκαθαρίσει τη στάση της ενόψει των εκλογών του Σεπτεμβρίου η Ηρώ Διώτη, η οποία ψήφισε «παρών» στις τρεις ψηφοφορίες για το νέο μνημόνιο στη Βουλή και ήταν μεταξύ των 17 βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ που με κοινή τους ανακοίνωση πρότειναν τη διεξαγωγή του Συνεδρίου του κόμματος πριν από την προκήρυξη εκλογών.

Ακόμα παραμένει αδιευκρίνιστη η στάση που θα κρατήσει ο Αλέξης Τσίπρας με τους βουλευτές που ψήφισαν «παρών» αλλά δεν ανεξαρτητοποιήθηκαν, συμπλέοντας με τη «Λαϊκή Ενότητα» του Πάνου Λαφαζάνη, το κλίμα πάντως στις τοπικές οργανώσεις δεν μπορεί να χαρακτηριστεί θετικό.

Με δεδομένο αυτό, όπως και το γεγονός ότι ο Τάκης Γιαλαμάς αναμένεται να ταχθεί με το κόμμα που δημιούργησε η Αριστερή Πλατφόρμα, είναι ήδη δύο οι αλλαγές που θα πρέπει να γίνουν στο ψηφοδέλτιο.

Ενδιαφέρον παρουσιάζει η στάση που θα κρατήσει ο τρίτος κατά σειρά εκλογής στις προηγούμενες εκλογές, πρώην βουλευτής και νυν αναπληρωτής γενικός γραμματέας Αγροτικής Ανάπτυξης, Δημήτρης Γελαλής.

Αν ο ίδιος θελήσει να είναι εκ νέου υποψήφιος, οφείλει να παραιτηθεί από τη θέση του γενικού γραμματέα τουλάχιστο 20 μέρες από την ημερομηνία των εκλογών για να μην έχει κάποιο κώλυμα σύμφωνα με το νόμο και εκτιμάται ότι τις επόμενες μέρες θα υποβάλει την παραίτησή του ώστε να μην υπάρξει κανένα πρόβλημα στο ενδεχόμενο νέας υποψηφιότητας.

Από εκεί και πέρα, με δεδομένο ότι οι δύο πρώτες θέσεις του ψηφοδελτίου είναι εκλόγιμες, θα υπάρχουν και τιμητικές ή συμβολικές υποψηφιότητες, που θα αναφέρονται σε ιστορικά στελέχη του κόμματος σε τοπικό επίπεδο, σε στελέχη που θα καταδεικνύουν το άνοιγμα σε ευρύτερες πολιτικές ή κοινωνικές ομάδες, ή που απλά θα... διορθώνουν αδικίες του ψηφοδελτίου των προηγούμενων εκλογών, όπως για παράδειγμα την εκπροσώπηση της επαρχίας Τυρνάβου που δεν κατέστη εφικτή στις 25 Ιανουαρίου.

Χαρακτηριστική είναι η τοποθέτηση του Βασίλη Ζωγράφου, υποψήφιου βουλευτή που προέρχεται από το ΚΚΕ, ο οποίος τόνισε στην «Ε» ότι δεν αποστρατεύεται, εξέφρασε την αγωνία του για τις εξελίξεις και επεσήμανε την ανάγκη για βελτίωση οργανωτικών αδυναμιών στο κόμμα.

Από την πλευρά του, το ιστορικό στέλεχος του χώρου και επίσης υποψήφιος βουλευτής στις εκλογές του περασμένου Ιανουαρίου, Μάνθος Σαρρής, τόνισε ότι «ο Σεπτέμβριος θα είναι ένας δύσκολος μήνας, αλλά στο τέλος του θα καταγραφεί η μεγάλη διαφορά του ΣΥΡΙΖΑ τόσο από τη Νέα Δημοκρατία όσο και από τη «Λαϊκή Ενότητα».

Ο κ. Σαρρής δήλωσε ακόμα ότι θα υπάρξει και στη Λάρισα ένας εμφύλιος, αφού το ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ θα αντιπαρατεθεί με ένα ψηφοδέλτιο που θα αποτελείται από πρώην μέλη του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά θεωρεί ότι ο πολιτικός πολιτισμός θα κρατηθεί σε ένα αρκετά καλό επίπεδο.

ΟΙ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΜΕ ΤΗΝ

ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ

Τις επόμενες μέρες αναμένεται να ανακοινωθεί και ο πυρήνας στελεχών της «Λαϊκής Ενότητας» στην περιοχή, ενώ καθοριστική αναμένεται να είναι πανελλαδική συνάντηση στελεχών του νέου εγχειρήματος που προήλθε μετά τη διάσπαση του ΣΥΡΙΖΑ, η οποία προγραμματίζεται για το Σαββατοκύριακο στην Αθήνα.

Μεν. Κατσαμπέλας

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

TEDRA
INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
αυτοκινητοδρομος αιγαιου
AKUO

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass