«Τιτανομαχία» στο Λιτόχωρο

ΜΕΧΡΙ ΤΟΝ ΜΑΡΤΙΟ Η ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΤΗΣ 3ης ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΗΣ ΤΑΞΙΑΡΧΙΑΣ ΣΤΟ ΣΤΕΦΑΝΟΒΙΚΕΙΟ

Δημοσίευση: 20 Φεβ 2020 16:44

Στο Λιτόχωρο και στο Στεφανοβίκειο ολοκληρώθηκε χθες η άσκηση συνεκπαίδευσης Τάγματος της 3ης Αμερικανικής Ταξιαρχίας (3rd Combat Aviation Brigade) και της 1ης Ταξιαρχίας της Αεροπορίας Στρατού με την επωνυμία «Τιτανομαχία».

Η 3rd CΑΒ, η οποία διαθέτει επιθετικά (Apache) και μεταφορικά ελικόπτερα (Blackhawk) όπως και μη επανδρωμένα αεροχήματα (RQ-7B), θα παραμείνει στο Στεφανοβίκειο μέχρι το τέλος Μαρτίου, ενώ στο πλαίσιο της στρατιωτικής συνεργασίας Ελλάδας και ΗΠΑ, το επόμενο διάστημα στην έδρα της Αεροπορίας Στρατού στη Μαγνησία θα φιλοξενηθεί άλλη Μονάδα των ΗΠΑ.

Όπως διευκρινίζεται από το ΓΕΕΘΑ, «η συνεκπαίδευση λαμβάνει χώρα από τις αρχές Οκτωβρίου 2019 σε περιοχές ασκήσεων ολόκληρης της χώρας και επικεντρώνεται στη διεξαγωγή ημερήσιων και νυκτερινών πτήσεων, αεροκίνητων επιχειρήσεων, ασκήσεων μικρών κλιμακίων και βολών με όλα τα οπλικά συστήματα των ελικοπτέρων».

Στο πλαίσιο της ημέρας διακεκριμένων επισκεπτών, την άσκηση παρακολούθησαν χθες o Αρχηγός ΓΕΣ Αντιστράτηγος Χαράλαμπος Λαλούσης, ως εκπρόσωπος του Αρχηγού ΓΕΕΘΑ και ο Πρέσβης των ΗΠΑ στην Ελλάδα Τζέφρι Πάιατ.

Το επίπεδο των ελληνικών ενόπλων δυνάμεων που στέλνουν μήνυμα αποτροπής και ετοιμότητας υπογράμμισε ο κ. Λαλούσης, ενώ ο κ. Πάιατ, εξήρε τη συνεργασία ελληνικών και αμερικανικών δυνάμεων στο Στεφανοβίκειο μετά και τη στρατιωτική συμφωνία των δύο χωρών που υπογράφηκε.

Την άσκηση παρακολούθησαν αντιπροσωπείες αξιωματικών των Ενόπλων Δυνάμεων, μεταξύ των οποίων και ο διοικητής της 1ης Στρατιάς, αντιστράτηγος Κων. Κούτρας.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass