ΓΕΝΝΗΜΑΤΑ:ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΔΩΣΕΙ ΛΥΣΗ ΑΥΤΗ Η ΒΟΥΛΗ

Τυχοδιωκτική η επιλογή για πρόωρες εκλογές

Προσέγγιση με ΔΗΜΑΡ και αθέατη «επιστροφή» Λαλιώτη

Δημοσίευση: 23 Αυγ 2015 8:08

 

 

 

ΑΘΗΝΑ

Τυχοδιωκτική και επιζήμια για την χώρα χαρακτήρισε η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Φώφη Γεννηματά την επιλογή του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα για πρόωρες εκλογές, μετά τη συνάντηση που είχε με τον πρόεδρο της ΝΔ Βαγγέλη Μειμαράκη.

«Φοβάται την ώρα που θα φθάσει το σύνολο του λογαριασμού των 14 δισ. στους πολίτες. Φυσικά οι προβλέψεις του Συντάγματος πρέπει να τηρηθούν απαρέγκλιτα. Όμως όσοι στηρίξαμε με ευθύνη την χώρα αυτές τις κρίσιμες ώρες, δεν πρέπει να 'ρίξουμε νερό στο μύλο' της αστάθειας και της αβεβαιότητας. Όπως έχω τονίσει ο κίνδυνος του Grexit είναι ακόμη στην αυλή μας. Είναι σαφές ότι αυτή η Βουλή, με ευθύνη του κ. Τσίπρα και μετά την αρνητική στάση του, δεν μπορεί να δώσει νέα κυβέρνηση» είπε η κ. Γεννηματά.

Η ίδια τόνισε πως «κάθε νέα καθυστέρηση μπορεί να έχει καταστροφικές επιπτώσεις» και γι' αυτό «η χώρα πρέπει να κυβερνηθεί το ταχύτερο με ευθύνη και αποτελεσματικότητα».

«Εκεί θα επικεντρωθεί η προσπάθειά μας, με τις θέσεις, τις προτάσεις, τα ψηφοδέλτιά μας. Η πρότασή μας συνδέεται με την ανάδειξη του τρίτου πόλου, που αποτελεί εγγύηση για ουσιαστικές και θετικές λύσεις για την χώρα» υπογράμμισε.

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση η κ. Γεννηματά εμφανίστηκε ιδιαίτερα αισιόδοξη για το αποτέλεσμα των εκλογών, υποστήριξε ότι το ΠΑΣΟΚ έχει τη μοναδική εθνική γραμμή για τη χώρα και σημείωσε ότι «το ΠΑΣΟΚ έχει αδικηθεί». «Το ζήτημα όμως είναι γι’ αυτό θα πρέπει όλοι με περίσκεψη να προσέλθουν στις κάλπες» κατέληξε.

ΠΑΡΩΝ Ο ΛΑΙΩΤΗΣ-ΚΟΝΤΑ ΜΕ ΔΗΜΑΡ

Εν τω μεταξύ παρών στη διαμόρφωση του προεκλογικού σχεδιασμού του ΠΑΣΟΚ αναμένεται να είναι ο Κώστας Λαλιώτης, αλλά μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας και αφού ληφθούν οι σχετικές αποφάσεις των συλλογικών οργάνων του κόμματος. Παράλληλα, επανέρχονται στο προσκήνιο τα σενάρια συνεργασίας με τη ΔΗΜΑΡ και κοινής καθόδου στις επικείμενες εκλογές.

Σύμφωνα με τα Νέα, ο Κ.Λαλιώτης έχει ήδη πει στους συνομιλητές του πως θα κάνει το παν «να βοηθήσει παντοιοτρόπως», παρόλο που αποφεύγει να αναμειγνύεται ανοιχτά στις εξελίξεις στο ΠΑΣΟΚ.

Όπως αναφέρει η εφημερίδα, ο Κ.Λαλιώτης είναι ο εμπνευστής των επιστολών της Φώφης Γεννηματά προς τον πρωθυπουργό, αλλά και της επίκαιρης ερώτησης που κατέθεσε στη Βουλή για το Plan Β Βαρουφάκη και τους περίφημους σχεδιασμούς του για παράλληλο νόμισμα. Ομοίως είχε τη σύλληψη για την αποστασιοποίηση της προέδρου του ΠΑΣΟΚ από την ιδέα του προέδρου της ΝΔ να βάλει στη συζήτηση των διερευνητικών εντολών τον αρχηγό της Χρυσής Αυγής Νίκο Μιχαλολιάκο.

Στόχος του ΠΑΣΟΚ σ' αυτές τις εκλογές, τις πρώτες με τη Φώφη Γεννηματά στην προεδρία, είναι να πάρει έστω και μία ψήφο παραπάνω σε σχέση με την αναμέτρηση του περασμένου Ιανουαρίου. Στο πλαίσιο αυτό γίνεται προσπάθεια συσπείρωσης και επανάκαμψης στελεχών στο ΠΑΣΟΚ, ακόμα και στελεχών που προσχώρησαν στο ΚΙΔΗΣΟ του Γιώργου Παπανδρέου, ενώ συγχρόνως γίνεται προσπάθεια να πεισθεί και ο πρώην πρωθυπουργός να μην κατεβάσει το Κίνημα στη νέα εκλογική αναμέτρηση. Ο ίδιος ο Γ.Παπανδρέου δεν έχει καταλήξει σε μια τέτοια απόφαση προς το παρόν.

Πληροφορίες αναφέρουν, επίσης, ότι βρίσκονται σε ικανοποιητικό επίπεδο προσπάθειες για κοινή κάθοδο στις εκλογές ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ. Ο πρόεδρος του κόμματος Θανάσης Θεοχαρόπουλος, συνεπικουρούμενος κι από άλλα ηγετικά στελέχη της Δημοκρατικής Αριστεράς, συνομιλεί με το ΠΑΣΟΚ και εμφανίζεται πρόθυμος να συζητήσει ακόμη και τη συμπόρευση στις κάλπες με τη Χαριλάου Τρικούπη.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass