Στη μάχη και οι Ενοπλες Δυνάμεις

Σύσκεψη Μητσοτάκη – Τσιόδρα στο Μαξίμου για τα επόμενα βήματα στη μάχη κατά του κορονοϊού

Δημοσίευση: 05 Απρ 2020 16:45

ΑΘΗΝΑ
Σύσκεψη με τον «στρατηγό» Σωτήρη Τσιόδρα για τα επόμενα βήματα στη μάχη κατά της εξάπλωσης του κορονοϊού στη χώρα είχε χθες ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στο Μέγαρο Μαξίμου.


Ο πρωθυπουργός ανήρτησε και σχετική φωτογραφία σε προσωπικό του λογαριασμό στα social media, σημειώνοντας : «Σάββατο πρωί. Συζητώντας με τον Σωτήρη Τσιόδρα τα επόμενα βήματα».
Χωρίς αμφιβολία ο πρωθυπουργός κάλεσε τον κ. Τσιόδρα προκειμένου να κατασταλάξει στην στρατηγική που θα πρέπει να ακολουθεί το επόμενο διάστημα, καθώς η κατάσταση που διαμορφώνεται στη χώρα το τελευταίο 24ωρο είναι αρκούντως κρίσιμη.

 

ΚΡΙΣΙΜΟΣ ΜΗΝΑΣ Ο ΑΠΡΙΛΙΟΣ
«Ο επόμενος μήνας θα είναι εξαιρετικά δύσκολος» προειδοποίησε ο καθηγητής λοιμοξιωλογίας Νίκος Σύψας όσον αφορά στη διασπορά του κορονοϊού.
«Η κορύφωση της πανδημίας στη χώρα μας πιστεύουμε ότι θα έρθει μέσα με τέλος Απριλίου», τόνισε.
«Τέλος Απριλίου αρχές Μαΐου αν δεν τα τινάξουμε όλα τώρα στον αέρα θα αρχίσουμε να σκεφτόμαστε την ελάφρυνση των μέτρων» σημείωσε ο λοιμοξιωλόγος στον ΣΚΑΪ.
Όπως εξήγησε, αν βγάλουμε τον μήνα, θα είναι τα πράγματα πολύ πιο εύκολα ακόμη κι αν έρθει δεύτερο κύμα του ιού το φθινόπωρο, με πολίτες που θα έχουν αντισώματα, με αποτελεσματικά φάρμακα στη φαρέτρα μας, και πολύ καλύτερα ετοιμασμένοι.
Για το ενδεχόμενο περαιτέρω αυστηροποίησης των μέτρων μετακίνησης σχολίασε ότι «κάθε μετακίνηση είναι πιθανή διασπορά στη φάση που βρισκόμαστε, κάθε περιορισμός μετακίνησης είναι καλοδεχούμενος».
Την ίδια ώρα τόσο από το Υπουργείο Υγείας και τον ΕΟΔΥ, όσο και από το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη και της ΓΓ Πολιτικής Προστασίας επισημαίνεται το γεγονός ότι το πιο δυνατό όπλο που έχουμε αυτή τη στιγμή είναι η πιστή εφαρμογή των μέτρων.

 

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΤ. ΠΕΤΣΑ
Περιορισμό στον αριθμό και τον χρόνο των μετακινήσεων περιλαμβάνει η αυστηροποίηση των μέτρων που έρχεται μέσα στα επόμενα 24ωρα, όπως δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας.
Ξεκαθάρισε μιλώντας στον ΣΚΑΪ ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ότι η αυστηροποίηση των μέτρων που έρχεται είναι για τους ασυνεπείς. Ερωτηθείς για το αν εξετάζεται το κλείσιμο των διοδίων ενόψει Πάσχα επανέλαβε ότι θα γίνει ό,τι χρειαστεί για να μην υπάρξει καταστρατήγηση των περιορισμών των μετακινήσεων. Ο Στέλιος Πέτσας μάλιστα επιβεβαίωσε ότι εξετάζεται 8μηνη παράταση της προστασίας πρώτης κατοικίας πάντα σε συνεννόηση με τους εταίρους. Αναφορικά με τη φορολογία, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος δήλωσε ότι η πολιτική των φοροελαφρύνσεων και εισφοροελαφρύνσεων θα συνεχιστεί αφότου ξεπεραστεί η κρίση. «Στόχος μας είναι να αντιμετωπίσουμε με τις λιγότερες δυνατές απώλειες την υγειονομική κρίση να στηρίξουμε την οικονομία όσο διαρκεί η κρίση για να ξεφύγουμε μετά γρήγορα από αυτή την κατάσταση» ανέφερε.

 

ΣΤΗ ΜΑΧΗ ΚΑΙ Ο ΣΤΡΑΤΟΣ
Οι Ένοπλες Δυνάμεις θα επιστρατευτούν στη «μάχη» με τον κορονοϊό.
Σύμφωνα με το σχέδιο που υπάρχει, μέσα στο επόμενο χρονικό διάστημα θα αυξηθεί περαιτέρω η εμπλοκή των στρατιωτικών βιομηχανικών εγκαταστάσεων για την παραγωγή υγειονομικού και προστατευτικού υλικού. Μάλιστα, μέχρι την επόμενη Παρασκευή αναμένεται να παραδοθούν 150.000 χειρουργικές μάσκες στους αρμόδιους φορείς.
Επιπλέον, θα ενεργοποιηθούν και τα εργαστήρια των στρατιωτικών ιατρικών σχολών για την επεξεργασία δειγμάτων από τεστ ανίχνευσης κορονοϊού.
Από το Πολεμικό Ναυτικό δρομολογείται επίσης η επίταξη πλοίου, ώστε, εάν χρειαστεί, να χρησιμοποιηθεί ως πλωτό νοσοκομείο.
Παράλληλα, σε εξέλιξη βρίσκονται και μία σειρά από δράσεις πρόληψης και αντιμετώπισης της πανδημίας σε ό,τι αφορά στο σύνολο του προσωπικού των Ενόπλων Δυνάμεων, τόσο σε επίπεδο μονίμων στελεχών όσο και στρατευσίμων.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass