Εκχιονιστικά στο ορεινό δίκτυο

Επικοινωνία Αγοραστού με υπ. Εσωτερικών

Δημοσίευση: 05 Απρ 2020 19:04

Με αφορμή και το νέο κύμα κακοκαιρίας, η Περιφερειακή Ενότητα Λάρισας με εντολή του περιφερειάρχη Κώστα Αγοραστού έστειλε εκχιονιστικά που επιχειρούν στα εξής σημεία των ορεινών περιοχών Ελασσόνας, Ολύμπου, Κισσάβου και Μαυροβούνιου:

Σαραντάπορο - όρια Κοζάνης, Άκρη, Λουτρό, Κρανιά, Άγιο Δημήτριο, όρια Πιερίας, Λιβάδι, Μικρό Ελευθεροχώρι, Μελούνα, Καρυά, Καλλιπεύκη, Καρίτσα, Σπηλιά, Ανατολή, Σκλήθρο. Διευκρινίζεται πως τα μηχανήματα θα παραμείνουν στα σημεία αυτά όσο θα διαρκέσουν τα φαινόμενα με αποκλειστικό στόχο να παραμείνει ανοικτό όλο το οδικό δίκτυο. Συνολικά επιχειρούν 15 μηχανήματα και βρίσκονται σε ετοιμότητα άλλα 15 στην Περιφερειακή Ενότητα Λάρισας. Ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός ευχαριστεί τους αντιπεριφερειαρχες, όλα τα στελέχη της πολιτικής προστασίας τις τεχνικές υπηρεσίες και τους χειριστές των μηχανημάτων σε όλες τις περιφερειακές ενότητες και όλους όσοι είναι στην πρώτη γραμμή αυτής της προσπάθειας 24 ώρες το 24ωρο, προκειμένου να αντιμετωπίσουν τα προβλήματα της κακοκαιρίας.

 

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΑΓΟΡΑΣΤΟΥ ΜΕ ΘΕΟΔΩΡΙΚΑΚΟ
Επικοινωνία είχε ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός με τον υπουργό Εσωτερικών Τάκη Θεοδωρικάκο, τον οποίο ενημέρωσε για τις ζημιές που προκλήθηκαν στους Δήμους Σκιάθου, Σκοπέλου, Νοτίου Πηλίου και Ζαγοράς – Μουρεσίου στην Π.Ε. Μαγνησίας, καθώς και σε άλλες περιοχές των Π.Ε. Λάρισας, Τρικάλων και Καρδίτσας από τα ακραία καιρικά φαινόμενα που πλήττουν το τελευταίο 24ωρο τη Θεσσαλία.
Στην επικοινωνία συμφωνήθηκε η Περιφέρεια Θεσσαλία να στείλει άμεσα στο Υπουργείο τεχνικά δελτία των ζημιών που προκλήθηκαν στις παραπάνω περιοχές τεκμηριωμένα από φωτογραφικό υλικό, προκειμένου να προχωρήσουν ταχύτατα οι διαδικασίες έκτακτης ενίσχυσης για την υλοποίηση των απαραίτητων έργων αποκατάστασης.

 

ΚΑΤΟΛΙΣΘΗΣΕΙΣ ΣΤΗ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗ
Εντωμεταξύ, προβλήματα στη Σιθωνία Χαλκιδικής προκάλεσαν οι έντονες βροχοπτώσεις που πλήττουν από προχθές Σάββατο την περιοχή. To ρέμα στην περιοχή της Τορώνης υπερχείλισε. Άνδρες και πυροσβεστικά οχήματα καθώς και μηχανήματα του δήμου Σιθωνίας βρίσκονται σε σημεία και δρόμους που έχουν αναφερθεί πλημμύρες ενώ σε τρεις περιπτώσεις προχώρησαν σε αντλήσεις υδάτων από υπόγεια κατοικιών και επιχειρήσεων. Οι οδηγοί πρέπει να είναι προσεκτικοί σε τμήμα του δρόμου Συκιάς-Σάρτης καθώς έχει σημειωθεί κατολίσθηση σε στροφή.
Το βράδυ στην περιοχή της Μικροκώμης Θεσσαλονίκης κλιμάκιο της πυροσβεστικής Υπηρεσίας Λαγκαδά με δύο οχήματα επενέβη για τον απεγκλωβισμό δύο γυναικών σε χείμαρρο της περιοχής.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass