Η Εκκλησία δώρισε εξοπλισμό για τον φράχτη στον Εβρο

Συνάντηση Παναγιωτόπουλου-Ιερώνυμου * Η Ιερά Σύνοδος διαψεύδει ότι παραχώρησε οικόπεδα σε ΜΚΟ για κέντρο μεταναστών στη Ν. Πέραμο

Δημοσίευση: 03 Ιουν 2020 9:46

ΑΘΗΝΑ
Ειδικό εξοπλισμό για χρήση από τις Ένοπλες Δυνάμεις για τον φράχτη στον Εβρο, δωρεά της Εκκλησίας της Ελλάδος, παρέλαβε χθες ο υπουργός Εθνικής Άμυνας κ. Νικόλαος Παναγιωτόπουλος. Παράλληλα, η Ιερά Σύνοδος διαψεύδει δημοσιεύματα ότι

παραχώρησε χώρο σε Μ.Κ.Ο. για δημιουργία κέντρου φιλοξενίας μεταναστών στη Νέα Πέραμο Μεγάρων.
Ο υπουργός Αμυνας επισκέφθηκε χθες την Ιερά Σύνοδο, απ’ όπου παρέλαβε τέσσερις θερμικές διόπτρες σύγχρονης τεχνολογίας αξίας 49.000 ευρώ, οι οποίες θα χρησιμοποιηθούν για την θωράκιση των ελληνοτουρκικών συνόρων στον Έβρο.
Συγκεκριμένα, παραδόθηκαν ηλεκτρολογικό υλικό για τη φωταγώγηση των περιφραγμένων σημείων, καθώς επίσης, πράσινο ύφασμα και συρραπτικά προκειμένου να γίνουν εργασίες συντηρήσεως, ενισχύσεως και επεκτάσεως του υφισταμένου φράκτη σε έκταση 8.000 τ.μ. Δωρίσθηκαν επίσης θερμικές κάμερες νυκτερινής παρατηρήσεως/ σκοπεύσεως, προκειμένου να αναβαθμιστεί το οπτικό υλικό των στρατιωτών προσδίδοντας μοναδικές δυνατότητες εντοπισμού και εγκαίρου αντιδράσεως.
Ο Αρχιεπίσκοπος καλωσόρισε τον υπουργό και τόνισε ότι ο σύνδεσμος της Εκκλησίας με τις Ένοπλες Δυνάμεις είναι πολύ παλιός και εξέφρασε την πεποίθηση ότι θα συνεχιστεί. «Σας προσφέρουμε ένα συμβολικό δώρο. Μία μικρή προσφορά στον κόπο και στις θυσίες σας που συμβολίζει ότι είμαστε κοντά σας και μαζί σας» τόνισε ο Αρχιεπίσκοπος και έκανε μία ιστορική αναδρομή στην σημαντική προσφορά της Εκκλησίας επισημαίνοντας ότι ο Επίσκοπος Ανδρούσης Ιωσήφ το 1822 είχε ζητήσει από όλες τις εκκλησίες και τις μονές να συγκεντρώσουν χρυσό και ασήμι για το καλό της πατρίδας.
Από την πλευρά του ο υπουργός ευχαρίστησε τον Αρχιεπίσκοπο και τα μέλη της ΔΙΣ υπογραμμίζοντας ότι «ανέκαθεν οι Ένοπλες Δυνάμεις αγωνίζονται για τα εθνικά δίκαια με την βοήθεια και την ευλογία της Εκκλησίας».
Επίσης, αναφορικά με το θέμα, το οποίο προέκυψε σχετικά με δημοσιεύματα με τίτλους «Μπίζνες του αρχιεπισκόπου Ιερωνύμου με Μ.Κ.Ο. για δημιουργία κέντρου φιλοξενίας μεταναστών στη Νέα Πέραμο της περιοχής των Μεγάρων» και για την «παραχώρηση εκ μέρους της Εκκλησίας της Ελλάδος αναλόγου χώρου για τον παραπάνω σκοπό», η Δ.Ι.Σ. υπευθύνως δηλώνει ότι ουδεμία τέτοια παραχώρηση ή ενοικίαση έγινε εκ μέρους της Εκκλησίας της Ελλάδος προς τους αρμοδίους φορείς της Πολιτείας, και ότι ουδέποτε ελήφθη σχετική απόφαση προς τούτο. Η ΔΙΣ εκφράζει, ακόμη, την συμπαράστασή της στην δικαία αντίδραση του λαού και των κατοίκων της περιοχής για το συγκεκριμένο θέμα, η οποία οφείλεται σε μη ορθές πληροφορίες. Σήμερα το πρωί η ΔΙΣ θα δεχθεί τον υπουργό Υγείας κ. Βασίλειο Κικίλια προκειμένου να του επιδοθεί, ως δωρεά της Εκκλησίας της Ελλάδος, υγειονομικό υλικό για τις ανάγκες του Εθνικού Συστήματος Υγείας.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass