Σε καραντίνα ο Δήμος Ιάσμου Ροδόπης

Μετά από νέα κρούσματα και έναν νέο θάνατο

Δημοσίευση: 17 Ιουν 2020 9:45

Λήψη περιοριστικών μέτρων στον δήμο Ιάσμου, στη Ροδόπη, αποφασίστηκε έπειτα από έκτακτη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στον θάλαμο επιχειρήσεων της Πολιτικής Προστασίας, μετά τον εντοπισμό άλλων 11 κρουσμάτων κορονοϊού στην περιοχή του Εχίνου, αλλά και συνολικά 5 κρουσμάτων στο χωριό Αγίασμα του δήμου Ιάσμου Ροδόπης.

Νωρίτερα χθες, μάλιστα, ο δήμαρχος Ιάσμου Οντέρ Μουμίν είχε επικοινωνήσει με τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας Νίκο Χαρδαλιά και είχε ζητήσει την επιβολή καραντίνας στην περιοχή για να περιορισθεί η διασπορά του κορονοϊού.
Οριζόντια μέτρα
Τα μέτρα αυτά συνίστανται στα εξής:
Προσέλευση πολιτών σε Δημόσιες Υπηρεσίες, Δημοτικά Καταστήματα και ΔΕΚΟ κατόπιν ραντεβού.
Υποχρεωτική χρήση μάσκας σε όλες τις ιδιωτικές επιχειρήσεις και καταστήματα
Απαγόρευση και αναστολή λειτουργίας λαϊκών αγορών και εν γένει υπαίθριου εμπορίου για 14 ημέρες
Ειδικά μέτρα στον οικισμό του Αγίασμα
Τα μέτρα είναι τα εξής:
Απαγόρευση δημόσιων και ιδιωτικών συγκεντρώσεων-συναθροίσεων πλην εντός οικογένειακων συγκεντρώσεων
Απαγόρευση κυκλοφορίας των πολιτών καθημερινά από ώρα 21.00 ως ώρα 07.00 της επομένης
Απαγόρευση μετάβασης κατοίκων εντός και εκτός οικισμού
Υποχρεωτική χρήση μάσκας και εν γένει προστατευτικών μέτρων από όλους τους πολίτες που διαβιούν στην περιοχή
Η τροφοδοσία εμπορικών καταστημάτων θα γίνεται με υποχρεωτική χρήση μάσκας
Λήψη μέριμνας από την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης και το Δήμο Ιάσμου για την τροφοδοσία και την παροχή ειδών πρώτης ανάγκης (τρόφιμα, φάρμακα κ.α.) των κατοίκων του οικισμού Αγίασμα και για την κάθε είδους συνδρομή σε περιπτώσεις κατοίκων χρονίως πασχόντων και αναξιοπαθούντων.
Λήψη μέριμνας της Περιφερειακής Διοίκησης Πυροσβεστικών Υπηρεσιών (ΠΕ.ΠΥ.Δ.) Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης για συνδρομή σε προσωπικό και μέσα, όπου και όταν απαιτηθεί.
Επιτήρηση και ανάληψη κάθε αναγκαίας ενέργειας από τη Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση (ΓΕ.ΠΑ.Δ.) Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης για την τήρηση του κατ’ οίκον και γεωγραφικού περιορισμού των κατοίκων του ανωτέρω οικισμού καθώς και την απαγόρευση μετάβασης πολιτών από άλλες περιοχές εντός και εκτός οικισμού .
Λήψη μέριμνας για την εξασφάλιση της ελάχιστης απαραίτητης δραστηριότητας των αγροτών και κτηνοτρόφων του ανωτέρω οικισμού από τον Δήμο Ιάσμου στο πλαίσιο των αναγκαίων για την εποχή γεωργικών και κτηνοτροφικών δραστηριοτήτων. Τα συγκεκριμένα περιοριστικά μέτρα ξεκίνησαν να ισχύουν από χθες το βράδυ και για 7 ημέρες.
ΕΝΑΣ ΘΑΝΑΤΟΣ
Εν τω μεταξύ «σήμερα ανακοινώνουμε 15 νέα κρούσματα του νέου ιού στη χώρα. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 3.148, εκ των οποίων το 55.1% αφορά άνδρες. 698 (22.2%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 1.786 (56.7%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα. 12 συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Η διάμεση ηλικία τους είναι 71 ετών. 4 (33.3%) είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. To 75.0% έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω. 117 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ», σημειώνει σε σχετική ανακοίνωση ο ΕΟΔΥ.
«Τέλος, έχουμε 1 ακόμα καταγεγραμμένο θάνατο και 185 θανάτους συνολικά στη χώρα. 56 (30.3%) γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. Η διάμεση ηλικία των θανόντων συμπολιτών μας ήταν τα 76 έτη και το 95.7% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω», προσθέτει.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass