Συνελήφθη γιατρός «μαϊμού» για ανθρωποκτονίες κατά συρροή

Παρουσιαζόταν ως πιλότος και ως πράκτορας της CIA - Επειθε βαριά νοσούντες να διακόψουν την αγωγή τους και να πάρουν δικά του φάρμακα

Δημοσίευση: 18 Ιουν 2020 9:05

ΑΘΗΝΑ
Σοκαριστικές αποκαλύψεις για τη δράση του 47χρονου που εμφανιζόταν ως γιατρός και πουλούσε «θεραπείες» σε βαριά ασθενείς, με αποτέλεσμα να πεθάνουν δύο παιδιά 14 και 16 ετών, καθώς και ένας 78χρονος. Εμφανιζόταν ως θρήσκος, που πήγαινε συχνά στο Άγιο Όρος.

Ο ρόλος της γυναίκας του. Τι τον πρόδωσε. Αναλυτικά:
Συνεχίζονται οι αποκαλύψεις για «το βίο και την πολιτεία» του γιατρού – «μαϊμού», που συστηνόταν ως «Νίκος Κοντός». Σε βάρος του  ασκήθηκε ποινική δίωξη για ανθρωποκτονία κατά συρροή, διακίνηση ναρκωτικών ουσιών, αντιποίηση του ιατρικού λειτουργήματος και απάτη.  Το σπίτι του θυμίζει… πραγματικό φρούριο, αφού έχει ψηλή μάντρα και είναι γεμάτο κάμερες, που καταγράφουν τι γίνεται έξω. Κανείς δεν μπορούσε να δει μέσα τι γίνεται, ενώ στους γείτονες είχε πει ότι είναι… πιλότος.
Να σημειωθεί ότι ο 47χρονος «γιατρός» είναι παλιός γνωστός της αστυνομίας. Είναι σεσημασμένος στις αστυνομικές αρχές από χρόνια, αφού είχε επιχειρήσει να εξαπατήσει τουλάχιστον έναν πασίγνωστο επιχειρηματία, εμφανιζόμενος ως… πρώην πράκτορας της CIA και είχε προσπαθήσει να του πουλήσει προγράμματα της αμερικανικής υπηρεσίας. Χρησιμοποιώντας το ψευδώνυμο Νίκος Κοντός, παρίστανε τον εξειδικευμένο γιατρό και έπειθε ασθενείς να διακόψουν τη θεραπεία τους και να ακολουθήσουν αυτά που τους πρότεινε.
Δήλωνε ογκολόγος, ειδικός χειρουργός με πτυχία και σπουδές σε Αμερική και Ελβετία. Μάλιστα για τις «υπηρεσίες» του κατάφερε να αποσπάσει από τις οικογένειες των θυμάτων του πάνω από 53.000 ευρώ. Εμφανιζόταν ακόμα ως ερευνητής σπουδαίου ιατρικού κέντρου της Ελβετίας, διαθέτοντας εξειδίκευση στην παιδοχειρουργική – παιδοογκολογία, με σπουδές στην Αμερική και γνώση πρωτοποριακών μεθόδων θεραπείας.
Ο ίδιος έπειθε τα θύματά τους, καθώς εμφανιζόταν πολύ θρήσκος και πράγματι είχε σχέσεις με την εκκλησία, ενώ πήγαινε συχνά στο Άγιον Όρος. Μάλιστα, για να ενισχύσει το προφίλ του, είχε ως συνεργό τη σύζυγό του η οποία παρουσιαζόταν ως γόνος γνωστής εφοπλιστικής οικογένειας.

 

Η ΔΙΩΞΗ
Διάταξη για τη γνωστοποίηση των στοιχείων του 47χρονου που παρίστανε τον γιατρό, εμφανιζόμενος ως Νίκος Κοντός, αναμένεται να εκδώσει σύντομα η Εισαγγελία Πρωτοδικών, μετά τη δίωξη που ασκήθηκε σε βάρος του συλληφθέντα, ώστε να ενημερωθεί το κοινό και να προσέλθουν στις αρχές πολίτες που απευθύνθηκαν σε αυτόν για ζητήματα υγείας. Ο 47χρονος συνελήφθη στο Κορωπί την Τρίτη 16 Ιουνίου 2020, μετά από ένταλμα που εκδόθηκε σε βάρος του και πλέον είναι αντιμέτωπος με σοβαρότατες κατηγορίες που αφορούν ανθρωποκτονία κατά συρροή, διακίνηση ναρκωτικών ουσιών, αντιποίηση ιατρικού λειτουργήματος και απάτη, ενώ οι αρχές αναζητούν συνεργάτες του. Ήδη έχει οδηγηθεί στον ανακριτή και έλαβε προθεσμία για να απολογηθεί τη Δευτέρα 22 Ιουνίου 2020.

 

ΔΥΟ ΘΑΝΑΤΟΙ –ΤΙ ΤΟΝ ΠΡΟΔΩΣΕ
Η δράση του δήθεν ειδικού ογκολόγου, τέθηκε στο στόχαστρο των αρχών τον περασμένο Νοέμβριο μετά από καταγγελίες αλλά και μηνύσεις των γονιών δύο ανήλικων παιδιών που πέθαναν, καθώς ο 47χρονος είχε πείσει τους οικείους τους να διακόψουν τη θεραπευτική αγωγή που λάμβαναν για σοβαρές ασθένειες που αντιμετώπιζαν. Στην πορεία, στα θύματα του προσποιούμενου τον ειδικό επιστήμονα, που επικαλούνταν σπουδές σε Αμερική και Ελβετία, προστέθηκε ένας ακόμη 78χρονος ασθενής που πέθανε ενόσω τον είχε «αναλάβει» ο 47χρονος. Ο «επιστήμονας» προσέγγιζε «βαριές» περιπτώσεις ασθενών και υποσχόμενος ίαση τους έπειθε να σταματούν τις θεραπείες τους, παρέχοντας «εξελιγμένα» φάρμακα, που όπως αποδείχθηκε περιείχαν μεταξύ άλλων δραστικές ουσίες κάνναβης.
Η υπόθεση της αποκάλυψης των στοιχείων του δήθεν γιατρού, φαίνεται να επιταχύνθηκε όταν κινητοποιήθηκε γιατρός από τον οποίο ζήτησε να μπει μαζί του στο χειρουργείο ασθενούς που είχε «αναλάβει». Εκεί φαίνεται να πρόδωσε τον 47χρονο ότι δεν ήξερε να αποστειρώνει τα χέρια του πριν την επέμβαση.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass