Σύντομες Ειδήσεις

Δημοσίευση: 29 Ιουλ 2020 9:27

ΖΗΤΗΣΕ ΣΥΓΝΩΜΗ
Παραιτήθηκε ο Μάρκου του ΣΥΡΙΖΑ από Πρόεδρος του Κ.Σ. Υγείας
ΑΘΗΝΑ
Την παραίτησή του από τη θέση του Προέδρου του Κεντρικού Συμβουλίου Υγείας ανακοίνωσε, από το βήμα της Βουλής ο Κωνσταντίνος Μάρκου.


Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ την προηγούμενη εβδομάδα είχε διατυπώσει χυδαίους χαρακτηρισμούς κατά του αντιπροέδρου της Βουλής Οδυσσέα Κωνσταντινόπουλου, με αποτέλεσμα ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας να ανακοινώσει ότι θα καταθέσει τροπολογία με την οποία θα καταργείται το ΚΕΣΥ, μια και ο Μάρκου αρνήθηκε να παραιτηθεί, όπως του ζητήθηκε.
Μιλώντας στη Βουλή, ο Κωνσταντίνος Μάρκου κάλεσε τον υπουργό Υγείας να μην καταργήσει το ΚΕΣΥ κάνοντας λόγο για «χρονικό προαναγγελθέντος θανάτου».
«Μετά το επεισόδιο της προηγούμενης εβδομάδας ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ανακοίνωσε την κατάργηση του Κεντρικού Συμβουλίου Υγείας, του οποίου έχω την τιμή να είμαι επί τεσσεράμισι χρόνια Πρόεδρος. Είναι το χρονικό ενός προδιαγεγραμμένου θανάτου, με δεδομένο ότι εδώ και ένα χρόνο ο υπουργός Υγείας μου έχει ανακοινώσει μια και δεν ήταν αρεστή η παρουσία μου στην θέση του προέδρου. Σαν αποτέλεσμα δήλωσε ότι θα το καταργήσει. Σας δηλώνω από αυτό το βήμα ότι αύριο θα καταθέσω την παραίτηση μου από Πρόεδρος του ΚΕΣΥ και καλώ τον υπουργό Βασίλη Κικίλια να μην καταργήσει ένα θεσμό εξαιρετικά χρήσιμο και εξαιρετικά παραγωγικό», είπε ο κ. Μάρκου. Επιπρόσθετα, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ ζήτησε και συγνώμη για τη συμπεριφορά του την προηγούμενη εβδομάδα λέγοντας ότι παρασύρθηκε επειδή άκουσε να του αποδίδεται η κατηγορία του διαπλεκόμενου. «Νιώθω την ανάγκη να τοποθετηθώ για το επεισόδιο στο οποίο ενεπλάκη την προηγούμενη εβδομάδα. Θα μιλήσω ξεκάθαρα και χωρίς περιστροφές, ναι έχασα την ψυχραιμία μου και ζητάω συγνώμη γι’ αυτό. Την έχασα όταν άκουσα να με αποκαλούν διαπλεκόμενο και βουτηγμένο στην λάσπη. Η ένταση της έκφρασης μου και οι χειρονομίες μου έδωσαν την αφορμή για ερμηνείες που δεν ήταν στην πρόθεσή μου».

 

ΓΕΝΕΘΛΙΑ ΓΙΑ ΓΚΙΝΕΣ:
Ηλικιωμένη στα Κρέστενα έγινε 115 ετών

ΑΘΗΝΑ
Τα εκατοστά δέκατα πέμπτα γενέθλιά της γιόρτασε το περασμένο Σάββατο μία ηλικιωμένη από τα Κρέστενα.
Σύμφωνα με όλα τα επίσημα έγγραφα και τις ηλεκτρονικές καταχωρίσεις (ΑΜΚΑ, αριθμός ταυτότητας, βιβλιάριο ΟΓΑ), η κα Καρνάρου είναι γεννημένη στις 25 Ιουλίου του 1905, για αυτό και πριν από μερικές ημέρες, η γιαγιά Κατερίνα έσβησε μια τούρτα ειδικά για αυτήν, με τον αριθμό 115! Μια από τις δισέγγονές της, έγραψε στο facebook αναρτώντας την παρακάτω φωτογραφία: «Είμαι περήφανη που είσαι γιαγιά μου, που ενώ η ζωή σε ταλαιπώρησε εσύ στάθηκε στα πόδια σου μεγαλώνοντας τα παιδιά σου τα εγγόνια σου εμάς… Σ’ αγαπάμε γιαγιά μου πολύ..»!
Όλοι μαζί της τραγούδησαν και μαζί έσβησαν τα κεριά, ευχόμενοι στη γιαγιά Κατερίνα να τα χιλιάσει! Δείτε τι είχε πει η ίδια πριν έναν χρόνο μιλώντας στην τηλεόραση της ΟΡΤ.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass